Żymianie vs Iran

ale hity można wydrapać:

HFbGyGWWwAAybdQ

HFbGyGeW0AAah1b

HFdJkEJW4AAH6hW

HFdJmBGWgAAyOI0

Świetnie to Grzesiu Braun obnaża pomimo podejrzanego nazwiska.

Teheran zaczął budować podziemne bazy w 1984 roku, podczas wojny z Irakiem. Ich wnętrze przypomina bardziej ukryte miasto niż bazę wojskową – zautomatyzowany system kolejowy, łączy strefy montażowe, magazyny i ukryte wyjścia przez tunele.

Długość tuneli sięga nawet kilkudziesięciu kilometrów. Trudno je przebić nawet ciężkimi bombami. W środku przechowywane są rakiety, drony i wyrzutnie. Pod ziemią znajdują się również stanowiska dowodzenia, wentylacja, zasilanie i infrastruktura logistyczna.

Baza w Yazd, została zbudowana na głębokości około 500 m. Została zaatakowana co najmniej sześć razy, ale nie uległa zniszczeniom.

Iran przekazał Stanom Zjednoczonym i Izraelowi komunikat za pośrednictwem Pakistanu, w którym stwierdził, że nadal dysponuje ogromnym arsenałem broni, około 15 000 rakiet i 45 000 dronów, oraz że uważa, że wygrywa,
1000014550.jpg

Kiedyś ( lata dziewięćdziesiąte pracowałem dla Francuza( urodzonego w Libanie , on uważał się za Francuza- ojciec Francuz , matka chrześcijanka z Libanu). Dużo rozmawialiśmy na temat historii Libanu i toczących się tam konfliktów.
Dla ciekawości, do czasu wojny domowej 1975, Liban był uważany za „ Perłe bliskiego wschodu” odpowiednik dzisiejszego Dubaju.
Był też uważany za państwo chrześcijańskie ( większość chrześcijan gdzie oni sprawowali główną władzę).
Co ciekawe, gdy 1948 przyłączyli się „symbolicznie” po stronie arabskiej w wojnie z Izraelem , ich hasłem bojowym było „ w obronie chrześcijaństwa” .
Problem Libanu zaczął się, gdy kraj otworzył swoje granice dla uchodźców z Palestyny, którzy w dziesięć lat zmienili demografię kraju do tego stopnia, że muzułmanie zaczęli brutalnie przejmować tam władzę, co tak naprawdę rozpętało wojnę domową ( bojówki muzułmańskie z milicją chrześcijanką-grupy paramilitarne chroniące chrześcijan). Kraj został podzielony religijnie jak i etnicznie, centralna administracja rządowa przestała działać co z czasem przekształciło się w „ proxy war” pomiędzy Izraelem wspierającym Milicję Chszecijanska i Iranem.
W tej chwili główna siła w Libanie to Hezbollah, sponsorowany i kierowany przez Iran a większość chrześcijan wyemigrowała do Izraela lub przez Izrael ,dalej w świat.

Kiedyś ( lata dziewięćdziesiąte pracowałem dla Francuza( urodzonego w Libanie , on uważał się za Francuza- ojciec Francuz , matka chrześcijanka z Libanu). Dużo rozmawialiśmy na temat historii Libanu i toczących się tam konfliktów.
Dla ciekawości, do czasu wojny domowej 1975, Liban był uważany za „ Perłe bliskiego wschodu” odpowiednik dzisiejszego Dubaju.
Był też uważany za państwo chrześcijańskie ( większość chrześcijan gdzie oni sprawowali główną władzę).
Co ciekawe, gdy 1948 przyłączyli się „symbolicznie” po stronie arabskiej w wojnie z Izraelem , ich hasłem bojowym było „ w obronie chrześcijaństwa” .
Problem Libanu zaczął się, gdy kraj otworzył swoje granice dla uchodźców z Palestyny, którzy w dziesięć lat zmienili demografię kraju do tego stopnia, że muzułmanie zaczęli brutalnie przejmować tam władzę, co tak naprawdę rozpętało wojnę domową ( bojówki muzułmańskie z milicją chrześcijanką-grupy paramilitarne chroniące chrześcijan). Kraj został podzielony religijnie jak i etnicznie, centralna administracja rządowa przestała działać co z czasem przekształciło się w „ proxy war” pomiędzy Izraelem wspierającym Milicję Chszecijanska i Iranem.
W tej chwili główna siła w Libanie to Hezbollah, sponsorowany i kierowany przez Iran a większość chrześcijan wyemigrowała do Izraela lub przez Izrael ,dalej w świat.
Opisywałem kiedyś tę historię dokładnie tak wygląda w każdym państwie islamskie przejęcie, ten sam schemat, biedni muzułmanie a potem nóż w plecy.

Opisywałem kiedyś tę historię dokładnie tak wygląda w każdym państwie islamskie przejęcie, ten sam schemat, biedni muzułmanie a potem nóż w plecy.
Na pewno tam trzeba być ostrożnym w ocenie jednych jak i drugich. Tam wszystko ma podwójne dno i nic nie jest tylko czarne i białe.

Na pewno tam trzeba być ostrożnym w ocenie jednych jak i drugich. Tam wszystko ma podwójne dno i nic nie jest tylko czarne i białe.
To tak jak Iran przed rządami allatojahów i po. Iran to piękne państwo perskie, które zniszczyła religia.

Niby tak ale historycznie taktykę nadmiernego rozpłodu w stosunku do gospodarzy stosują tylko muzułmanie.
A historia uczy i cały czas się powtarza a ludzie udają, że tego nie widzą, świat się zmienia, muzole zatrzymali się na tym samym etapie myślenia - podbój, bo my też jesteśmy muzułmanami tylko trzeba nam to wbić do głowy ;)

Nie mam tu na myśli oczywiście garstki nierozsądnych ludzi z zachodu, którzy wybrali sobie tę sektę jako religię, często na złość rodzicom, bo im się podoba wypinanie dupy do góry.
Widocznie nie doczytali kim był naprawdę mahomet i historii jego poniekąd burzliwego i grzesznego życia.

Jaki spisek żydowski? Co nie @Mmayhem ?
Pewnie Dostojewski też się tłiterka naczytał i pierdolił głupoty, a nie czekaj przecież to nie Chińczyk od tej książki...

Niezły autorytet znaleźliście sobie z Drzewcem.

:DC:

Pisarz wielki ale zajadły antypolak i antykatolik który twierdził że przeznaczeniem Rosji jest panować na wszystkimi Słowianami.

:applause:

Niezły autorytet znaleźliście sobie z Drzewcem.

:DC:

Pisarz wielki ale zajadły antypolak i antykatolik który twierdził że przeznaczeniem Rosji jest panować na wszystkimi Słowianami.

:applause:
Zaraz, czy ja go chwalę?
Czy to, że wrzucam czyiś cytat robi z automatu z tego człowieka autorytet?
:śmiech:

Przekazuję jedynie co w wiadomej sprawie miał do powiedzenia.
A co to ma do tematu, że Polaków nienawidził?
W tej sprawie chuj mu w dupę.

Ale w kwestii garbatonosej jak najbardziej ma rację. I sama ciekawostka to to ile lat temu zauważano pewne schematy działania tej bandy podludzi.
A on akurat żył w czasach przejęcia kompletnego przez naród wybrany władzy nad pieniądzem i nad Europą.
Co w sumie spowodowało w kolejnym stuleciu ukształtowanie takich ludzi jak Hitler.

Zaraz, czy ja go chwalę?
Czy to, że wrzucam czyiś cytat robi z automatu z tego człowieka autorytet?
:śmiech:

Przekazuję jedynie co w wiadomej sprawie miał do powiedzenia.
A co to ma do tematu, że Polaków nienawidził?
W tej sprawie chuj mu w dupę.

Ale w kwestii garbatonosej jak najbardziej ma rację. I sama ciekawostka to to ile lat temu zauważano pewne schematy działania tej bandy podludzi.
A on akurat żył w czasach przejęcia kompletnego przez naród wybrany władzy nad pieniądzem i nad Europą.
Co w sumie spowodowało w kolejnym stuleciu ukształtowanie takich ludzi jak Hitler.

Nie no, w sprawie Polaków racji nie miał, w sprawie Żydów miał.

Pewnie jakiś Żyd widziałby to zupełniejsi odwrót.

A nie pomyślałeś że pewne mechanizmy istniały od zawsze i nie był wbrew pozorom to intergalaktyczny spisek żydowski?

I zastanów się co jest dla każdej władzy wygodne i co ukształtowało Twój światopogląd.

Nie no, w sprawie Polaków racji nie miał, w sprawie Żydów miał.

Pewnie jakiś Żyd widziałby to zupełniejsi odwrót.

A nie pomyślałeś że pewne mechanizmy istniały od zawsze i nie był wbrew pozorom to intergalaktyczny spisek żydowski?
Żydzi zawsze byli zapraszani a potem o dziwo szybko wyganiani kijami,
ciekawe dlaczego?
Skoro tyle dobra wnosili innym społeczeństwom...
W ilu to państwach doszło do wygonienia tej bandy zachłannych izolujących się gnomów?
Może sobie kolega przypomni.
W samej Polsce stosowali taktykę przejmowania najbardziej prestiżowych zawodów a potem blokowali do nich dostęp młodym Polakom.
W takich dziedzinach jak prawo czy medycyna, gdzie by zdobyć "samodzielność" trzeba było po uczelni kilka lat pod innym prawnikiem/doktorem popracować. Jak sobie przypomnę tytuł książki to wrzucę, gdzie ten schemat był opisany.
Plus oczywiście lichwa i gorsze manipulacje by odbierać innym majątki.

Antysemityzm nie brał się nigdy z powietrza.
Ty napiszesz sprytni i cwani, ja oceniam jako niemoralni i podli, żerowali często na ludzkiej naiwności i głupocie, ale nigdy ofiarą nie był inny żyd.

I zastanów się co jest dla każdej władzy wygodne i co ukształtowało Twój światopogląd.
Ja bym się lepiej na miejscu kolegi zastanowił czy za te kilka szekli warto tę jarmułkę dalej nosić.
Przecież zarówno pisiory jak i pedofile KO kochają żydów, zauważ ani jeden się nie odezwał jak bomby spadały choćby na Liban ostatnio.
Więc nie bardzo rozumiem dlaczego mieliby kształtować mój światopogląd tak bym ich nie lubił.

Wojna na całego.

Trump o publicystach, którzy pomogli mu wygrać wybory.

"Wiem, dlaczego Tucker Carlson, Megyn Kelly, Candace Owens i Alex Jones walczą ze mną od lat, zwłaszcza dlatego, że uważają, że to wspaniale, że Iran, państwo numer jeden sponsorujące terroryzm, ma broń jądrową – bo łączy ich jedno: niskie IQ. To głupi ludzie, wiedzą o tym, ich rodziny o tym wiedzą i wszyscy inni też! Spójrzcie na ich przeszłość, na ich przeszłość. Nie mają tego, czego potrzeba i nigdy nie mieli! Wszyscy zostali wyrzuceni z telewizji, stracili swoje programy, a nawet nie są zapraszani do telewizji, bo nikogo nie obchodzą, są Wariatami, KŁOPOTAMI i powiedzą wszystko, co trzeba, żeby zyskać „darmową” i tanią reklamę. Teraz myślą, że mają „kliknięcia”, bo mają podcasty trzeciej klasy, ale nikt o nich nie mówi, a ich poglądy są przeciwieństwem MAGA – inaczej nie wygrałbym wyborów prezydenckich z WIELKĄ PRZEWAGĄ. MAGA zgadza się ze mną i właśnie przyznała CNN 100% ocenę akceptacji „TRUMP”, a nie machający rękami głupcy jak Tucker Carlson, który nie mógł nawet ukończyć college'u, był złamanym człowiekiem, kiedy został zwolniony z Fox i nigdy nie był taki sam — może powinien zobaczyć dobrego psychiatrę! Albo Megyn Kelly, która złośliwie zadała mi teraz słynne pytanie „Tylko Rosie O’Donnell”, lub „Szalona” Candace Owens, która oskarża Wysoko Szanowaną Pierwszą Damę Francji o bycie mężczyzną, chociaż nią nie jest, i mam nadzieję, że wygra dużo pieniędzy w trwającym procesie. Właściwie, dla mnie, Pierwsza Dama Francji jest o wiele piękniejszą kobietą niż Candace, w rzeczywistości, nawet nie jest blisko! Albo bankrut Alex Jones, który mówi jedne z najgłupszych rzeczy i stracił cały swój majątek, jak powinien, za swój okropny atak na rodziny ofiar strzelaniny w Sandy Hook, śmiesznie twierdząc, że to był żart. Ci tak zwani „eksperci” to PRZEGRANI i zawsze będą! Teraz Fake News CNN, Upadający New York Times i wszystkie inne radykalne lewicowe organizacje „informacyjne” „wychwalają” ich i po raz pierwszy w życiu dają im „pozytywny” rozgłos. Oni nie są „MAGA”, oni są przegranymi, którzy po prostu próbują się uczepić MAGA. Jako prezydent mógłbym ich mieć po swojej stronie, kiedy tylko chcę, ale kiedy dzwonią, nie oddzwaniam, bo jestem zbyt zajęty sprawami światowymi i krajowymi, a po kilku razach stają się „wredni”, tak jak Marjorie „Zdrajczyni” Brown, ale już mnie to nie obchodzi, zależy mi tylko na tym, by czynić dobrze naszemu krajowi. MAGA to ZWYCIĘSTWO i SIŁA, by nie dopuścić do posiadania przez Iran broni jądrowej. MAGA to PRZYWRÓCENIE AMERYKI WIELKOŚCI, a ci ludzie nie mają pojęcia, jak to zrobić, ALE JA WIEM, bo STANY ZJEDNOCZONE SĄ TERAZ „NAJGORĘTSZYM” KRAJEM NA ŚWIECIE! Prezydent DONALD J. TRUMP"

ciekawe dlaczego?
W ilu to państwach doszło do wygonienia tej bandy zachłannych izolujących się gnomów?
W samej Polsce stosowali taktykę przejmowania najbardziej prestiżowych zawodów a potem blokowali do nich dostęp młodym Polakom.
W takich dziedzinach jak prawo czy medycyna, gdzie by zdobyć "samodzielność" trzeba było po uczelni kilka lat pod innym prawnikiem/doktorem popracować. Jak sobie przypomnę tytuł książki to wrzucę, gdzie ten schemat był opisany.

Ty napiszesz sprytni i cwani, ja oceniam jako niemoralni i podli, żerowali często na ludzkiej naiwności i głupocie, ale nigdy ofiarą nie był inny żyd.

Ja bym się lepiej na miejscu kolegi zastanowił czy za te kilka szekli warto tę jarmułkę dalej nosić.
Przecież zarówno pisiory jak i pedofile KO kochają żydów, zauważ ani jeden się nie odezwał jak bomby spadały choćby na Liban ostatnio.
Więc nie bardzo rozumiem dlaczego mieliby kształtować mój światopogląd tak bym ich nie lubił.
Mordo, żydka nie przekonasz... :tysoncoffe:

znalezione w necie:
Kevin MacDonald we wprowadzeniu do książki „Fenomen żydowski” pisze:
„Ludność żydowska zawsze wywierała ogromny wpływ na społeczeństwa, wśród których zamieszkiwała, a to z powodu kilku przymiotów, które są kluczowe dla judaizmu, jako grupowej strategii ewolucyjnej. Przede wszystkim Żydzi są etnocentryczni i mają umiejętność współdziałania w wysoce zorganizowanych, spójnych i skutecznych grupach. Ważną cechą jest także ich wysoka inteligencja, a ta przydaje się w zdobywaniu majątku, znaczącej pozycji w mediach oraz renomy w świecie akademickim i zawodach prawniczych. Omówię również dwie inne właściwości, do których przywiązuje się mniejszą uwagę: siłę psychiczną i agresywność.
Cztery podstawowe cechy: etnocentryzm, inteligencja, siła psychiczna i agresywność powodują, że Żydzi potrafią tworzyć potężne i skuteczne grupy – które są w stanie wywierać potężny, modelujący wpływ na ludzi, pośród których żyją. We współczesnym świecie cechy te oddziałują na środowisko akademickie oraz świat mediów zarówno masowych, jak i elitarnych, potęgując w ten sposób żydowską skuteczność – większą w porównaniu do tradycyjnych społeczeństw.
(…)
Żydzi odegrali kluczową rolę we wszystkich ważnych wydarzeniach XX w. Stanowili nieodzowny składnik bolszewickiej rewolucji, która stworzyła Związek Radziecki, i pozostali w nim elitarną grupą, co najmniej do okresu po zakończeniu drugiej wojny światowej. Byli ważnym ośrodkiem narodowego socjalizmu w Niemczech, byli także przywódcami kulturowej i etnicznej rewolucji po roku 1965 w Stanach Zjednoczonych i popierali masową emigrację ludności kolorowej do krajów o europejskich korzeniach. We współczesnym świecie zorganizowane grupy lobbystyczne amerykańskich Żydów i głęboko oddani swej sprawie Żydzi w administracji Busha oraz w mediach optują za proizraelską polityką zagraniczną USA, która prowadzi do wojny z całym praktycznie światem arabskim.
(…)
Cztery podstawowe cechy, omawiane bardziej szczegółowo poniżej, to: etnocentryzm, inteligencja, siła psychiczna i agresywność. Są one postrzegane jako leżące u podstaw żydowskiego sukcesu w tworzeniu zwartych, skutecznych grup, zdolnych wpływać na przebieg wydarzeń politycznych i szeroko rozumianą kulturę. We współczesnym świecie żydowski wpływ na politykę i kulturę realizuje się poprzez media i elitarne instytucje akademickie w zadziwiająco wielu obszarach – zbyt wielu, aby je tutaj rozważać”.
Zwróćcie uwagę na ostatnie zdanie.
W tym kontekście przywołuję wywiad Piotra Zychowicza sprzed wielu lat z żydowskim prof. Normanem Filkensteinem. Finkelstein mówił:
„Choćby autora pewnej książeczki, która ponad 10 lat temu wywołała w Polsce wielką histerię. Mimo że książeczka ta była wielkości komiksu i taką mniej więcej przedstawiała wartość intelektualną. Jan Tomasz Gross, bo o jego „Sąsiadach” mowa, znakomicie wiedział jednak, co się na Zachodzie opłaca. Że w Ameryce zajmowanie się Holokaustem przynosi świetne pieniądze. A jak jeszcze dostarczysz „dowodów” potwierdzających tezę, że Polacy to obrzydliwi antysemici, to wtedy masz gwarancję, że ogłoszą cię tu bohaterem. Gross twierdzi, że napisał swoją książkę jako polski intelektualista, który chciał skłonić swoich rodaków do samooczyszczenia. Bzdura. Zrobił to, aby dostać posadę w Princeton”.

ciekawe dlaczego?

Panie Ferdku, jakie przejmowanie zawodów?

To Chińczycy też przejmują zawody na Zachodzie?

Po prostu najszybszy awans społeczny dają takie zawodu jak prawnik czy lekarz.

Jakbyś nie wiedział to w naszej wolnej Polsce do 2013 roku (tak, PiS i Gowin) w zawodach np prawniczych też diabelnie trudno było dostać się na aplikacje i to nie przez Żydów :lol:

Ale lepiej czytać Protokoły Mędrców Syjonu

:wink:

Podałem przykład Romów, którzy też się nie asymilują i też notowania mają na poziomie Żydów chociaż nie przejęli zawodów prawniczych i lekarskich :wink:

Polacy w Niemczech też do niedawna mieli łatkę złodzieji.

Takie są mechanizmy wykluczania/dyskryminacji/marginalizacji społecznej obcych.

Ale robóta co chceta panie Ferdku, nikogo nie namawiam do wyjścia ze swojej bańki

:neildegrassewhoa:

Tam też mają macki panie Paździochu, od wielu lat. Co widać po odklejonych działaniach kościoła typu ekumenizm i wspieranie imigracji muzułmańskiej.

@ninja możesz jeszcze zmienić swój post bo kolega @Siwy25_1 jeszcze pomyśli że masz obśrupaną marchewkę i głosowałeś na Czarzastego.

Mamy oficjalnie wjazd na watykan.

Bingo prawie pełne.

#BIEJAT2025!

Dobra, idę zarabiać pieniążki na polskie podatki bo nie każdy może się opierdalać u Szwaba

:roberteyeblinking:

Tam też mają macki panie Paździochu, od wielu lat. Co widać po odklejonych działaniach kościoła typu ekumenizm i wspieranie imigracji muzułmańskiej.
:tysoncoffe:
@ninja możesz jeszcze zmienić swój post bo kolega @Siwy25_1 jeszcze pomyśli że masz obśrupaną marchewkę i głosowałeś na Czarzastego.
Ale tu możemy podyskutować czy ten komunista z Argentyny o którym dawno tu z @ninja pisaliśmy, że rozpierdala kościół od środka nie jest żydem.

Podrzuć coś, podrzuć. Ale trochę będziesz miał zwarcie, bo przecież każdy żyd jest dobry. To oni biedni zawsze od lat za nic po głowie dostają. Spisek mediów nam każe ich nie lubić tak bez powodu.

:beczka:
Dobra, idę zarabiać pieniążki na polskie podatki bo nie każdy może się opierdalać u Szwaba

:roberteyeblinking:

Proś o skrócony czas pracy. #BIEJAT2025!

:juanlaugh:

Back