Żymianie vs Iran

Prawda to prawda. Nie leży po środku, na boku, ani z tyłu.

Prawda leży tam gdzie leży :fjedzia:

:awesome:
Pewnie, pewnie że tak, oczywiście :penn:

Henry Ford mawiał, "Jeżeli myślisz, że coś możesz lub czegoś nie możesz, za każdym razem masz rację."

Pewnie, pewnie że tak, oczywiście :penn:

Henry Ford mawiał, "Jeżeli myślisz, że coś możesz lub czegoś nie możesz, za każdym razem masz rację."

Chcesz mi powiedzieć, że prawda nie jest prawdą i jest względna?

1772545670443.png

Mam tylko nadzieję, że przez to, że zapłacę teraz drożej za wache to chociaż zdechnie tego ścierwa rzymskiego i irańskiego dużo oby jak najwięcej start z jednej i drugiej strony.
:conorsalute:

Już się Niemcy i Francja wpierdalaja, chcą brać Polskę pod ochronę nuklearną.....Wielka Brytania wysyła krążownik na Cypr. Coraz więcej polityków mówi o 3 światowej.....no to chyba jednak się zaczęło. Czekać tylko kto pierwszy odpali mały atom by przestraszyć innych
Każdy chce być teraz na paradzie zwycięstwa.

Zastanawia mnie bierność Chin oraz Rosji.

Nie czytałem żadnych analiz. Więc to moje autorskie rozmyślania:

Rosja: JUSA odcina im dużego sojusznika i dostawcę broni. Z drugiej strony, wzrost cen paliw zwiększa przychód Rosji a na Zachodzie wzrost cen paliwa (czy podwyżka ceny ropy jest/będzie duża i przez jaki czas oraz ile jest w stanie płacić na amerykańskim CPNie wyborca Trumpa?)
Czy Rosja będzie teraz miała łatwiej na Ukrainie?
Ukraina od USA nie ma co liczyć na dostawy a Rosja z Iranu. Chyba będzie się trzydniowa operacja dalej ślimaczyć w swoim tempie.

Wydaje mi się, że im dłużej będą trwać obie wojny, tym przewagę będą zwiększać Iran i Rosja. Nie chodzi o potencjał gospodarczy czy zasoby ludzie a nastroje w Ameryce.
Im więcej trupów i im większa świadomość, że Jankesi giną za państwo które leży tam gdzie chce oraz wspomniane koszty min. paliwa, tym szybciej Trump zawinie kitę.

Nie wiem która strona wygra, ale zwycięzcą będzie Izrael. W wersji optymistycznej zbliży się do idei tego co mają na naszywkach na mundurach, zwiększy wpływy zarówno w USA jak i Bliskim Wschodzie. W wersji neutralnej jako ofiara (zawsze są poszkodowani) kolejnego konfliktu, dostanie kupę siana i broni od sprzymierzeńców oraz oczywiście wykrwawionych przeciwników (kto jest ich przeciwnikiem: każdy).
W wersji pesymistycznej gotowi są na odpalanie jakiś atomów bo pozostanie im być państwem które wszystko wymuszać będą siłą i terrorem oraz oczywiście emigracją ich obywateli do bezpiecznych krain (np. Polin).

USA: Jak nastroje społeczne będą stłumione, to będzie tam tak jak po I i II wojnie światowej. Czyli rozwój gospodarczy, utrzymanie władzy nad światem itp.

Chiny: mam wrażenie, że Chiny czekają. Tam mają świadomość, że cokolwiek się nie wydarzy, to świat zachodni słabnie. A oni mają czas. Są kilku tysiącletnim imperium i chwilowa (nawet kilkaset lat) dominacja kogoś innego dla nich nie ma znaczenia.

Ani Chiny ani Rosja ani USA nie będą toczyć wojny na swoim terenie. Oczywiście Ukraina sobie będzie strzelała i wysadzała i kacapów, ale inwazji nie przeprowadzi.

Każde z tych krajów ma swoje problemy i żadna ze stron w dłuższej perspektywie nie stoi na straconej pozycji.

Liczę że afera pipsteina będzie wyjaśniona i osoby oraz instytucje zamieszane zostają zmiecione z planszy. Bo to nie dotyczy tylko dalekich stron i "sfery kryminalno-obyczajowej".

Liczę, że Polska nie da się wkręcić w wojenną awanturę a nasza afera podkarpacka wyjaśniona.

Piszę dość chaotycznie. Później uzupełnię to co pominąłema chciałem napisać.

Trafilem kiedys na podcast ekonomiczny (po hamburgersku) jakiegos skosa "Professor Jiang" - ja pitole jaki tam marksizm byl tloczony, jaka korba na poczucie bycia ofiarą klasową.
Na substacku i youtubie jest jako PredictiveHistory. W komentarzach samo fapowanie i cmokanie po anusie, az sie zdziwilem że mnie tam algorytmy zaprowadzily.

Tej wojny o pieniadz nie czytalem, teza o narodowosci/etnicznosci pieniadza jest uproszczona, bo przeciez dowolna grupa o dowolnym spoiwie moze chciec zrobic krotkoterminowo ekonomicznie nieuzasadnione rzeczy. Albo nawet w ogole rzeczy ekonomicznie nieuzasadnione. Wadą wolnego kapitalizmu jest natura człowieka. Socjalizm czy komunizm oczywiscie jeszcze bardziej uwypukla wady natury człowieka, taki dysklajmer, żeby nie było.

że prawda nie jest prawdą i jest względna?
szczególnie ta historyczna ;) #teamprawdajestobiektywnaitylkotakadefinicjaprawdymasens

No i żeby coś poważniej:
7l2q0cH.png

Rozbiory były jeszcze długo przed malarzem. Potem malarz podbijał europe lecz ruskie i tak zrobily więcej szkody i skrzywdzili więcej osób niż niemcy malarza.

Racje malarza w kwestii żymian można interpretować różnie patrząc na to kto finansował NSDAP a za kogo malarz się brał.
To byli polscy żymianie którzy poszli na poświęcenie w imię budowania narracji którą znamy do dziś.

To co robili i robią żymianie to zdaje sobie sprawę, jednak w kwestii Polskiej to ruskich nie przebiją, nie mieszkamy w Palestynie.
Przypominam - rozbiory zostały dokonane przez trzy NIEMIECKIE rody.
A komunę stworzyli NIEMIECCY żydzi

Pisałem tu w 24 roku trochę. Można już zapinać pasy. Wszystko zgodnie z planem. Ci u góry łącznie z naszymi przywódcami, jeżdżącymi po rozkazy oczywiście wiedzieli od iluś lat. Wybrany celowo na te czasy twardziel prezydent niedługo będzie wygłaszał orędzia.

Zapakują nas w kamasze i pojedziemy walczyć z islamem? :beczka:

Prawdy są trzy:
1. Prawda
2. Tyż Prawda
3. Gówno Prawda
Dla ciebie prawda będzie że wdepnales w gówno pod blokiem bo sąsiad po psie nie posprzątał, dla niego prawdą będzie że wdepnales w gówno bo szedłeś nieuważnie.
Każdy ma swoją prawdę.

Zapakują nas w kamasze i pojedziemy walczyć z islamem? :beczka:
Nie. Będą pobory nie znaczy że wszyscy i pisałem o obronie granic Europy. Oprócz tego inne logiczne wnioski można wyciągnąć z tego co pisałem, ty nie wyciągnąłeś żadnego

Nie. Będą pobory nie znaczy że wszyscy i pisałem o obronie granic Europy. Oprócz tego inne logiczne wnioski można wyciągnąć z tego co pisałem, ty nie wyciągnąłeś żadnego
Nie wyciągnąłem bo nie było z czego. Komentarz w stylu, kiedyś sie zacznie by potem za x lat napisać "widzicie? Mówiłem ze sie zacznie!" . Zero konkretów

Nie wyciągnąłem bo nie było z czego. Komentarz w stylu, kiedyś sie zacznie by potem za x lat napisać "widzicie? Mówiłem ze sie zacznie!" . Zero konkretów
Nie obrażaj się na mnie. Są tu tacy co słyszą o małych czapeczkach i Ameryce. Słyszą o kontaktach z Izraelem. Bardziej dla takich przytaczam, że 2 lata temu wiedziałem, gdzie się zacznie, i jest to połączone z górą mapy, gdzie jest Rosja sojusznik Chin. Coraz więcej ludzi będzie teraz mówić o tych układach. Jak ktoś nie chce wnikać w tematy ciągnące się od lat- dolar, ropa wojny to niech sobie odpuści.

Trafilem kiedys na podcast ekonomiczny (po hamburgersku) jakiegos skosa "Professor Jiang" - ja pitole jaki tam marksizm byl tloczony, jaka korba na poczucie bycia ofiarą klasową.
Na substacku i youtubie jest jako PredictiveHistory. W komentarzach samo fapowanie i cmokanie po anusie, az sie zdziwilem że mnie tam algorytmy zaprowadzily.
No ja oglądałem kilka filmów tego Chińczyka. Nawet, w którymś z działów o nim pisałem.
Bardzo mi się podobało jak rozpisał i wytłumaczył Islam na Bliskim Wschodzie.

Kilka pierwszych filmów z działu "ogólnego" obejrzałem i mi się dosyć podobały. Całkiem inna perspektywa na wydarzenia na świecie, ale również wspominałem żeby brać poprawkę na to, że to Chińczyk, itd. (o udziale Chin w tych wszystkich wydarzeniach zapomniał wspomnieć).

Co do tej ekonomii to nie słuchałem bo mi się znudził i wróciłem do prawdziwego życia :lol:

ponoć Turcja na celowniku narodu wybranego jako następna...
:redford:

od wskazanego fragmentu, wypowiada się jakiś jarmułkowy

Last edited:
Back