Żymianie vs Iran

Ja tylko przypominam, że Trump w tym roku ma 80 lat, więc nie ma pewności przeżycia nawet 10.

Dlatego w jakiś sposób rozumiem czemu mu wszystko jedno i poszedł na tą wojnę. Ogólnie w USA coraz częściej się mówi, że Trump ma już wszystko w 4 literach, bo zarówno życiowo jak i zawodowo zostało mu malo czasu.

Sam odnoszę wrażenie, że Trump lubi jak jest o nim głośno, a spokojne czasy mu tego nie dadzą, więc przez 2 lata pobawi się z Kubą,Iranem i Wenezuelą aby być w centrum wielkiej uwagi.

Nie jest przypadkiem, że Trump wymyślił sobie nową nazwę Departamentu Wojny.

O rodzinę, też nie musi się martwić, bo wszyscy są multimiliarderami, więc niczym nie ryzykuje.

Last edited:
Ja tylko przypominam, że Trump w tym roku ma 80 lat, więc nie ma pewności przeżycia nawet 10.

Dlatego w jakiś sposób rozumiem czemu mu wszystko jedno i poszedł na tą wojnę. Ogólnie w USA coraz częściej się mówi, że Trump ma już wszystko w 4 literach, bo zarówno życiowo jak i zawodowo zostało mu malo czasu.

Sam odnoszę wrażenie, że Trump lubi jak jest o nim głośno, a spokojne czasy mu tego nie dadzą, więc przez 2 lata pobawi się z Kubą,Iranem i Wenezuelą aby być w centrum wielkiej uwagi.

Nie jest przypadkiem, że Trump wymyślił sobie nową nazwę Departamentu Wojny.

O rodzinę, też nie musi się martwić, bo wszyscy są multimiliarderami, więc niczym nie ryzykuje.
Już nie przesadzaj sam masz 85, a ile w Tobie energii i wyboru! Wierzę, że jeszcze sporo przed Tobą ;-)

Co do trumpa, to nie zdziwię się bardzo mocno, jak po 80 urodzinach dostanie jakiegoś wylewu, zawału itd. Umrze we śnie. Oficjalnie zejdzie z przyczyn naturalnych, ale jego, i jego harców, już chyba ma dosyć sam deep state.

Ale do tego bardzo śmiałego kroku zapewne potrzeba ponadpartyjnego porozumienia tajnych służb i zgody miliarderów.

Co do trumpa, to nie zdziwię się bardzo mocno, jak po 80 urodzinach dostanie jakiegoś wylewu, zawału itd. Umrze we śnie. Oficjalnie zejdzie z przyczyn naturalnych, ale jego, i jego harców, już chyba ma dosyć sam deep state.

Ale do tego bardzo śmiałego kroku zapewne potrzeba ponadpartyjnego porozumienia tajnych służb i zgody miliarderów.

Podobny case czytałem kiedyś o Putinie, że go zdejmą za bezsensowną wojnę z Ukrainą.

Nawet gdyby bawić się w tą teorię to konflikt z Iranem nawet bez Trumpa już jest raczej nie do uratowania. Za daleko to poszło.

Podobny case czytałem kiedyś o Putinie, że go zdejmą za bezsensowną wojnę z Ukrainą.

Nawet gdyby bawić się w tą teorię to konflikt z Iranem nawet bez Trumpa już jest raczej nie do uratowania. Za daleko to poszło.
Co do putina to raczej częściej przewijało się to, że to FSB i GRU naciskało na tę wojnę -- czyli dwie organizacje, które trzymają tam władzę -- więc sam czerwony car albo niespecjalnie miał pole manewru, albo to wpisywało się w jego własne zapatrywania.

Portal Axios, który powołuje się nie tylko na irańskie media, ale też swoje źródło, podał, że faktycznie nad Iranem doszło do zestrzelenia amerykańskiego myśliwca, a dwóch członków załogi jest poszukiwanych.

Informację o tym, że trwa akcja poszukiwawczo-ratunkowa, przekazała też agencja Reuters, powołując się na źródło w rządzie USA.

Portal Axios, który powołuje się nie tylko na irańskie media, ale też swoje źródło, podał, że faktycznie nad Iranem doszło do zestrzelenia amerykańskiego myśliwca, a dwóch członków załogi jest poszukiwanych.

Informację o tym, że trwa akcja poszukiwawczo-ratunkowa, przekazała też agencja Reuters, powołując się na źródło w rządzie USA.
Korespondencie wojenny. Chciałem cię grzecznie uprzedzić, że z newsami w tym temacie jesteś o dobre kilka godzin do tyłu nawet za takimi szaraczkami jak ja :fjedzia:

Jeśli żyją i ma go/ich Iran , bo są sprzeczne informacje to Irańczycy mogą publiczne ściąć głowy jak stawiacie?

Po necie chodzą już plotki, że trafili jeszcze jakiś ratunkowy samolot, który wysłano na pomoc.

Pięknie się przeliczyli tą akcją na Iran, dziwne tylko że ktoś tam mądrzejszy nie wytłumaczył Trumpkowi czym to się skończy, chyba ze Żydki mają swoje podkarpackie taśmy i Trumpek nie miał wyboru :fjedzia:

giphy.gif

@dżejson Proszę cię idź stąd....

Nie potrzebujemy twoich setek repostów z X i innych srejków. Po co wylazłeś spod kamienia, naprawdę nikt nie prosi o taką twoją "pracę" ani jej nie docenia. Przykre to dla ciebie ale tak jest po prostu....

Nie wiem stary, idź sobie załóż profil na X , przeklejaj sobie neewsy, może tam kogoś to zainteresuje. Ale na jakimś niszowym forum o MMA, gdzie masz zszarganą opinie na prawdę nie ma to sensu.

"Japan’s order for hundreds of Tomahawk missiles from the US is under threat as the American-Israeli war with Iran burns through inventories, the latest example of how the conflict is drawing in supplies and troops at the expense of defending against Washington’s primary strategic rival, China.

Tomahawk missiles are a centerpiece of Tokyo’s new strategy of equipping itself with long-range strike capabilities to deal with challenges from China and North Korea. But Washington has informed Tokyo that deliveries for its order for about 400 missiles by March 2028 would be disrupted, according to people familiar with the situation".

Sojusznik pewny jak cholera ;-)

Back