Zioło Dziekan
WSOF Featherweight
No nie?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Wrzuć ten, no...
Albo nic już
No takNo nie?
Rynek z dużej wieśniaku z mistrzejowicDawaj na rynek dawaj na rynek zaraz się najebiem zaraz się najebiem
Dużą/wielką wieśniaku z Krakowa!Rynek z dużej wieśniaku z mistrzejowic
Chyba wielką otyły analfabetoRynek z dużej wieśniaku z mistrzejowic
Jaki ąę kurwaChyba wielką otyły analfabeto
Masz Ty jako humanista docenisz.Można na Was liczyć. Rozrywka w chuj...
Masz Ty jako komunista docenisz.
Masz Ty jako humanista docenisz.
Tak mi się skojarzyło z "Dobrym" Łysiaka:Humanista bez łaciny
i greki, inteligent bez choćby angielskiego, rosyjski słabo i w razie czego „danke schön”, z ledwie
liźniętą rodzimą klasyką, która mnie zresztą żenuje i nudzi, z nieprzeczytaną Biblią, ledwie
zaczętym Proustem, Joyce’em, bez obejrzanych teatrów i filmów, bez prawie wszystkiego zresztą,
czego nie było w telewizji, z niezbudowanym domem, niezasadzonym drzewem..."
Przymusowym rencistą bez renty, marzycielem bez złudzeń, nałogowym wypełniaczem kuponów totka bez szczęśliwej niedzieli, bo tu dedukcja się nie sprawdza. Kiedy należałem do prominentów prawego brzegu, Grochów stanowił moją włość, ale wydziedziczono mnie...
@maciejcar to Maciej z Zielonej?Kolega mówi, że Maciej Kaz...
"Dużą" albo "z wielkiej" językoznawcyChyba wielką otyły analfabeto
Tylko "wielką"."Dużą" albo "z wielkiej" językoznawcy
DementujęTylko "wielką".
"Duże" litery oznacza po prostu większą czcionkę, a "z dużej / z wielkiej" to rusycyzm.
edni wolą pisać dużą literą, inni wielką literą – to kwestia wyłącznie upodobań, żadnych zakazów ani nakazów tu nie ma. Trzeba tylko pamiętać, aby nie pisać z dużej (wielkiej) litery, gdyż wyrażenia te mają złą opinię w wydawnictwach poprawnościowych, mimo że ich frekwencja w tekstach jest duża. Ciekawe, że wydawnictwa normatywne akceptują rzadko spotykany wariant od dużej (wielkiej) litery. Zazwyczaj wyrażenie to spotykamy w innej funkcji, np. „Od dużej litery E w nazwie pochodzi właśnie nazwa serii: Big – E” (CKM)."Dużą" albo "z wielkiej" językoznawcy
Bańko propsował Olimpiada=Igrzyskaedni wolą pisać dużą literą, inni wielką literą – to kwestia wyłącznie upodobań, żadnych zakazów ani nakazów tu nie ma. Trzeba tylko pamiętać, aby nie pisać z dużej (wielkiej) litery, gdyż wyrażenia te mają złą opinię w wydawnictwach poprawnościowych, mimo że ich frekwencja w tekstach jest duża. Ciekawe, że wydawnictwa normatywne akceptują rzadko spotykany wariant od dużej (wielkiej) litery. Zazwyczaj wyrażenie to spotykamy w innej funkcji, np. „Od dużej litery E w nazwie pochodzi właśnie nazwa serii: Big – E” (CKM).
Mirosław Bańko[FONT=Open Sans, arial, sans-serif]http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/;443[/FONT]
Poważnie? To jebać go.Bańko propsował Olimpiada=Igrzyska
Nie szanuję View attachment 4219
Podbijać to najlepiej na bębnie... Czy zapoznałeś się z ostatnimi podcastami? I czy będziesz na Zlocie? Zapraszam do odpowiednich tematów :)Podbijam