Żymianie vs Iran

eh-meh.gif
Dobra nie rób tu syfu, ufo przyjedzie i cię zabierze i zobaczymy jaki będziesz do przodu.

ponoć Turcja na celowniku narodu wybranego jako następna...
:redford:
Ta? To grubo, z Turkami mamy dobrze, z Ameryka mamy dobrze i teraz przez garbate nosy mamy wybierać? Że idzie wojna mówiłem od dawna, ale nie spodziewałem się że trzeba będzie udzielać się w konflikcie turków z rzydami jebanymi.

Ja to pierdole, nie biorę udziału w tej wojnie.

Sojusz z Ameryka, bajerka z chinami i mamy parasol, a nie jakieś kurwa europejskie farmazony, jebać europe!

Mądre ciele 3 suty ssie, czy jak to tam było.

Już w ruskim konflikcie pisałem że przy odpowiednich ruchach dyplomatycznych byśmy byli krajem z którym liczy się każde mocarstwo, ale oni (nasi politycy których wybrały jebane ameby) wolą lizać jaja i nie korzystać z naszego położenia geograficznego, znaczy będą korzystać( mówiąc że z racji położenia musiało to nastąpić), jak znów nam państwo rozjebią z dwóch stron, zamiast temu przeciwdziałać, bo nasz układ z chinami by blokował ruskich przed najazdem, a układ z Ameryka by "chronił" nas przed niechęcią europejskich skurwysynskich braci.

No ale po co kurwa myśleć i korzystać z położenia? Tfu

Wszystkie dzieci polityków powinno się wpierdalać na pierwszy front albo ścinać im głowy za CHUJOWE DECYZJĘ polityków, wtedy może by przestali martwić się o dobro swoich dup a zajęli narodem na którego garnuszku cwele siedzą.

Last edited:
No ja oglądałem kilka filmów tego Chińczyka. Nawet, w którymś z działów o nim pisałem.
Bardzo mi się podobało jak rozpisał i wytłumaczył Islam na Bliskim Wschodzie.

Kilka pierwszych filmów z działu "ogólnego" obejrzałem i mi się dosyć podobały. Całkiem inna perspektywa na wydarzenia na świecie, ale również wspominałem żeby brać poprawkę na to, że to Chińczyk, itd. (o udziale Chin w tych wszystkich wydarzeniach zapomniał wspomnieć).

Co do tej ekonomii to nie słuchałem bo mi się znudził i wróciłem do prawdziwego życia :lol:
1772555332040.png

:fjedzia:

Ta? To grubo, z Turkami mamy dobrze, z Ameryka mamy dobrze i teraz przez garbate nosy mamy wybierać? Że idzie wojna mówiłem od dawna, ale nie spodziewałem się że trzeba będzie udzielać się w konflikcie turków z rzydami jebanymi.

Ja to pierdole, nie biorę udziału w tej wojnie.

Sojusz z Ameryka, bajerka z chinami i mamy parasol, a nie jakieś kurwa europejskie farmazony, jebać europe!

Mądre ciele 3 suty ssie, czy jak to tam było.

Już w ruskim konflikcie pisałem że przy odpowiednich ruchach dyplomatycznych byśmy byli krajem z którym liczy się każde mocarstwo, ale oni (nasi politycy których wybrały jebane ameby) wolą lizać jaja i nie korzystać z naszego położenia geograficznego, znaczy będą korzystać( mówiąc że z racji położenia musiało to nastąpić), jak znów nam państwo rozjebią z dwóch stron, zamiast temu przeciwdziałać, bo nasz układ z chinami by blokował ruskich przed najazdem, a układ z Ameryka by "chronił" nas przed niechęcią europejskich skurwysynskich braci.

No ale po co kurwa myśleć i korzystać z położenia? Tfu

Wszystkie dzieci polityków powinno się wpierdalać na pierwszy front albo ścinać im głowy za CHUJOWE DECYZJĘ polityków, wtedy może by przestali martwić się o dobro swoich dup a zajęli narodem na którego garnuszku cwele siedzą.
wyciągną banana za uszy z mieszkanka i wpierdolą w kamasze
:beczka:
razem z patelnią z usmażoną kiełbaską

@jut Chiny czekają i bedą czekać. Oni są w tym dobrzy a przy okazji i tak zaleją świat elektrykami i innym ekologicznym badziewiem. Ich nadrzednym celem jest zajecie Tajwanu aka powrót tegoż do macierzy. Mają 23 lata do stulecia założenia ChRL. To data graniczna IMO.

Chcesz mi powiedzieć, że prawda nie jest prawdą i jest względna?
Chcę ci powiedzieć że tak naprawdę ogry robią chleb z ludzkich kości :benny:

Z jednej strony prawda to obiektywna obserwacja zaistniałego faktu.
Tak więc jeśli ojciec ma dwóch synów, jednego bije drugiego faworyzuje to prawdą jest że traktuje ich różnie.
Prawdą też jest że dla obydwu synów ojciec jest zarówno zły jak i dobry. Może być i taki i taki, prawda jedna czy różnoraka wobec jednego bytu?
Co jest prawdą? Prawda obiektywna faktu, czy interpretacja z perspektywy? Prawdą jest że prawda prawdzie nie równa?

Jeśli prawa fizyki obowiązują na świecie a potem zostały odkryte to były prawdą nieświadomą. Istniały choć były nie nazwane i nie świadome.
Potem człowiek coś wymyśla i nagina te prawa lub je przekracza, to też prawda.
Jeśli pewien rodzaj raka był nieuleczalny to było to prawdą, przyszła technologia i już jest, to też prawda, bo może zmieniać się w czasie.
Prawda jest prawdą obecnej chwili czy prawdą jest że prawda obowiązuje niezmiennie wobec jakiegoś faktu lub czegoś co istnieje.

Prawda jest wodą w różnych stanach w różnych zbiornikach na którą oddziałują zmienne. Czy nazwiemy ją prawdą czy prawdą względną ? Semantyka i intelektualizowanie
Prawdę poznajemy całe życie, zmienia się ona cały czas wraz z nami i światem.
Ale chuj wie tam, nie udaję, że znam prawdę tą jedyną i czym ona definitywnie jest, już wolę być głupcem.
Dlatego walkower byczku :tysoncoffe:

Są też i plusy pomarańcza, uwielbiam jak bezceremonialnie upokarza komuchów jebanych.
1772564949565.png

- Hiszpania nie ma absolutnie niczego, czego potrzebujemy poza wspaniałymi ludźmi. Mają wspaniałych ludzi, ale brakuje im wspaniałych przywódców - stwierdził prezydent USA.
Donald Trump przypomniał, że Hiszpania nie zgodziła się "na jego prośbę" zwiększyć wydatki na obronność do 5 proc. PKB. - A teraz Hiszpania powiedziała, że nie możemy korzystać z ich baz (...) więc zerwiemy wszelki handel z Hiszpanią - Trump podkreślił na koniec: - Nie chcemy mieć nic wspólnego z Hiszpanią.

Gdyby to było inne państwo to biłbym brawo ale ten ich rząd to najgorsze antybiałe kurwy o jakie nawet u judów ciężko...

poza tym jakaś dziwna propaganda leci:

Trump obraził się na Netanjahu? "Nie odbierał telefonów"​

- Mamy środowisko, które stoi murem za Izraelem. Mamy też samego premiera Netanjahu, który nie jest pupilkiem Trumpa, to nie jest tak, że panowie się kochają - mówiła w programie specjalnym WP "Żeby Wiedzieć" dr Agnieszka Bryc, politolożka z UMK w Toruniu. Przypomniała sytuację, kiedy Trump przegrał wybory z Joe Bidenem. - Premier Netanjahu pogratulował demokratycznemu prezydentowi, wtedy śmiertelnie uraził Donalda Trumpa. Przez cztery lata Trump nie chciał się odezwać do Netanjahu, nie odbierał telefonów, nie przyjmował go - mówi gość programu. - Dopiero w zasadzie na ostatniej prostej udało się, wtedy, kiedy ważyły się losy wyborów, Netanjahu leciał do Stanów Zjednoczonych, chciał się spotkać z Trumpem i naprawdę do ostatniej chwili będąc już w Stanach Zjednoczonych, nie miał potwierdzonej wizyty i rozmowy z Trumpem - dodaje.

I to lewacka dr mówi...

Dalej:

Donald Trump: to Iran chciał zaatakować jako pierwszy. "Wymusiłem atak na Izraelu"​

Podczas spotkania w Białym Domu z kanclerzem Niemiec Friedrichem Merzem prezydent USA Donald Trump zasugerował, że to Iran chciał zaatakować USA jako pierwszy. — Izrael nie zmusił mnie do ataku na Iran, jeśli już, to ja go wymusiłem na Izraelu — powiedział amerykański przywódca.

I to:

Ambasada USA w Jerozolimie ogłosiła, że nie może obecnie zorganizować ewakuacji Amerykanów z Izraela ani bezpośrednio im w tym pomóc. Równocześnie Departament Stanu wzywa do natychmiastowego wyjazdu z państw regionu.

Najważniejsze informacje:​

• Ambasada USA nie przeprowadzi obecnie ewakuacji obywateli z Izraela.
  • Rekomendowana trasa wyjazdu: autobusem do Taby w Egipcie i dalej lotem komercyjnym.
  • Departament Stanu apeluje o opuszczenie kilkunastu krajów na Bliskim Wschodzie.
Izrael ostrzega południe Libanu. "Musicie opuścić swoje domy" [RELACJA NA ŻYWO]

"Ambasada USA nie jest obecnie w stanie ewakuować Amerykanów z Izraela ani bezpośrednio pomóc im w opuszczeniu tego kraju" - podała we wtorek na X ambasada USA w Jerozolimie. Informacja pojawiła się w czasie wysokiego napięcia w regionie i ograniczonych możliwości transportowych.

USA nie ewakuują obywateli z Izraela​

Ambasador USA w Izraelu Mike Huckabee podkreślił, że drogi wyjazdu są bardzo ograniczone. Według niego obecnie najbezpieczniejszym rozwiązaniem jest skorzystanie z autobusów wahadłowych izraelskiego ministerstwa turystyki do Taby w Egipcie, a następnie z połączeń lotniczych. Huckabee przekazał, że personel ambasady przebywa w bezpiecznych miejscach. Zaznaczył też, że nie wiadomo, kiedy ponownie zostanie otwarte lotnisko pod Tel Awiwem.

Ministerstwo Turystyki Izraela uruchomiło od 2 marca połączenia autobusowe do przejścia granicznego w Tabie. Jednak amerykańska ambasada w żaden sposób nie może rekomendować tego wyboru. "Jeśli zdecydujesz się na skorzystanie z tej opcji wyjazdu, rząd USA nie może zagwarantować Twojego bezpieczeństwa" - podkreślono we wtorkowym komunikacie.

Last edited:
A co mieli ewakuować jak liczą/liczyli, że Iran padnie po kilku dniach? To miała być putinowska punktowa "operacja specjalna". Teraz bedą czekać aż Iranowi skończą sie rakiety. Chamenei miał 86 lat. Syndrom późnego Breżniewa? Kto faktycznie tam podejmował kluczowe decyzje?

Bardzo mnie ciekawy co oznacza zerwanie relacji handlowych z Hiszpania. Jak to w praktyce ma wyglądać?

Bardzo mnie ciekawy co oznacza zerwanie relacji handlowych z Hiszpania. Jak to w praktyce ma wyglądać?
Tak, że Hiszpania nic USA już nie sprzeda, żadnej kiełbaski chorizo, win i tak dalej.

Ostatnio inni twierdzili, że bananem. Bananem zboczeńcem, czy zboczonym bananem?
Zboczonym bananem, rentierem, kapitanem ulicy w pierdolonym wyścigu szczurów. Slamiącym na beton w swojej lub niższej wadze. Sam sobie radzący, swego imienia. Siódmy syn siódmego syna w siódmym pokoleniu.

No właśnie wrzucam teraz bo później będziecie pierdolić, że nie ma żadnych spisków, jak przy tej Ukrainie, że to Ukraińcy mieli dosyć i chcieli do Europy i stąd Majdan a zły Putin im nie chciał pozwolić i brutalnie najechał niewinnych rolników :śmiech:

Back