Absurdy poprawności politycznej.

Młodszy szeregowy Bolo: Halo, z tej strony młodszy szeregowy Bolo!
Młodszy aspirant Pluto: Słucham, młodszy aspirant Pluto.
Młodszy szeregowy Bolo: Chciałbym zgłosić popełnienie przestępstwa! Jakiś dron kręci się nad naszą jednostką wojskową, a my nie wiemy, co robić!
Młodszy aspirant Pluto: Spokojnie, proszę zostać na linii i się nie rozłączać. Patrol został wysłany na miejsce, proszę się nie martwić.
Młodszy szeregowy Bolo: Ok, ok, dziękuję Panu! Tak się bałem...

W komentarzach jest ładnie wyjasnione skąd taki pomysł. W sumie się nie dziwię skoro żołnierze byli sądzeni za użycie broni przy granicy gdzie jest realne zagrożenie zdrowia i zycia a tutaj dron był 500 metrów od bazy.

Nie porównuj ważności obiektu wojskowego, który jest najprawdopodobniej najważniejszym obiektem wojskowym w Polsce, a jak nie, to jednym z ważniejszych, do brudasów przy granicy.

W komentarzach jest ładnie wyjasnione skąd taki pomysł. W sumie się nie dziwię skoro żołnierze byli sądzeni za użycie broni przy granicy gdzie jest realne zagrożenie zdrowia i zycia a tutaj dron był 500 metrów od bazy.
Nie porównuj ważności obiektu wojskowego, który jest najprawdopodobniej najważniejszym obiektem wojskowym w Polsce, a jak nie, to jednym z ważniejszych, do brudasów przy granicy.

Czyli co gdyby tutaj zestrzelili tego drona to prokurator byłby łaskawy i nie wszczął postępowania o użycie broni w celu zestrzelenia obiektu znajdującego się 500 metrów od terenu bazy? Kto ma niby namierzyć posiadacza drona jak nie policja? Wojsko nie ma uprawnień do tego typu działań. Latanie dronem jest zabronione ale niestety nie jest równoznaczne z tym że można go zestrzelić. I nie chodzi o to jakie ja mam podejście tylko jakie przepisy regulują zachowania w Polsce.
A na końcu tak z przyprużeniem oka za chwilę by się okazało że to dron typu "wypas" i on może latać wszędzie.

"It was always the women, and above all the young ones, who were the most bigoted adherents of the Party, the swallowers of slogans, the amateur spies and nosers−out of unorthodoxy" /G.O. 1984

Co ciekawe poprosilem ejaj od googla zeby znalazl ten cytat Orwella o kobietach, a ten zamiast tego dawal mi to samo podsumwoanie o 1984, mimo ze kilkukrotnie prosilem cytat i a nie "co mam myslec o cytacie", jednak zawsze otrzymywalem to samo podsumowanie i (standardowy?) komunikat ze "odpowiedzi moga zawierac bledy"...

Co by pustego nie bylo ;)

:śmiech:

HSxvtD3XIAAmGmv

Ale, ale, kolego!

Back