Arturs Ahmetovs opublikował nagranie z 2018 roku, na którym widać, jak posyła on na deski Claressę Shields. Niepokonana zawodniczka odpowiedziała na film.
Na materiale widać fragment sparingu, podczas którego Ahmetovs i Shields w jednym momencie atakują prawymi, a po chwili dokładają lewe sierpy. Celniejszy był jednak Ahmetovs, który tym uderzeniem posłał sparingpartnerkę na deski.
Film został nagrany w 2018 roku, jednak pięściarz z Łotwy zdecydował się opublikować je dopiero teraz. Do całej sprawy odniosła się Shields.
- Nigdy nie zostałam znokautowana przez 17 lat, a wtedy zostałam podłączona dwukrotnie w ciągu tygodnia. Nie mam się czego wstydzić. Ale jak na zawodnika, który wyciąga wypełnienie rękawic, to jest gówniarzem. On i jego trener Derrick Santos są źli dla tego sportu - odpowiedziała Shields.
Arturs Ahmetovs (BOKS 6-1-0) w zawodowym boksie stoczył siedem pojedynków - przegrał jedynie z Rolando Romero, przez którego został znokautowany w drugiej rundzie. W pozostałych starciach Łotysz czterokrotnie wygrywał decyzjami sędziów i dwukrotnie przed czasem.
Claressa Shields (BOKS 14-0-0) jest niepokonana w zawodowym boksie. 28-latka to aktualna mistrzyni kategorii średniej w organizacjach IBF, WBA, WBC, WBF i WBO. W zawodowym ringu Amerykanka dwunastokrotnie wygrywała decyzjami sędziów i dwa razy przed czasem.
„T-Rex” w 2021 roku spróbowała swoich sił w walkach na zasadach MMA. Pod szyldem organizacji PFL najpierw rozprawiła się ciosami w trzeciej rundzie z Brittney Elkin, a następnie przegrała niejednogłośną decyzją sędziów z Abby Montes.
WIDEO: Arturs Ahmetovs opublikowaÅ nagranie, na którym posyÅa na deski niepokonanÄ ClaressÄ Shields | MMAROCKS
Arturs Ahmetovs opublikował nagranie z 2018 roku, na którym widać, jak posyła on na deski Claressę Shields. Niepokonana zawodniczka odpowiedziała na film. Na materiale widać fragment sparingu, podczas którego Ahmetovs i Shields w jednym momencie atakują prawymi, a po chwili dokładają lewe...
www.mmarocks.pl