Absurdy poprawności politycznej.

Wygląda na to, że w przypowieściach biblijnych jednak zawarta jest cała wiedza ludzkości od powstania pierwszych cywilizacji.
Tak jakby to wszystko już kiedyś było, a historia kołem się toczyła :tysoncoffe:

GW8T-vWWkAAzpxJ

Dramat kurwa, a jeszcze mignęły mi komentarze broniące tego, że co z tego, albo że to tylko algorytm będzie nastawiony żeby pokazywać tego mniej, wielkie mi halo...
Kurwa, ja nie oglądam patoyoutuba, zawsze klikam "nie polecaj kanału" jak mi coś wyskoczy, a i tak mi co jakiś czas wyskakuje jakieś patogówno.
Na telewizorze puszczam córce piosenki z youtuba, i wyskakują w proponowanych takie pojebane filmiki niby dla dzieci.
wielokrotna ekspozycja na niektóre rodzaje filmów może zaszkodzić poczuciu własnej wartości i wizerunkowi ciała nastolatka.
Kardaszianki? Patologia? Zajebiście!

Siłownia? Kalienistyka itd.? Pojebało cię? Chcesz zrobić krzywdę tym dzieciom?

ed429098931ba3bc9ab0a7c3cfd413cacf0457697223f17d2bb3bebc1368b9b5,w400.jpg

Dramat kurwa mać

Współpraca z Polską w sprawie wydaleń migrantów z Niemiec funkcjonuje dobrze. Takiej informacji udzieliła niemiecka minister spraw wewnętrznych Nancy Faeser.

Nastroje antyimigranckie w Niemczech rosną, w dużej mierze przyczynił się do tego ostatni atak nożownika na festynie w niemieckim Solingen.

Ale już w październiku ubiegłego roku, na granicy z Polską i Czechami, utworzono jednostronne kontrole graniczne. Od tego momentu z Niemiec wydalono łącznie 30 000 osób.

Aktualne dane dla granicy z Polską miały zostać przekazane, jak obiecała Nancy Faeser dziennikarzom, 13 sierpnia, ale mimo kolejnych zapytań nie zostały one podane do informacji publicznej. Ostatnie dane wskazywały na ponad 4600 osób, które zostały wydalone przez Niemcy do Polski od początku roku do końca maja 2024
— pisze portal tysol.pl.

W odróżnieniu od strony polskiej granica Niemiec jest teraz przez ten kraj redefiniowana jako teren sięgający także w głąb kraju. Jeśli osoba kontrolowana w tych regionach, nawet oddalonych o 10–20 kilometrów i więcej od linii granicznej, nie ma przy sobie papierów zezwalających na pobyt w Niemczech, niemiecka policja wydala ją do Polski. Strona polska w wielu przypadkach nawet nie jest obecna przy takim wydaleniu
— czytamy.

Zmiany w zasadach stosowania azylu politycznego?​

Według prawa międzynarodowego, nie można wydalać z kraju osób, które starają się o azyl polityczny. Dotychczas w Niemczech działało to tak, że jeżeli ktoś jednoznacznie i w ocenie niemieckich służb przekonująco poprosił o azyl, miał prawo do rozpatrzenia swojego wniosku.

To zdaniem polityków prawicowych, chadeckich i nawet częściowo tych należących do koalicji rządzącej powinno się już niedługo zmienić. Zdaniem prawnika Daniela Thyma – który występował w niemieckim dzienniku telewizyjnym Tagesschau w publicznej stacji telewizyjnej ARD 8 września o godzinie 20:00 – Niemcy mogłyby starać się o obejście prawa międzynarodowego i prawa europejskiego. Politycy niemieccy mogą ogłosić stan wyjątkowy i deklarować, że nie mogą poradzić sobie z sytuacją migracyjną, wtedy – jak wskazuje Thym – Unia Europejska i inne kraje byłyby zmuszone przyjąć te wydalenia

:roberteyeblinking:

Coś z Holandii
W sobotę wszystkie holenderskie pociągi NS staną. Działanie to ma być formą protestu. Podróżni nie powinni jednak obawiać się jakichś ogromnych utrudnień. Akcja kolejarzy to protest i forma zamanifestowanie solidarności z ciężko pobitym konduktorem. Działaniem tym, chcą nagłośnić sprawę, a nie uprzykrzać życie pasażerom, więc składy staną tylko na 3 minuty.
W minioną sobotę grupa młodych ludzi brutalnie pobiła, skopała, a także zepchnęła ze schodów konduktora w pociągu relacji Delft–Haga Hollands Spoor
(pociąg miał piętrowe wagony). Służbom udało zatrzymać się jednego z napastników. Z racji jednak młodego wieku, jest on nieletni, wątpliwe, by dotknęła go jakaś dotkliwa kara.

Co ciekawe oprócz apelu do władz, NS rozmawia też z gminami, służbą zdrowia psychicznego, a też Centralną Agencją ds. Przyjmowania Osób Ubiegających się o Azyl. Okazuje się bowiem, iż za część tego typu ekscesów odpowiadają właśnie osoby niestabilnie emocjonalnie lub też młodzi ludzie z ośrodków azylowych, którzy często nie kupują biletu, uważając, iż ten nie jest im potrzebny.
KURWA ILE TEGO
W 2023 roku było ich 1042, czyli o 8% więcej niż 2022. Ataki te są też coraz bardziej brutalne i coraz częściej za tą przemocą stają nieletni. Jeśli doliczymy do tego przypadki zwykłych przepychanek, czy przemocy werbalnej, liczba ta wzrasta do 2300.
Ciekawe ile u nas, poszukam potem jakiś statystyk. Przypuszczam że trochę mniej.

Jutro pociągi i autobusy w całej Holandii w ramach strajku nie będą jeździć od 4:00 do 8:00.

Od 2025 ma nie być opcji przejścia na wcześniejszą emeryturę dla policji, strażaków, przewoźników itd... (chyba dla wszystkich)

Zapowiadają większe strajki również w innych branżach jak rząd nic nie zrobi.

Ciekawi mnie ciąg dalszy, zobaczymy co z tego urośnie.

Rozjebałbym to czarne gówno.

Co jest kurwa z tymi ludźmi do chuja.

Serio nie ogarniam tego.
Przecież ja bym był uśmiechnięty od ucha do ucha jakbym mógł taką małpę skasować w obronie napadniętego gościa. A ci stoją mają go podanego jak na tacy
Nie chcą wyjść na rasistów a ich sąsiadowi taki kolo zajebał kiedyś nożem/tulipanem/gównem,które wysrał na środku ulicy

Back