Absurdy poprawności politycznej.

:redford:

GVUPckWXsAAJlab

Nie, nie wiedzą, każda jedna z tych co popuściła mokebe myśli, że jest wyjątkowa i że jej czekoladowy bachor to 8my cud świata. I że inne będą jej zazdrościć. Nie rozumie co może się dziać dalej.
:roberteyeblinking:
Każda przykłada swoją psiochę w walce o to aby Polska przestała być w końcu zacofanym ciemnogrodem! Aby skończyło się piekło kobiet! Każdą wolną i niezależna kobieta mogła dawać dupy bez konsekwencji, ewentualnego bękarta wyskrobać, by w zarządach spółek i rządzie były parytety!

:beczka:
Najlepsze są te śmieciuchy które dają dupy jakimś brudnym indyjskim śmierdzielom albo pakolom. Żeby puszczać się z średniowiecznymi pastuchami z krajów w których za wypłatę sprzedawcy w Biedronce można pół wioski kupić to trzeba nie mieć żadnej godności.

Mam nadzieję, że krytyczny punkt wkrótce zostanie przekroczony. Obecnie im gorzej, tym lepiej z tego względu. Brytole nie bez powodu rządzili połową Świata. Wciąż mają Arystokrację, wciąż mają waleczny ludek.
też trzymam kciuki za to żeby gdzieś się ulało. Inaczej nie ma szans na odwrócenie lewackiej spierdoliny a za chwilę będzie zbyt późno na cokolwiek.

Brytole nie bez powodu rządzili połową Świata. Wciąż mają Arystokrację, wciąż mają waleczny ludek.
:juanlaugh:
Rządzili w czasach gdy modne było przypłynięcie na jakiś obcy ląd i zajebanie każdego kto się stawia by się bogacić.
Teraz tam wsadzają do pierdla za posta na fb

Co ta arystokracja zrobi pomacha szaliczkiem Louis Vuitton? Ten waleczny ludek co nawet podczas bójek kibiców jedyne co potrafi to rzucać butelkami i się napinać a później spierdalać w popłochu.

Przecież pustynne małpy ich tam sprowadzą do parteru i nikt nie mrugnie. Przykładem ostatnie zamieszki, nazwali ich faszystami i pacyfikowali.

Anglicy przeżyli kilka zamachów mniejszych i większych tragedii zawsze tylko robiąc jakieś pokazówki typu koncert dla ofiar czy statusy na fb.Ostatnio pokrzyczeli po śmierci dzieci ale zaraz znowu potulnie wrócą do pubów, meczów i weekendowego walenia koki, polatają sobie na Ibizę i jakoś to będzie. Dali sobie wejść na głowę już dawno temu i nie ma dla nich ratunku skoro własny rząd i służby wspiera mocno drugą stronę.

Last edited:
Jeśli uważamy, że farmy futerkowe powinny istnieć, to czemu nie sprowadzać pracowników? Natomiast uważam, że nie powinny istnieć.
to może bardziej mocniejszy przykład działający na wyobraźnie (chociaż farmy futerkowe też trochę pasują do tego o co mi chodzi):
farmy na 20 tys. świń jednego z duńskich miliarderów. Sprowadzamy tam ile wlezie ludzi z trzeciego świata. POnad 90% pracowników to będą obcokrajowcy,
w sumie zyski i tak będą wytransferowane zagranicę,
żadna większa firma nie płaci podatków chyba, że chce
najwięcej na tym zarobią agencje pracy bo obcokrajowiec z trzeciego świata to nie tylko koszt jego pensji, ale też prowizje agencji pracy, kwatery pracownicze itp...
Plus oczywiście firmy outsorcingowe bo Radosław Sikorski zabawił się w "prywatyzacje" polityki imigracyjnej zamykając konsulaty i podpisując umowy z firmami outsorcingowymi bo mówił coś w stylu ,,przecież w korporacjach outsorcing to norma".

Czy to nie byłby czasem przykład sytuacji klasyk mieszanki socjalizmu i kapitalizmu po polsku czyli: zyski prywatne, straty państwowe?

Tak czytam to co wypisujesz i mam wrażenie, że zaakceptowałbyś nawet politykę imigracyjną w dubajskim stylu czyli PKB, efekt łał i czas jedynym drogowskazem a reszta to nie ważne:

Oczywiście w ZEA są w stanie utrzymać porządek i jest mała przestępczość z użyciem przemocy mimo, że ponad 70% mieszkańców tego kraju to imigranci z krajów trzeciego świata. Za to jest mnóstwo tych dzwoniących scammerów z hinduskim i pakistańskim akcentem próbujących wysępić numer karty kredytowej. Czasami po trzy telefony dziennie dostawałem od tych scammerów :korwinlaugh:

Plus taka ciekawostka, że pracownicy budowlani dostają tam informacje i u których pań można się wyładować ze zniżką -dlaczego prostytucja jest tam w pewnych zakresie tolerowana to można się domyśleć. Nie wiem dlaczego ale myślę, że to zainteresuje @szplin i @ninja :suchykarol:

to może bardziej mocniejszy przykład działający na wyobraźnie (chociaż farmy futerkowe też trochę pasują do tego o co mi chodzi):
farmy na 20 tys. świń jednego z duńskich miliarderów. Sprowadzamy tam ile wlezie ludzi z trzeciego świata. POnad 90% pracowników to będą obcokrajowcy,
w sumie zyski i tak będą wytransferowane zagranicę,
żadna większa firma nie płaci podatków chyba, że chce
najwięcej na tym zarobią agencje pracy bo obcokrajowiec z trzeciego świata to nie tylko koszt jego pensji, ale też prowizje agencji pracy, kwatery pracownicze itp...
Plus oczywiście firmy outsorcingowe bo Radosław Sikorski zabawił się w "prywatyzacje" polityki imigracyjnej zamykając konsulaty i podpisując umowy z firmami outsorcingowymi bo mówił coś w stylu ,,przecież w korporacjach outsorcing to norma".

Czy to nie byłby czasem przykład sytuacji klasyk mieszanki socjalizmu i kapitalizmu po polsku czyli: zyski prywatne, straty państwowe?
I to jest całe sedno. Globalne firmy korporację chcą pchać migrantów do Europy aby mieć jeszcze większe zyski. Po co płacić dużo białemu Europejczykowi skoro można nazbierać migrantów którzy będą pracować za pół darmo.
Stąd Ci wszyscy kolorowi kierowcy i dostawcy e Uberach. Nikt z Europy się z tego nie utrzyma na dłuższą metę a pakole dostają zasiłki z państwa

I to jest całe sedno. Globalne firmy korporację chcą pchać migrantów do Europy aby mieć jeszcze większe zyski. Po co płacić dużo białemu Europejczykowi skoro można nazbierać migrantów którzy będą pracować za pół darmo.
Stąd Ci wszyscy kolorowi kierowcy i dostawcy e Uberach. Nikt z Europy się z tego nie utrzyma na dłuższą metę a pakole dostają zasiłki z państwa
Z tym Ueberem itp. to też nie jest tak, że ktoś wpisuje w wizie pracowniczej że chce pracować w aplikacjach taksķwkarskich itp. Albo że przyjeżdża do Polski z myślą o pracy tam. To raczej taka praca po godzinach albo tymczasowa.
Problemem jest w tych aplikacjach to, że to jest amerykański styl przestrzegania praw konsumenckich przeniesiony na Europejski rynek co jest skandalem i ktoś musiał zapłacić w Brukseli niezłe łapówki że to przeszło. Dobrze, że Tusk był prezydentem UE I miał na to oko :korwinlaugh:

Właśnie moim zdaniem @Karateka@ nie rozumie innych kosztów i kto tak naprawdę ma zyski. Może rozpędzić PKB mocniejszymi środkami, ale to będzie tak jak dobre jak kupowanie sterydów i innych dzikich węży od Hardkorowego Koksa wielbiciela sarniny...
To nie jest tak, że jakaś firma do nawet 500 pracowników łatwo i tanio znajdzie Hindusa w Indiach albo kogoś z Afryki do pracy u nich.
Trzeba zapłacić agencji pośrednictwa, znaleźć dobrą agencje z dobrymi kontaktami z konkretnymi firmami outsourcingowymi (aby dobrze wypełnili wniosek wizowy i nie napisali czasem czegoś głupiego), później co miesiąc ta agencja potrąca z wypłaty coś z pracownikom, plus koszta kwater pracowniczych, a i jeszcze obsługa prawna aby nie wpaść na minę i nieskończyć z prokuratorem na karku...
Dla 5 osób to tak średnio się opłaca, bo np. za czasów POPISu ludzie czasami wjeżdżali i wyjeżdżali szukając szczęścia dalej, nawet przy granicy amerykańsko-meksykańskiej dlatego Amerykanie zrobili aferę.
To oczywiście nie jest tak jak mówią narodowcy, że firmy tylko myślą jak ściągnąć jak najwięcej obcokrajowców bo Polacy suma sumarów mogą być tańsi, bo to otrzymuje imigrant to nie są wszystkie koszty...
Tylko nie może być też tak jak w USA, gdzie niby ,,no mocna polityka imigracyjną, kontrolę na lotniskach " I utopijna wiara w to, że jak dostanie pracy w USA jest często niemożliwe to ludzie nie będą robić tego nielegalnie nawet jak nie ma socjalu
Trump był ripostowany, że na jego budowach w NY pracował cały świat od południa Amwryki do wschodu Europy
Jednocześnie Krzysztof Soszyński mówił ile kosztował go prawnik w USA aby móc trenować z kanadyjskim paszportem: kilkanaście tysięcy dolarów, a pamiętacie problemy Szpilki na lotnisku...?

Nie można stworzyć systemu imigracyjnego z którego najwięcej będą zyskiwać prawnicy (chociaż nie dlatego że ten zawód mnie śmieszy xd) bo stworzymy ultramocne prawo mając nadzieję że to zadziała. W USA nie zadziałało to w Polsce też nie zadziała

Zresztą nie ma idealnego systemu imigracyjnego: w Kanadzie swego czasu przechodziły wizy pracownicze dla striptizerek. Dlaczego? Można się domyślać :waldeklaugh::suchykarol:

Jak ktoś uważa, że przegra rywalizację o serca kobiet z niepiśmiennymi imigrantami, to to jest jebanym nieudacznikiem i mi go nie żal.

takich importujemy

W Bagdadzie i innych miastach Iraku odbyły się masowe protesty przeciwko projektowi ustawy, która umożliwia zawieranie małżeństw z dziewięcioletnimi dziewczynkami – podał brytyjski dziennik "The Guardian"s. W ostatnich dniach projekt ten przeszedł pierwsze czytanie w irackim parlamencie.

Według aktywistów na rzecz praw kobiet, cytowanych przez "The Guardian", proponowana ustawa, która ma za sobą pierwsze czytanie w parlamencie, "zalegalizuje gwałt na dzieciach". Argumentują oni, że małżeństwo z osobą nieletnią narusza prawa człowieka pozbawia dziewczynki możliwości edukacji i naraża je na przemoc.

Obecnie obowiązująca ustawa, uchwalona w 1959 r., przeniosła prawo decydowania w sprawach rodzinnych z władz religijnych na wymiar sprawiedliwości oraz zakazała zawierania małżeństw przez osoby poniżej 18. roku życia. Mimo to, według raportu UNICEF z 2023 roku, 28 proc. dziewcząt w Iraku wyszło za mąż przed osiągnięciem pełnoletności. Nowy projekt ustawy przywraca sądom religijnym uprawnienia do decydowania w sprawach rodzinnych, takich jak małżeństwo, rozwód i opieka nad dziećmi.

Jaki kraj taki Gietrzwałd.

.

Cejrowski tradycyjnie z fake newsem. Inny gość zginął, ten żyje.

Jak ktoś uważa, że przegra rywalizację o serca kobiet z niepiśmiennymi imigrantami, to to jest jebanym nieudacznikiem i mi go nie żal.
Nikt nie zabiega o serca takich kobiet, dlatego muszą szukać potwierdzenia swojej urody u brudasa.
Tylko później ja musze te mokebiontka z podatków utrzymywać bo raczej od pakola albo innego ciapatego to wsparcia idiotki nie mają.

Jaki kraj taki Gietrzwałd.

.

Cejrowski tradycyjnie z fake newsem. Inny gość zginął, ten żyje.
Miałem odpisywać ale widzę, że @Autovidol wyczerpał temat.
:roberteyeblinking:

Nikt nie zabiega o serca takich kobiet, dlatego muszą szukać potwierdzenia swojej urody u brudasa.
Tylko później ja musze te mokebiontka z podatków utrzymywać bo raczej od pakola albo innego ciapatego to wsparcia idiotki nie mają.

Ok. W takiej perspektywie rzeczywiście. W Stanach jest duży problem samotnych matek, właśnie w czarnych dzielnicach. Bycie wychowywanym przez samotną matkę statystycznie jest najgorszą z opcji. Znacznie lepiej radzą sobie dzieci wychowywane przez pary 2 mężczyzn (badania z Holandii to udowodniły)

Z daleka czuć kiedy rozmawiasz z drugą, prawdziwą, osobą. Ta się czasem pomyli, czegoś nie wie i wtedy, w trakcie rozmowy, go poprawisz albo o czymś uświadomisz.

Oraz z daleka czuć kiedy rozmawiasz z debilem ograniczonym umysłowo bo ten będzie rzucał wyświechtanymi powiedzonkami, tendencyjnymi hasełkami i 1-1 skopiowanymi "mądrościami", które gdzieś tam przeczytał na pejsbuku czy zasłyszał na jutubie...

Czuć z daleka :fjedzia:

Z daleka czuć kiedy rozmawiasz z drugą, prawdziwą, osobą. Ta się czasem pomyli, czegoś nie wie i wtedy, w trakcie rozmowy, go poprawisz albo o czymś uświadomisz.

Oraz z daleka czuć kiedy rozmawiasz z debilem ograniczonym umysłowo bo ten będzie rzucał wyświechtanymi powiedzonkami, tendencyjnymi hasełkami i 1-1 skopiowanymi "mądrościami", które gdzieś tam przeczytał na pejsbuku czy zasłyszał na jutubie...

Czuć z daleka :fjedzia:
A ja powiem, że Karateka czasami potrafi mnie zaskoczyć i niektóre teksty chyba sam wymyśla.
Takie combo aby być za karami rodem z Teksasu za przemyt ludzi i mówić korzystnie o polityce imigracyjnej UE, coś jak Muzułmanie jedzący schabowe
EDIT:
od 9:20
kogo wam ta scena przypomina? Jakiegoś fana karate? :roberteyeblinking:
Robert Górski jest geniuszem
:korwinlaugh:

Last edited:
Back