Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
W polskim MMA najważniejszy jest szósty zmysł służący do wykrywania konfidentów oraz rozwinięta sztuka pisania oświadczeń.Wzrok i dotyk to najważniejsze zmysły.
Nie wiem.Andrzej PDW ! Wypuścili go czy sanki ? Jest jakieś info ? Pytam bo dużo tu czytania od wczoraj.
Ostrożniej dobierałbym porównania, bo używając filharmonii jako przeciwwagi dla mma sugerujesz, że trenujący ten sport to małpy niepotrafiące zachować się w miejscach, które odwiedzają cywilizowani ludzie.to sport dla niegrzecznych chłopców, a dla takich grzecznych jak ty to zostaje filharmonia
"pewnie hihi niejeden palec"
skąd ta pewność?
Z tego co na szybko przeleciałem po newsach to nie widzę żadnych uaktualnień w sprawie, ale mogłem coś przeoczyć.Andrzej PDW ! Wypuścili go czy sanki ? Jest jakieś info ? Pytam bo dużo tu czytania od wczoraj.
Przecież ucinanie palców to była polska tradycja lat 90. wśród porywaczy - jak się pocztą wysłało palec męża albo dziecka to było wiadomo, że nie ma miękkiej gry i trzeba hajs organizować.
A jak porwanie za 0.5mln USD okupu to już nie zabawa w udawanych bandytów.
Według zeznań świadka Grabowski miał użyczyć przestępcom domu w Cudnowie pod Pionkami do przetrzymywania porwanego. Porywacze oczekiwali 500 tys. dolarów okupu od rodziny ofiary, jednak ta po kilku godzinach została odbita. "Grabowski wiedział, czym zajmuje się Albert W. i akceptował to. (...) To dzięki pomocnictwu Grabowskiego sprawcy posiadali swobodne i pewne warunki do porwania człowieka. I Grabowski musiał mieć tego świadomość" - czytamy w uzasadnieniu wyroku.
EOT
Na Reddicie jest wątek. Skopiowali nas jak Oktagon KSW. Słowacy z szacunkiem o Panu Trenerze. Na reddicie info o tym od prawie 2 dni.
View attachment 111215
Powiedz "za dużo filmów" tym 20+ osobom bez palców, które zgłosiły się na policję - nie zgłosiło się pewnie w trosce o swoje życie kika razy tyle."przecież to była tradycja" - a co to za uogólnienia?
uogólnienia to też manipulacja
"jak się pocztą wysłało palec"
za dużo filmów... za dużo...
Sianos gdyby pokonał Andryszaka byłby teraz hedkołczem ANKOS.Syguła dziś u Maciusia mówiła, że Longer Andryszak będzie head coachem!
Większość tych ścierwusów to nie zasługuję by nazywać ich ludźmi. Tyle krzywd co ludziom wyrządzili...Takich to powinno się kasować z życia.Powiedz "za dużo filmów" tym 20+ osobom bez palców, które zgłosiły się na policję - nie zgłosiło się pewnie w trosce o swoje życie kika razy tyle.
Obcinacze palców są uznawani za jedną z najokrutniejszych grup przestępczych, działających w Polsce na początku lat dwutysięcznych. Szacuje się, że gang porwał ponad 20 osób, chociaż policja nie wyklucza, że część rodzin nigdy nie zgłosiła się do organów ścigania.
![]()
Gang obcinaczy palców. Jedna z najokrutniejszych grup w Polsce
Kamil Barnowski i Daniel Dyk przybliżyli już charakterystykę gangu Wołomin oraz gangu Pruszków. Tym razem przyszedł czas na jedną z najokrutniejszych grup w Polsce - gang obcinaczy palców. Kim byli, co robili i na jakim terenie działali? Dowiedźcie się już teraz!www.rmf.fm
ale to był jeden gang... a ty uogólniasz na całość grup przestępczychPowiedz "za dużo filmów" tym 20+ osobom bez palców, które zgłosiły się na policję - nie zgłosiło się pewnie w trosce o swoje życie kika razy tyle.
Obcinacze palców są uznawani za jedną z najokrutniejszych grup przestępczych, działających w Polsce na początku lat dwutysięcznych. Szacuje się, że gang porwał ponad 20 osób, chociaż policja nie wyklucza, że część rodzin nigdy nie zgłosiła się do organów ścigania.
![]()
Gang obcinaczy palców. Jedna z najokrutniejszych grup w Polsce
Kamil Barnowski i Daniel Dyk przybliżyli już charakterystykę gangu Wołomin oraz gangu Pruszków. Tym razem przyszedł czas na jedną z najokrutniejszych grup w Polsce - gang obcinaczy palców. Kim byli, co robili i na jakim terenie działali? Dowiedźcie się już teraz!www.rmf.fm
Andrzej PDW ! Wypuścili go czy sanki ? Jest jakieś info ? Pytam bo dużo tu czytania od wczoraj.
Nie chcę dalej ciągnąć offtopu - wiesz, że nie było jednych obcinaczy palców? Wiesz, że nawet byli "fałszywi odcinacze palców" udający tych oryginalnych. Pooglądaj sobie 997 - masz tego mnóstwo na YouTube.ale to był jeden gang... a ty uogólniasz na całość grup przestępczych
jaki dowód, że tak robił Grabowski?
"powiedz to 20+ osobom" = znów manipulacja - granie na uczuciach ;-)
Syguła dziś u Maciusia mówiła, że Longer Andryszak będzie head coachem!
"obejrz sobie"..... tak jak pisałem na początku... wiesz tyle co internet pokaże....Nie chcę dalej ciągnąć offtopu - wiesz, że nie było jednych obcinaczy palców? Wiesz, że nawet byli "fałszywi odcinacze palców" udający tych oryginalnych. Pooglądaj sobie 997 - masz tego mnóstwo na YouTube.
Tu masz inną grupę działającą podobnie z Wielkopolski. Takich grup było mnóstwo w tym jedna ruska.
![]()
Porywali ludzi i brutalnie się nad nimi znęcali. Gang porywaczy rozbity
Osiem osób zatrzymanych za porwania w Wielkopolsce. Wszyscy usłyszeli zarzut działania w zorganizowanej grupie przestępczej. Jak ustalił reporter RMF FM, sprawcy traktowali swoje ofiary wyjątkowo brutalnie. Do zatrzymań doszło dzięki współpracy kilkudziesięciu wielkopolskich policjantów i...www.rmf24.pl
Mam wyrok za współpracę z ludźmi, którzy to robili i jego współudział w porwaniu XD. Czego jeszcze więcej trzeba?"obejrz sobie"..... tak jak pisałem na początku... wiesz tyle co internet pokaże....
cały czas nie masz dowodów, że Grabowski obcinał palce...a tak sugerujesz
To co muszę być w grupie przestępczej by o tym pisać?
Operuję faktami/wyrokami - jak ktoś ma wyroki za handel dragami i był w grupie przestępczej to chyba handlował dragami i był szalonym gangsterskim dzieciakiem recydywistą?
ale to był jeden gang... a ty uogólniasz na całość grup przestępczych
jaki dowód, że tak robił Grabowski?
"powiedz to 20+ osobom" = znów manipulacja - granie na uczuciach ;-)

Jak widać akcja trenera sprzed 20 lat nie przebiła się do szerszego mainstreamu stąd ogolne zdziwienie i niedowierzanie z zaistniałej sytuacji. Jeśli jest tak jak przedstawia to wątpliwej jakości koronny i prokuratura to trener już może wolności nie zobaczyć bo temat popłynął dość grubo w świat i dla przykładu sędzia 123 razy przewetuje akta żeby jebnac wyrok który zadowoli opinie publiczna.
Jeśli trener Andrzej zrobił to o co go podejrzewają to nawet (mimo sympatii) nie żal. Nie rozliczył się z przeszłością a i tak dostał duży bonus od życia że tyle lat mogl cieszyc się dobrobytem na wolności a nie się na nią dopiero wybierać. Taka mała dygresja mnie naszła panowie koledzy. Miłego wieczoru .![]()
Mam wyrok za współpracę z ludźmi, którzy to robili i jego współudział w porwaniu XD. Czego jeszcze więcej trzeba?
Porywał i kumał się z porywaczami także dzieci. Porwanie dorosłego chłopa i żądanie od jego żony 0.5mln USD jest twoim zdaniem OK? Za to ma wyrok.
EOT. Temat o Panu Trenerze Andrzeju.
20 lat temu...
Grabowski w 2015 dostał wyrok i dopiero od kilku lat nie siedzi, Pudzian dostał wyrok za "wjazd na hotel" dosłownie kilka miechów temu.
Fajnie, że bronisz porywacza dzieci... Grabek dobra morda.
@zielony666 pod presją!cały czas czekamy na dowód, że Grabowski porywał dzieci...