Żymianie vs Iran

Może to zabrzmi kontrowersyjnie ale dzisiaj mieliśmy kolejny przykład dlaczego światu potrzebne są silne gospodarczo i militarnie Chiny. Inaczej USA rozszerzyłyby doktrynę Monroe na cały glob.

A myślisz, że Chiny nie zaczną się tak bawić?
Niedługo Tajwan, ciekawe co wtedy wymyślisz, przypomnę się. Zobaczymy co napiszesz.
Tak świat działa, od zawsze.
Prawo silniejszego niestety. Dla nas dobrze by ten silniejszy wyznawał podobne wartości jak my, na nic innego nie mamy wpływu.
@ninja Wyrobisz się z tym przypominaniem do następnej dekady? U mnie wystarczyło półtorej miesiąca.

Cieśnina przez którą transportowane jest około 20% światowej ropy
Zablokowali Irańczycy? Blokada długo nie potrwa, mnie bardziej zastanawia czy rosja albo chinole, nie jebną w jakiegoś sojusznika USA, tak jak usa jeblo w ich sojusznika, to mnie najbardziej martwi, a tak to mam wyjebane, kolejna arabska wojna o zasoby pod pretekstem czegoś co nie istnieje jak przy okazji Iraku.

Zablokowali Irańczycy? Blokada długo nie potrwa, mnie bardziej zastanawia czy rosja albo chinole, nie jebną w jakiegoś sojusznika USA, tak jak usa jeblo w ich sojusznika, to mnie najbardziej martwi, a tak to mam wyjebane, kolejna arabska wojna o zasoby pod pretekstem czegoś co nie istnieje jak przy okazji Iraku.
Rosja nic nie zrobi tak jak było to w przypadku Wenezueli czy Syrii,a Chiny siedzą cicho

Rosja nic nie zrobi tak jak było to w przypadku Wenezueli czy Syrii,a Chiny siedzą cicho
Wenezuela to chyba była prezentacja.
Do takiej technologii jaką ma USA, coś co do teraz było albo teoriami spiskowymi albo scenariuszami sci-fi, nie ma dzisiaj nikt podjazdu.
Ruscy i Chińczycy chyba będą jednak grzeczni.
A w Iranie chyba wydarzy się to co Gondor i Rohan zechcą i nic poza tym :mamed:

Łatwo. EZ GG.
obraz_2026-02-28_211241993.png

Mi się przypomniało, że to ma tak wyglądać - że Izrael jest najpotężniejszy na świecie i nie ma co się im przeciwstawić.

Tymczasem wydaje mi się, że Chiny by ich zmiotły Z powierzchni ziemi, gdyby zaatakowali teraz.

A USA powinno wtedy na chwilę odwrócić wzrok. Kilka dni i mamy kompletny reset świata do absolutnego zera, do normalności...

Back