Żymianie vs Iran

No właśnie już prawie dojechaliśmy do brzegu, już miałem odpowiedzieć na ostatni post @Dzihados żeby domknąć nieporozumienia... ale zaraz wjechał Krzak i mi się jakoś odechciało angażować dalej...

A o tym co kto uważa, że było, nie było, byłoby lub nie byłoby to uwielbiam rozmawiać, ale z ludźmi z fantazją i wolnością myślenia, a nie fanatykami jedynej ustalonej prawdy... (i szczerze i prawdziwie nie mam tu na myśli Ciebie @Dzihados , od razu ubiegam!)

:lol:
Denzel Waszyngton kiedyś o holyłód powiedział, że na imprezy tam przychodzi się na pierwsze 10 minut i szybko ucieka. Jeśli tego nie zrobisz to możesz się obudzić koło martwej prostytutki.

No trochę tak jest z dyskusjami na cohones, lepiej wyjść z nich wcześniej niż później... To jest z kolei moja refleksja :)

1772872856832.png

:roberteyeblinking:

letko mu pocisnął

Irański wiceminister wyśmiewa Trumpa​

- Prezydent Trump wzywa do zmiany przywództwa Iranu i twierdzi, że powinien mieć coś do powiedzenia, podczas gdy nie potrafi nawet mianować burmistrza Nowego Jorku - stwierdził Khatibzadeh, nawiązując do niedawnego zwycięstwa nielubianego przez Trumpa nowego burmistrza Nowego Jorku Zohrana Mamdaniego.
Komentarz ten pojawił się w czasie, gdy konflikt na Bliskim Wschodzie cały czas eskaluje. W wyniku działań USA i Izraela zginął najwyższy duchowy przywódca Iranu ajatollah Ali Chamenei oraz co najmniej kilku wysokich rangą urzędników.

Choć Waszyngton początkowo zaprzeczał, że chce mieszać się w zmianę władzy w Iranie, w piątek Donald Trump napisał w portalu Truth Social, że żąda od Iranu "bezwarunkowej kapitulacji" i zasugerował, że chciałby mieć udział w wyborze "wspaniałego i akceptowalnego przywódcy (przywódców)".

Iran gotowy na szerszy konflikt​

Podczas wypowiedzi Khatibzadeha pojawił się też zarzut pod adresem Izraela, że ten wciągnął Waszyngton w konfrontację z powodu tego, co określił jako "złudzenie Wielkiego Izraela" i argument, iż ofensywa militarna przeciwko Teheranowi była napędzana polityką regionalną, a nie uzasadnionymi względami bezpieczeństwa.

- Wszyscy wiedzą, od Arabii Saudyjskiej po Oman, że to wojna Izraela. Wciągnęli Amerykanów w tę wojnę, ponieważ mają złudzenie o 'Wielkim Izraelu' - powiedział.

Irański wiceminister spraw zagranicznych ostrzegł również, że Teheran będzie dążył do zakończenia amerykańskiej obecności wojskowej w strategicznie kluczowym obszarze Zatoki Perskiej w miarę rozwoju konfliktu.

- Nie mamy innego wyjścia, jak tylko zakończyć istnienie amerykańskiej obecności w rejonie Zatoki Perskiej - dodał, sygnalizując potencjalnie szerszą konfrontację regionalną.

a u nas dalej część użytkowników nie dowierza, myślą, że to o piniondze piniondze idzie ta gra

w jakim sensie? Ze posty kasowane? Ze bany lecą?

Czy po prostu ze ktos sie z kims nie zgadza?

Po reakcjach ja bym powiedział, że "nie ma miejsca" (daję cudzysłów bo przecież to miejsce jest) na zgredowe przypomnienie, ze Hitler to jednak nie tylko weganin czy tam malarz, wiec w sumie mozna na odwrot powiedziec? No chyba ze nie zrozumialem.

:confused:
Musze to przeczytac pare razy by zakumac.

EDIT:
No to o eksterminacji nie odebralem osobiscie, bo niby jak, tylko wlasnie jako takie ugładzanie "że weganin nie był taki zły, bo mógł być źlejszy". Tylko to mi się kojarzy z tą żydówką co mówiła że jak gineli Polacy to była taka normalna śmierć, a jak Żydzi to takie spotkanie z Bogiem, metafizyka. I tak trochę ta dyskusja "eksterminacja" vs "zwykle zabijanie". Bo chyba do tego konkretnego słowa piłeś?

Jako podjazd zaliczyłem wkręty typu o spłakaniu się czy byciu komicznym, zakomunikowałem że to widzę, a jak znowu no się odwinąłem z HDMI w koncu to nie forum wysokich obcasów ;)

Chodzi mi o to, że temat bardziej sarkastycznie jedzie o malarzu i starozakonnych niż o samym ataku na Iran. USA wiele razy w swojej historii inspirowało zmiane reżimu na inny reżim (również tzw. demokratyczny vide Korea Płd.). Raczej nie ma złudzeń, że w Iranie to sie nie uda, to nie Delcy zamiast Maduro. Osobna sprawa to personalna zemsta Netanjahu, która trwa już 50 lat. Paradoksalnie notowania Trumpa dopiero jebną tak, że Vance bedzie kaczką na odstrzał w nastepnych wyborach. Tej wojny tzw. opinia publiczna USA nie rozumie, nie chce i nie potrzebuje - w takim Wietnamie chodziło o coś innego, tam dopóki pobór obejmowal hydraulików i mechaników czy inną hołote z baraków to żadnych protestów nie było...

Potrzask jednak miał rację, że planeta płonie. Ciekawe czy opłacane kurewki pokroju Wiecha obliczyły już ile tam co2 się wydostało do atmosfery :mamed:

Ale to nie dobrze o tym mówić. A poza tym jak się poeołujesz na Jakuba :goldi: Wiecha to już masz wezwanie do pozwu o zniesławienie

Były szatanistyczne kręgi gwalcace i jedzące małe dzieci, była wojna wywołana dla ukrycia tego wszystkiego w imię obrony Żydów. No to teraz czas na kosmitów :eddieconspiracy:
24. Wtedy to Pan zesłał na Telawiw i Hajfę deszcz siarki i ognia z nieba od Pana.
25. I tak zniszczył te miasta oraz całą równinę wraz ze wszystkimi mieszkańcami miast oraz to, co rosło na ziemi.”
:corn:

lol

Irańska Gwardia Rewolucyjna twierdzi, że jej marynarka wojenna ostrzelała i zatrzymała dwa statki w Cieśninie Ormuz po tym, jak zignorowały ostrzeżenia ze strony irańskiej armii. Wcześniej prezydent USA Donald Trump wzywał kapitanów, by swobodnie przepływali przez Cieśninę Ormuz i "pokazali trochę odwagi".
:beczka:

Najważniejsze informacje:​

• Amerykańskie media informują o atakach na co najmniej trzy statki handlowe w Cieśninie Ormuz.
  • Irańscy przywódcy ogłosili również, że rozszerzają ataki na kraje Zatoki Perskiej.
  • W ten sposób chcą, aby Stany Zjednoczone i Izrael odczuły gospodarcze konsekwencje rozpoczętej przez siebie wojny.
Władze Iranu twierdzą, że zaatakowały dwa statki handlowe w Cieśninie Ormuz. Z kolei amerykańskie media informują o atakach na co najmniej trzy tankowce. Irańscy przywódcy ogłosili również, że rozszerzają ataki na kraje Zatoki Perskiej. W ten sposób chcą, aby Stany Zjednoczone i Izrael odczuły gospodarcze konsekwencje rozpoczętej przez siebie wojny.

Back