Absurdy poprawności politycznej.

Pieprzone feministki!

1688925135473.png

Wielu z tych co robią burdy jest już urodzonych w Europie, często są którymś z rzędu pokoleniem. Oni Afryki nawet na oczy nie widzieli, a przy ich poziomie edukacji to pewnie nawet na mapie by nie potrafili pokazać. W takim razie gdzie mają wracać, skoro nikt ich nigdzie nie przyjmie? To jest problem największy w tym wszystkim. Bo zamknąć granice dla imigrantów i wywalić tych co w ostatnich latach przyjechali przy akompaniamecie kwiku lewactwa to jedno, ale nie ma co zrobić z tymi co od pokoleń są na miejscu.
Można ich przerobić na czystą energię, ratując przy tym planetę od ich śladu węglowego.

A niech spróbuje dla równowagi zaproponować trójkąt z koleżanką
:werdum:
W sumie to kiedyś miałem coś podobnego. Dawno temu jeszcze jak się było na inżynierce to spotykałem się i chodziłem z taką jedną. Ogólnie w porządku dziewczyna się wydawała ale niestety im dalej w las tym więcej drzew. Próbowałem ignorować jej wręcz maniakalne bycie zaangażowanym w środowisko lgbt jednak po jakimś czasie żartowałem że bycie tylko "osobą sojuszniczą" jak siebie określała to jej największa wada gdyż nie należy w pełni do tęczowego towarzystwa. Cóż postanowiła tam dołączyć. Jak?

Pewnego dnia podczas różnych rozmów oznajmiła mi, że dla niej chodzenie ze sobą i bycie razem a seks z innymi się nie wyklucza. I że taki skok w bok tylko dla doznań seksualnych nie oznacza braku wierności. Cóż zapytałem się czy w takim razie mogę puknąć jej współlokatorkę ( singielka ale pasztet z twarzy) na co odpowiedziała nerwowo że lepiej nie bo jednak uznałaby aby to była mniej znana postać dla niej. Więc powiedziałem że na studiach mam sporo fajnych wolnych lasek (nie pasztetów) na co szybko zmieniła temat.

Oczywiście zaraz po tym się rozstaliśmy bo nie będę chodzić z takim szonem lecz obserwując jej social media widzę jak dzielnie chodzi na tęczowych marszach z jakąś dziwną flagą promując się jako osoba poliamoryczna.

Także drodzy Panowie z cohones. Trzymajcie się zdala od tęczowych dziewczyn. Nawet jeśli są tylko "osobami sojuszniczymi"

Niespecjalnie śledzę tych, o których wspominasz.
Ok

Ostra zmiana wajchy to jest po prostu zmiana mindestu o 180 stopni. Od wpychania przez ostatnie lata ludziom do głów, że biały facet hetero to całe zło - osoba niesamowicie uprzywilejowana - od razu do oznajmienia, że biały facet hetero jest tak naprawdę główną ofiarą obecnej społeczno-polityczno-medialnej nagonki. Ulubionym chłopcem do bicia.
Kogo konkretnie masz na mysli (bo juz wiem ze nie tych, o ktorych ja mowilem)? Swoja droga o 180 to by bylo, ze z calego zla, przeszli w narracji jako cale dobro?

Trzeba zacząć od stwierdzenia: „Facet, każdego koloru skóry i stanu posiadania również jest ofiarą. Oraz, że biały hetero nie równa się automatycznie temu, że ma się przywileje”
Pogubiłem się.

Ale jaka prawica u nas to robi? piss to nie prawica. Tylko konfa w sumie się tym zajmuje – jeżeli chodzi o partie polityczne. A ona jest niestety skażona wybrykami brauna, korwina, czy dawnymi menztzena. W przeszłości chlapnęli straszne bzdury -- i ci dwaj pierwsi -- wciąż to robią. Zawsze będzie to można wyciągnąć w dyskusji jako wytrych i zdeprecjonować resztę sensownych rzeczy, które powiedzieli.
A tu zgoda, to PiS to fałszywie konserwatywne przygłupie ciamajdowate neo-komuchy, nie prawica.

Niestety jesteśmy odbiorcą a nie twórcą kultury, a więc większość rzeczy przychodzi zza ocenau , dlatego wymieniałem tych których wymieniałem (dla prawicy, ale lewica, politycznie i kulturowo, to taka sama - jeśli nie większa - kserówka, z abstrakcyjnymi problemami skopiowanymi 1:1 z absolutnie innego świata).

Tylko jak uwaga o mierności/nieadekwatności Brauna jako polityka (z którą się zgadzam, nie chcę go jako "mojego wodza") wzmaga wspomnianą przeze mnie "uczciwość intelektualną" (rozważania o "bańkach informacyjnych" płci, w domyśle: symetrycznych) panów z podcastu? Mnie osobiście zabrakło paru zdań i to skomentowałem, i Braun, Mentzen czy Korwin nie ma nic do tego.

W sumie ciekawe jest to, i powiem to prowokacyjnie oczywiscie XD, że Braunowi nie można odmówić erudycji, tak jak i panom z podcastu :) Więc nie o samą erudycję tylko chodzi...
:beer:

A prawicowi publicyści? Bufon Ziemkiewicz i spółka? Zbyt chamskie to jest. Nie mówiąc już o jakiś totalnych prawicowych klaunach, zwyczajnie głupich, których też nie brakuje.
Nie moje klimaty, ani Ziemkiewicz, ani ten drugi, Piekara (nie śledzę, ale jak mi kiedyś coś migało to chyba taki chamski Hołdys z antymaterii?)

Kogo konkretnie masz na mysli (bo juz wiem ze nie tych, o ktorych ja mowilem)? Swoja droga o 180 to by bylo, ze z calego zla, przeszli w narracji jako cale dobro?
Mam wrażenie, że lubisz się bawić w jakieś semantyczne gierki dla samej draki. Ciekawy sposób na zabicie czasu. Miałem na myśli ogólnie pojęty główny nurt. Społeczno-polityczno-medialny. Myślę, że dla większości było to oczywiste.
Pogubiłem się.
zamień "jest" na "może być". To przedszkole? Poważnie?

„Uczciwość intelektualna” to pojęcie względne i tak szerokie, że dla każdego może znaczyć coś zgoła odmiennego.

Każdy z nas odbiera rzeczywistość, filtrując ją przez nasz światopogląd, nasze doświadczenia, uprzedzenia i nawet cechy charakteru. Ani ja, ani ty nie jesteśmy od tego wolni. Praktycznie nikt nie jest ponad to. A przynajmniej ja nie znam takich jednostek.

Więc oczekiwanie od tych facetów, by kompletnie wyrzekli się swojego DNA jest po prostu zwyczajną naiwnością w moim mniemaniu i nie przystaje do życiowych realiów.

Last edited:
Uważam, że to chujowa akcja ze strony KSW. Gangsterzy im nie przeszkadzają, ale laska która otwarcie popiera legalną w Polsce partię polityczną, zostaje wywalona z pracy. Moim zdaniem RPO powinien się tą sprawą zająć.

Co innego gdyby w koszulce KSW występowała na konwencji Konfederacji albo gdyby na KSW występowała w koszulce agitującej politycznie. Wtedy można by było mieć argument, a tak to nie widzę usprawiedliwienia dla tego co zrobiło KSW, bo co innego gdyby robiła agitację polityczną w KSW. Natomiast ona jedyne co zrobiła, to zaangażowała społecznie poza godzinami pracy w KSW, nie wykorzystując do tego w żaden sposób KSW.

To nie ona wmieszała KSW w Konfederację. To KSW chciało wymusić na niej rezygnację z udziału w społeczeństwie obywatelskim.
Jakich gangsterów? Chłopców na posyłki dla gangsterów xD
tatuaże nazistowskie przestały im się podobać po paru interwencjach a Różal cieszę się jak giną ludzie i boli mnie oko :korwinlaugh:
Plus ten zarządzający tą czeczeńską organizacją w POlsce nie ma czasem sankcji rządu USA, a Kawul mówił, że to jego znajomy?
Może głupio by to wyglądało, że ktoś z Konfederacji idzie do sądu pracy ale ciekawe czy nie ma paragrafu na takie zwolnienia, zwłaszcza że jeszcze głupio się przyznali do tego aby pewnie zaplusować u lewaków, którzy pisali, że to KSW to nacjonalistyczne zgromadzenie.
Chociaż KSW hm.Miało epizody z ciekawymi karami, zapisami umownymi: ile to było? 700 tys. EUR kary dla tego Turka (ciekawe jakie Inkasso kupiło dług)?
Kontrakt Gamrota, który się nie kończy jak wygrywa. Ciekawe czy w tym stowarzyszeniu Lewandowskiego będą robili zawodnikom szkolenia z blefów w umowach, które nie trzeba przestrzegać: od dawna uważam, że KSW to niby próbuje być zachodnie a czuć smród jak u rosyjskiego organizatora gali :waldeklaugh:

Jednak to ciekawe temat odnośnie praw pracodawcy, stawianych granic umownych oraz wolności świadczonych usług ala teksty Mentzena i Cejrowskiego, niepasujące do bana Konfederacji na fejsie. Mentzen jest nawet zwolennikiem likwidacji Państwowej Inspekcji Pracy i amerykańskiego typu praw pracowniczych...

Trochę przypomina mi jednak ta sprawa zamkniecie konta ten braunowskiej partii w jednym banku na m.
Kurczę tak skompromitowany bank, przegrywający tyle procesów poucza o moralności i etyce, ale przynajmniej mają swoje logo obok znanej fundacji i popierają aborcje (te wpisy po strajkach Lempart)...
W przypadku KSW to pewnie była interwencja marketingu sponsorów.
Po kolei: ten bukmacher nie jest czasem sponsorem KSW?

XTB nie jest czasem sponsorem KSW? Nawet przed samą nazwą XTB KSW?

Last edited:
tatuaże nazistowskie przestały im się podobać po paru interwencjach a Różal cieszę się jak giną ludzie i boli mnie oko :korwinlaugh:
Plus ten zarządzający tą czeczeńską organizacją w POlsce nie ma czasem sankcji rządu USA, a Kawul mówił, że to jego znajomy?
Może głupio by to wyglądało, że ktoś z Konfederacji idzie do sądu pracy ale ciekawe czy nie ma paragrafu na takie zwolnienia, zwłaszcza że jeszcze głupio się przyznali do tego aby pewnie zaplusować u lewaków, którzy pisali, że to KSW to nacjonalistyczne zgromadzenie.
Chociaż KSW hm.Miało epizody z ciekawymi karami, zapisami umownymi: ile to było? 700 tys. EUR kary dla tego Turka (ciekawe jakie Inkasso kupiło dług)?
Kontrakt Gamrota, który się nie kończy jak wygrywa. Ciekawe czy w tym stowarzyszeniu Lewandowskiego będą robili zawodnikom szkolenia z blefów w umowach, które nie trzeba przestrzegać: od dawna uważam, że KSW to niby próbuje być zachodnie a czuć smród jak u rosyjskiego organizatora gali :waldeklaugh:

Jednak to ciekawe temat odnośnie praw pracodawcy, stawianych granic umownych oraz wolności świadczonych usług ala teksty Mentzena i Cejrowskiego, niepasujące do bana Konfederacji na fejsie. Mentzen jest nawet zwolennikiem likwidacji Państwowej Inspekcji Pracy i amerykańskiego typu praw pracowniczych...

Trochę przypomina mi jednak ta sprawa zamkniecie konta ten braunowskiej partii w jednym banku na m.
Kurczę tak skompromitowany bank, przegrywający tyle procesów poucza o moralności i etyce, ale przynajmniej mają swoje logo obok znanej fundacji i popierają aborcje (te wpisy po strajkach Lempart)...

Jeśli sugerujesz hołdowanie podwójnym standardom w cyrku to przecież pan Maciej i pan Martin nigdy by się do tego nie posunęli. To takie fajne chłopaki.

Jeśli sugerujesz hołdowanie podwójnym standardom w cyrku to przecież pan Maciej i pan Martin nigdy by się do tego nie posunęli. To takie fajne chłopaki.
1688975840595.png

Były zawodnik KSW

Chłopiec na posyłki szefa mafii to gangster :) A Moks podobno zaszedł w strukturach mafijnych wysoko (i z dużej wysokości spadł)
gangster to brzmi poważnie wrecz można podejrzewać taką osobę o IQ, a nie jakieś fizole od bramki i pewnie ściągania długów. Takie mięso armatnie.
Faktycznie Moks tak, jeszcze na innych galach był ten kibol z Poznania Uszol którego później CBŚ aresztowało.

View attachment 71740
Były zawodnik KSW

gangster to brzmi poważnie wrecz można podejrzewać taką osobę o IQ, a nie jakieś fizole od bramki i pewnie ściągania długów. Takie mięso armatnie.
Faktycznie Moks tak, jeszcze na innych galach był ten kibol z Poznania Uszol którego później CBŚ aresztowało.

Dla mnie słowo gangster nie brzmi dumnie i wcale nie spodziewam się wysokiego IQ po przeciętnym gangstrxey, czyli takim typki odzyskującym długi/ściągającym haracze. To jest core działalności gangsterskiej. Takie Różale właśnie to robią.

Dla mnie słowo gangster nie brzmi dumnie i wcale nie spodziewam się wysokiego IQ po przeciętnym gangstrxey, czyli takim typki odzyskującym długi/ściągającym haracze. To jest core działalności gangsterskiej. Takie Różale właśnie to robią.

nawet sprawdziłem definicje słownikową
1688979617891.png

kurczę takie Różale, Strachy to raczej ze statusem "przebywa wśród nas ale nie jest jednym z nas" : umowa zlecenia a nie etat, nawet nie franczyza :korwinlaugh:

Jeśli masz przemycić broń, papierosy czy narkotyki ze wschodu do słonecznego Neapolu to trochę pewnie wymaga to rozumu, sprytu, przebiegłości, kompetencji miękkich jak umiejętności negocjowania, przekonywania, a przecież przemocą nie da się wszystkich przekonać oraz dobierania ludzi do współpracy.
Tak samo ci przywódcy karteli narkotykowych, gdzie pewnie gdyby Teksas ogłosił niepodległość to zostałby przejęty przez te kartele tak są potężne :childcry:

Chociaż nie tyle co dumnie ale bardziej poważnie brzmi jak ktoś należy do tych białych kołnierzyków, które zresztą są bardziej prawilne niż wytatuowani i nakoksowani panowie bo tam trudniej skłonić do współpracy i rozbić całą siatkę...

PS Różal był w odcinku Wojewódzkiego gdzie gościem był też Andrzej Chyra. Temat zszedł na ten słynny film Dług (kiedyś była nawet dość głośna akcja uniewinnienia pierwowzoru bohaterów filmu). Reakcja Różala: zachowywał się jakby wspominało się historie z młodości, uśmiech na twarzy

Jeśli ktoś nie oglądał to polecam jak wtedy państwo wyglądało, zwłaszcza ta rozmowa z Policją a później uzasadnienie wyroku "były inne możliwości rozwiązania sprawy, był przecież telefon zaufania"...

Attachments

• 1688979846676.png
    1688979846676.png
    11.2 KB · Views: 13

Tak z ciekawości, Paulina udzielała się kiedyś na naszym forum i już się pogubiłem,@klimek1 to ona ? A jesli tak, to fajnie by było usłyszeć jak on to widzi.

Nawet niedawno się odezwała w HP... mam dziwne przeczucie, że już więcej się nie odezwie :mamed:
Zbyt często nie odwiedzam HD i musiał mnie temat ominąć. Dawniej Paulina była raczej lubiana na forum. Kiedyś przy okazji gali ,forumowicze zorganizowali zlot/spotkanie, gdzie pojawiła się Paulina i opinie dostała bardzo fajnej dziewczyny/osoby .
Dla ciekawości znajomi dziennikarze z MMAjunkie przy ich spotkaniu podczas europejskiej gali UFC byli ją niemal zachwyceni.

Zbyt często nie odwiedzam HD i musiał mnie temat ominąć. Dawniej Paulina była raczej lubiana na forum. Kiedyś przy okazji gali ,forumowicze zorganizowali zlot/spotkanie, gdzie pojawiła się Paulina i opinie dostała bardzo fajnej dziewczyny/osoby .
Dla ciekawości znajomi dziennikarze z MMAjunkie przy ich spotkaniu podczas europejskiej gali UFC byli ją niemal zachwyceni.
Jakbyś przeczytał ten ostatni wątek w hp to zrozumiałbyś jak trafny i fajny komentarz napisałeś :beczka:

Dobra, nieważne, ja kończę, ja jej nie znam i wydaje się sympatyczna. :neildegrassewhoa:

Back