Zmiany klimatu

Wstrząsy w rejonie Wysp Lisich, Aleuty, między Rosją a USA.

Mam dziwne wrażenie, że to maszyny wiertnicze z firmy Boring Company...

Pakistan. Rejon gdzie niedawno zniszczono maszynę HAARP nagle doświadcza niespotykanych od stuleci ilości deszczu.

Może to wcale nie jest pustynny rejon?

Trzy huragany rozpędzają się na USA.

El Nino rozkręca się na maksa. Podobno takie rzeczy to tylko "raz w życiu" można zobaczyć.

My - kto wie. Ale osoby dotknięte mogą rzeczywiście nie mieć szans na drugi raz...

Ciekawa sprawa, przeglądałem lokalne wiadomości na Karaibach, gdzie meteorolodzy winią zmiany klimatyczne za brak formowania się huraganów od czerwca do listopada jest tam „sezon” huraganowy), co w sumie jest dobre, ciekawe za to jest, kiedy się formują,też wini się zmiany klimatyczne.

Ciekawa sprawa, przeglądałem lokalne wiadomości na Karaibach, gdzie meteorolodzy winią zmiany klimatyczne za brak formowania się huraganów od czerwca do listopada jest tam „sezon” huraganowy), co w sumie jest dobre, ciekawe za to jest, kiedy się formują,też wini się zmiany klimatyczne.
No klasyka, byle podatek nowy dołożyć.

Tysiące martwych sardynek wypływa na brzeg, a teraz pojawiają się one dalej na wschód.

Testy wykryły wirusa nigdy wcześniej nie znalezionego u sardynek z Afryki Południowej, w ponad 99% genetycznie podobnego do tego związanego z katastrofalnymi padnięciami sardynek w Australii.

To już wyszło poza plaże.

Sardynki zatkały wlot wody chłodzącej w Elektrowni Jądrowej Koeberg, co tymczasowo zmusiło jeden blok do zmniejszenia mocy.

Teraz naukowcy uważają, że jeszcze więcej martwych ryb może wciąż znajdować się na morzu.
1000075376.jpg

Back