Wyniki Usyk vs Rico: Glory in Giza – wyniki gali bokserskiej

To jaka byla wczesniejsza, gdzie zawodnik z MMA lub innego sportu poszedl zawalczyc w boksie?
Napisałeś:
pierwsza taka walka gdzie walczyli ze soba dwaj zawodnicy wywodzący sie z roznych sztuk walk. Nie licząc oczywiscie pierwszych gal UFC.
Jeśli jednak chodzi Ci, że zawodnik przeszedł do boksu to masz np. Dempsey vs. Luttrell z 1940 r.

Ale pierwsze co mi przyszło na myśl (z boksu do MMA) Couture vs. Toney.

:muttley:

To Saleta komentuje? Chyba nie, ale jakiś inny łeb obity.
g5fmcBm.gif

Jesli tam nie ma w umowach, ze walka ma potrwac minimum iles rund, to Usyk nie ma prawa sie napracowac. Dostal przeciwnika, ktory ma zabraną najmocniejsza bron czyli kopniecia. A do tego Ukrainiec jest najlepszym technikiem i ma najlepsza prace nog w wadze ciezkiej.
Tylko, że Rico jest naturalnym ciężkim z mega warunkami fizycznymi i charakterem do walki to szczerbus będzie musiał się namęczyć by go znokautować bo Rico walczy do końca :fjedzia:

Nawet spoko się to ogląda. Ciekawa walka
Rico szuka dołów, wie że raz już Usyk niemal przegrał w ten sposób.

Wstydu nie robi, biega, skacze, poza patologicznie opuszczonym łbem w dół do przodu, wygląda jak normalny bokser, laika by nabrał, że jest blisko, ale 95% ciosów wali na gardę.

A Usyk walczy na 60%.

Wstydu nie robi, biega, skacze, poza patologicznie opuszczonym łbem w dół do przodu, wygląda jak normalny bokser, laika by nabrał, że jest blisko, ale 95% ciosów wali na gardę.

A Usyk walczy na 60%.
No tak to wygląda, ale Usyk musi zacząć walić kombinacjami aby go przełamać.

Nawet słaby znawca zauważy, że królik sobie nie radzi.
Ukr dostał więcej razy w łeb niż w dwóch walkach z Furym.

Napisałeś:

Jeśli jednak chodzi Ci, że zawodnik przeszedł do boksu to masz np. Dempsey vs. Luttrell z 1940 r.

Ale pierwsze co mi przyszło na myśl (z boksu do MMA) Couture vs. Toney.

:muttley:
Muhamad ali nie robił czasem z kimś "walki pokazowej" ?

W azji też chyba jakiś bokser wchodził do walki i to chyba nawet w mma ale nie jestem pewien i nie pamiętam kto.

Nasi fachowcy nie dowierzają co oglądają, dobry znak.
:beczka:
Rico to bardzo techniczny kickbokser z świetną gardą, mnie to nie dziwi za bardzo.
Może jeszcze go Ukr ustrzeli ale już Rico zrobił więcej niż trzej ostatni przeciwnicy ukra razem wzięci.

Ciekawe, czy Usyk nie sprzedał walki. Tam tak gruby hajs może iść na zakładach.
Dziwna była ta rezygnacja z menago, z którym Usyk spędził całą karierę i teraz ta walka.

Back