Tytul ma zwracac uwage ;) Pany mam taki problem. Od jakiegos czasu czulem ze duzy palec u prawej stopy mi dretwieje. Czesto chodze w butach roboczych z blacha wiec myslalem ze to od tego (ucisk itd) ale gdy przestalem ich uzywac odretwienie nie zniklo. Teraz czesto z rana po prostu nie czuje koncowki palca. W necie wyczytalem (na jakims kobiecym forum) ze moze byc to miazdzyca, stwardnienie rozsiane albo problemy z krazeniem. Babki polecaja nosic welniane skarpety :D Wiec tu moje pytanie - mial ktos cos takiego? Dodam ze jak trenowalem to czesto mialem ten palec wybity, raz zlamany a i cala stopa byla uszkodzona kilka razy. Ale ostatni uraz byl 3 lata temu. Wiec, obcinac palucha czy jeszcze sie wstrzymac?
Ja polecam udać się do lekarza. Do rad znalezionych w necie bym się nie stosował. Koniec konców i tak w sieci wyczytasz, że to jednak rak :) W necie każda choroba to rak:)
Obciąć ! A tak serio - do lekarza. Na omoje oko , oczywiscie kilka opcji wchodzi w grę : 1) Dna moczanowa 2) Neuropatia 3) cukrzyca Yo
Kiedyś słyszałem historie pewnego trenera BJJ ze Stanów któremu ciągle łamał się palec u stopy podczas treningów to go poprostu amputował i miał po problemie. Ale czy jak boli coś to powinno się sobie to od razu uciąć? Bo mnie często boli głowa...
lol to tak serio? od tylu lat cos Ci sie dzieje i teraz nagle ogarnales fora kobiece po czym decyzja o ucieciu palca? ja pierdole, cohones bejbi. popros ojca zeby Cie przytrzymal i niech mama ucina. pondro!
Yo, nosiłem przez kilka tygodni buty z blachą i miałem to samo, w 99% przeszło gdy przestałem ich używać, ale ten 1% pozostał i czasem mam tam samo jak ty. Idź do lekarza a później napisz co i jak :)
To jak już temat o zdrowiu to ja mam taką rozkminę!!! Zawsze słyszałem, że nieleczone zęby, czy tam chore itp. to może przenosić się na inne problemy ze zdrowiem i organizmem, to true story? Czy jakaś urban legend?
Ucinaj. Jeśli jednak go lubisz, łączy cię z nim więź emocjonalna, to wsadź do słoika z formaliną i postaw na widoku. A ile heroicznych historii idzie wcisnąć ludziom. Przemyśl to. Skoro go nie czujesz, to lepiej się nie oszukiwać, że łączy was wspólna przyszłość, najlepiej jest rozstać się od razu.
z zebami to prawda niestety i trzeba je ogarniac poki czas. ostatnie tygodnie pod znakiem dentysty, kuhhhwa. :C
dobra tne w takim razie :-) ale z koscia czy same miecho wyrznac? pytam na forum o mma z powodu urazow palca ktorych nabawiem sie trenujac mma. taka zaleznosc. a to google skierowalo mnie na kobiece forum. lekarzom nie ufam. a wam Pany jak najbardziej ;) @tsubasa troche go lubie ale tak naprawde na co mi on potrzebny. ususze i na szyi bede nosil. jeden chuj czy u stopy czy na szyi nie? @baju rozluznij dupke malolat ;)