Miskatonic
Vale Tudo Open
Jak się okazuje.
Człowieki potrzebują do życia religii.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jak się okazuje.
Słabi potrzebują siły przewodniej.Fanem religii nie jestem, ale zauważyłem, że właśnie w okresie kiedy, to "oświeceni" ludzie i Europa coraz bardziej zniechęca do chrześcijaństwa, to coraz częściej ludzie zastępują sobie te wiarę czym innym. Płeć w płynie, klimat, ratowanie planety. Po prostu szukają wiary w czymś innym.
View attachment 96924
Fanem religii nie jestem, ale zauważyłem, że właśnie w okresie kiedy, to "oświeceni" ludzie i Europa coraz bardziej zniechęca do chrześcijaństwa, to coraz częściej ludzie zastępują sobie te wiarę czym innym. Płeć w płynie, klimat, ratowanie planety. Po prostu szukają wiary w czymś innym.
View attachment 96924
Otóż to właśnie.Słabi potrzebują siły przewodniej.
Wszyscy potrzebują jakiegoś drogowskazu, który nada sens życiu. Tak się składa, że prawdziwy chrześcijański jest bardzo moralny.Słabi potrzebują siły przewodniej.
Co kto lubi. Ja wierzę wyłącznie w siebie i swoje umiejętności oraz najbliższych. W zasadzie na tym mogę zakończyć.Wszyscy potrzebują jakiegoś drogowskazu, który nada sens życiu. Tak się składa, że prawdziwy chrześcijański jest bardzo moralny.
Czyli w coś wierzyszCo kto lubi. Ja wierzę wyłącznie w siebie i swoje umiejętności oraz najbliższych. W zasadzie na tym mogę zakończyć.
Ta dyskusja nigdzie nas nie zaprowadzi, ergo jest bezcelowa. Nie stawiam znaku równości między wiarą w siebie i/lub w podstawowe wartości a ubieraniem tego w rozmaite gusła i tzw religie.Czyli w coś wierzysz
Dokładnie wiara w siebie i w swoje umiejętności jest racjonalna i daje wymierne rezultaty.Ta dyskusja nigdzie nas nie zaprowadzi, ergo jest bezcelowa. Nie stawiam znaku równości między wiarą w siebie i/lub w podstawowe wartości a ubieraniem tego w rozmaite gusła i tzw religie.
Tak, ale to nie jest wiara. On po prostu wie. A to wiedza, nie wiara. Nie potrzebujesz wierzyć, że dasz sobie radę, jeśli to wiesz.Czyli w coś wierzysz
Kurde, jest jednak jakieś rozwiązanie...![]()
kolejna islamska kurwa zaatakowała w Australii
duchownego chrześcijańskiego w trakcie mszy
no libertarianizm i inne gówna czyt wolności seksualne się wzięły od rozdzielenia się od wiaryFanem religii nie jestem, ale zauważyłem, że właśnie w okresie kiedy, to "oświeceni" ludzie i Europa coraz bardziej zniechęca do chrześcijaństwa, to coraz częściej ludzie zastępują sobie te wiarę czym innym. Płeć w płynie, klimat, ratowanie planety.
View attachment 96924
Chyba nie myślisz że to jest dosłownestworzenie świata w 7 dni
Nie jest to dosłowne ale ludzie biorą to dosłownie tak jak jabłko, węża, zwierzęta w Arce itd. Trochę to jak bajki dla dorosłych.no libertarianizm i inne gówna czyt wolności seksualne się wzięły od rozdzielenia się od wiary
Żeby nie było ja sam powoli staje się antykościelny ze względu na gówna jakie tam jest(bo jestem wierzący)
Chyba nie myślisz że to jest dosłowne
jak pisałem mimo mojej wiary staje się anty kościelny przez wzgląd na masę gówien które się tam odwalająNie jest to dosłowne ale ludzie biorą to dosłownie tak jak jabłko, węża, zwierzęta w Arce itd. Trochę to jak bajki dla dorosłych.
Zgadzam się z tym że te gówna lpg tdi wzięły się z laicyzacji ale ta lacyizacja także z nikąd się nie wzięła bo sam kler mocno się do tego przyczynił.
To się nie wzięło z laicyzacji, to celowa akcja przeciwko białym. Zaplanowana przez, uwaga, żydów.Nie jest to dosłowne ale ludzie biorą to dosłownie tak jak jabłko, węża, zwierzęta w Arce itd. Trochę to jak bajki dla dorosłych.
Zgadzam się z tym że te gówna lpg tdi wzięły się z laicyzacji ale ta lacyizacja także z nikąd się nie wzięła bo sam kler mocno się do tego przyczynił.
Myślę że jednak patrząc na Polskę to najbardziej od kościoła ludzi odciąga sam kościół. Skandale pedofilskie gorsze niż u Platformy, wszelkiego rodzaju buta, chciwość, czarnym wronon tylko grubo wypchane koperty w głowie. Coś jak politycy że tylko koryto w głowie. Zero miłosierdzia. Daję to dużo paliwa dla lewej strony i takie mamy efekty. Jakby się zmienili i znieśli ten celibat żeby ksiądz gadał o rodzinie mając oficjalnie rodzinę, żeby unikali sytuacji gdzie złote a skromne to laicyzacja by była wolniejsza.To się nie wzięło z laicyzacji, to celowa akcja przeciwko białym. Zaplanowana przez, uwaga, żydów.
To akurat prawda - miałem raz okazję, jak u nas w liceum ksiądz zachorował i przyszedł pastor.Myślę że jednak patrząc na Polskę to najbardziej od kościoła ludzi odciąga sam kościół. Skandale pedofilskie gorsze niż u Platformy, wszelkiego rodzaju buta, chciwość, czarnym wronon tylko grubo wypchane koperty w głowie. Coś jak politycy że tylko koryto w głowie. Zero miłosierdzia. Daję to dużo paliwa dla lewej strony i takie mamy efekty. Jakby się zmienili i znieśli ten celibat żeby ksiądz gadał o rodzinie mając oficjalnie rodzinę, żeby unikali sytuacji gdzie złote a skromne to laicyzacja by była wolniejsza.
Ad infinitum.
- For the most brazen admission I know of, see Stanley Kubrick’s Dr. Strangelove from 1964: A classic black comedy about nuclear destruction in the Cold War. Many are familiar with the film’s bizarre subtitle, How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb. Once we realize we’ve got criminal brainwashing going on, we can make sense of it: He got us to stop worrying and love the bomb, and he told us he was doing it.
- Kubrick’s other work clues into many other key themes: A Clockwork Orange tells us that watching ‘ultraviolence’ can make us turn away from it, knowing full well that it would desensitize us to it. 2001: A Space Odyssey tells us we’ve been violent for millions of years in the opening, tells us to fear future technology knowing the entire tech sector would be used in fearful ways. Eyes Wide Shut is just like QAnon: Make us think that the elites are nonsense evil ritualists so we don’t realize they’re evil financial criminals.
- Mike Judge is a no-brainer: Beavis and Butthead and Daria tell us to embrace irony, stupidity, and apathy while we mock the earnest hippie loser teacher. Office Space lets us daydream that we escaped the grind, though they never let us leave. Silicon Valley masks the organized crime, reinforcing that tech titans are the main characters who shape the world that we’re helpless to consume. I hope Idiocracy speaks for itself.
- Oliver Stone’s Wall Street flipped morality on its head and told us point blank, “Greed is good.” Why? So we’d believe it, as millions of us have come to since.
- When people think of John Carpenter’s They Live, the first word they think is likely, ‘obey.’ The film tells us that we’re all corporate slaves so they can continue to enslave us.
- Author Michael Lewis wrote The Big Short to cover up the fact that investment banks like Bear Stearns were funneling Ponzi money and supposed to collapse. Don’t Look Up instills learned helplessness by telling us climate change will kill us and it’s too late to do anything about it.
Moim zdaniem oprócz samego kościoła To PiS tym swoim kościelnym podejściem się mocno przyczyniłMyślę że jednak patrząc na Polskę to najbardziej od kościoła ludzi odciąga sam kościół. Skandale pedofilskie gorsze niż u Platformy, wszelkiego rodzaju buta, chciwość, czarnym wronon tylko grubo wypchane koperty w głowie. Coś jak politycy że tylko koryto w głowie. Zero miłosierdzia. Daję to dużo paliwa dla lewej strony i takie mamy efekty. Jakby się zmienili i znieśli ten celibat żeby ksiądz gadał o rodzinie mając oficjalnie rodzinę, żeby unikali sytuacji gdzie złote a skromne to laicyzacja by była wolniejsza.
Myślę że jednak patrząc na Polskę to najbardziej od kościoła ludzi odciąga sam kościół. Skandale pedofilskie gorsze niż u Platformy, wszelkiego rodzaju buta, chciwość, czarnym wronon tylko grubo wypchane koperty w głowie. Coś jak politycy że tylko koryto w głowie. Zero miłosierdzia. Daję to dużo paliwa dla lewej strony i takie mamy efekty. Jakby się zmienili i znieśli ten celibat żeby ksiądz gadał o rodzinie mając oficjalnie rodzinę, żeby unikali sytuacji gdzie złote a skromne to laicyzacja by była wolniejsza.
Każdy dokument zniszczono lub sfałszowano, każdą książkę napisano od nowa, każdy obraz przemalowano, zmieniono nazwy wszystkich pomników, ulic, budynków, przerobiono daty. Proces ten trwa co dzień i w każdej minucie. Zatrzymano historię. Istnieje tylko nieograniczona teraźniejszość, w której Partia zawsze ma rację.
Odklejenony chłop i baba edukują publikę TVN. Oni nie wiedzą co są, a te głąby siedzą i się głupio uśmiechają