UFC 322: Della Maddalena vs. Makhachev

w4ar

KSW
Middleweight
ufc-322-karta-walk.jpeg

Już za tydzień chyba jedna z najbardziej wyczekiwanych gal w roku. Dwie walki o pas, z czego w jednej waży się przyszłość wagi półśredniej.

Last edited:
Na pierwszy rzut:
Shevchenko 1.82 (aktualnie 1.72) - uważam, że kurs jeszcze spadnie. Na ten moment Shevczenko jest poprostu wszechstronniejsza, pewnie siłowo zbliżona i walczyła z lepszymi zawodniczkami. Dodatkowo mimo mojej sympatii do Zheng uważam, że daje się za łatwo przewracać, co może sprawić jej problemy, bo Valentina pomimo bycia stójkowiczem potrafiła sprowadzić chociażby Fiorot, Grasso, które mają dobry TDD. Ja gram póki kurs jest w miarę wysoki.

Brady - mam nadzieję, że kurs jeszcze wzrośnie. Na ten moment się wstrzymuje, ale widzę tu szanse weterana, który jeśli przetrwa pierwszą rundę, będzie miał większe szanse.

JDM - typ życzeniowy, ale mam nadzieję, że się uda. JDM zrobił duży postęp jeśli chodzi o grappling. Mimo wszystko nadal pozostaje pytanie czy Belal nie dał rady sprowadzić, czy po prostu dał się wrobić w grę JDM. Ciekawe jak siłowo wypadał Islam na tle Belala, bo może takie coś dużo by powiedziało. Mimo wszystko JDM zaczął ćwiczyć z Craigiem Jonesem, który już pomagając Volkanowskiemu pokazał, że zna się na graplingu i wie jak zneutralizować dagestańskie zapasy. Mam nadzieję, że poprawili jeszcze bardziej ten aspekt. Dobry boks i obrona będą drogą do zwycięstwa. Jeśli Jack wybroni na początku kolejne próby to im dalej tym powinien mieć większe szanse z wykończonym i potrzebującym zmienić gameplan Islamem. Warto dodać, że Jack zadaje prawie 3x więcej ciosów. MSG też jest na rękę JDM, bo na szczęście nie jest kolejnym typem co zgodził się walczyć z Islamem w Abu Dabi na jego terenie gdzie nawet kroplówki w walce z Volkiem przeszły bez echa.

Prates - dla mnie to już koniec Leona. Prates bije mocniej, Leon po przegranej powinien zakończyć karierę. KO na Usmanie to był fart i przedłużenie jego kariery. Tyle.

JDM - typ życzeniowy, ale mam nadzieję, że się uda. JDM zrobił duży postęp jeśli chodzi o grappling. Mimo wszystko nadal pozostaje pytanie czy Belal nie dał rady sprowadzić, czy po prostu dał się wrobić w grę JDM. Ciekawe jak siłowo wypadał Islam na tle Belala, bo może takie coś dużo by powiedziało. Mimo wszystko JDM zaczął ćwiczyć z Craigiem Jonesem, który już pomagając Volkanowskiemu pokazał, że zna się na graplingu i wie jak zneutralizować dagestańskie zapasy. Mam nadzieję, że poprawili jeszcze bardziej ten aspekt. Dobry boks i obrona będą drogą do zwycięstwa. Jeśli Jack wybroni na początku kolejne próby to im dalej tym powinien mieć większe szanse z wykończonym i potrzebującym zmienić gameplan Islamem. Warto dodać, że Jack zadaje prawie 3x więcej ciosów. MSG też jest na rękę JDM, bo na szczęście nie jest kolejnym typem co zgodził się walczyć z Islamem w Abu Dabi na jego terenie gdzie nawet kroplówki w walce z Volkiem przeszły bez echa.
Co do JDM vs Belal. Wy walk nie oglądacie? Piszesz, że Belalowi nie udało się sprowadzić a prawda jest taka, że obalił JDM 3 razy. W każdej rundzie poza trzecią miał próby sprowadzeń więc był aktywny zapaśniczo. Różnica między Makhachevem a Muhammadem jest taka, że ten drugi posiada marne Bjj i o wiele gorszą kontrolę w parterze od Dagestańczyka.

Co do JDM vs Belal. Wy walk nie oglądacie? Piszesz, że Belalowi nie udało się sprowadzić a prawda jest taka, że obalił JDM 3 razy. W każdej rundzie poza trzecią miał próby sprowadzeń więc był aktywny zapaśniczo. Różnica między Makhachevem a Muhammadem jest taka, że ten drugi posiada marne Bjj i o wiele gorszą kontrolę w parterze od Dagestańczyka.
Skrót myślowy, nie musisz brać wszystkiego tak poważnie Karwantes jak masz to w zwyczaju. Rzeczywiście sprowadzał, chodziło mi po prostu o fakt, że nie próbował zapasów na tyle jak miał to w zwyczaju.

Skrót myślowy, nie musisz brać wszystkiego tak poważnie Karwantes jak masz to w zwyczaju. Rzeczywiście sprowadzał, chodziło mi po prostu o fakt, że nie próbował zapasów na tyle jak miał to w zwyczaju.
Ubieraj treść w słowa właściwie a nikt nie będzie się czepiał wariacie, bądź dokładniejszy a wyjdzie Ci to na dobre. Znowu zakrzywiasz rzeczywistość. Belal z Limą - 7 prób obaleń., z Thompsonem 9, z Luque 10, z Edwardsem 13, z JDM 8. Jak podaje ta statystyka, 8 prób tkd które wykonał z JDM jest jak najbardziej normalną częstotliwością prób sprowadzeń Muhammada i nie można mówić, że "Belal nie próbował zapasów tak jak to miał w zwyczaju" bo to po prostu nieprawda.

Ubieraj treść w słowa właściwie a nikt nie będzie się czepiał wariacie, bądź dokładniejszy a wyjdzie Ci to na dobre. Znowu zakrzywiasz rzeczywistość. Belal z Limą - 7 prób obaleń., z Thompsonem 9, z Luque 10, z Edwardsem 13, z JDM 8. Jak podaje ta statystyka, 8 prób tkd które wykonał z JDM jest jak najbardziej normalną częstotliwością prób sprowadzeń Muhammada i nie można mówić, że "Belal nie próbował zapasów tak jak to miał w zwyczaju" bo to po prostu nieprawda.
Tobie na dobre wyjdzie jak wpłacisz stówę na dzieciaka i usuniesz konto - zgodnie z przegranym zakładem. :tiphatb:

Odezwał się. Cohones nie czytasz? Albo masz te cohones i wpłacasz stówkę dzieci albo nie masz i się nie udzielaj. Nie rozumie takich ludzi, założyłeś się ( w dodatku piblicznie) i udajesz, że zakładu nie było czy co? Tak trudno wyjść z przegranego zakładu z honorem? Szanujmy się.

Ubieraj treść w słowa właściwie a nikt nie będzie się czepiał wariacie, bądź dokładniejszy a wyjdzie Ci to na dobre.
Jebać poprawną polszczyznę, zwłaszcza gdy pouczać próbuje gość który ze swojej gęby zrobił dupę, co innego jeszcze gdyby gość chciał 100 dla siebie, a to miało być na dzieciaki co sam zaproponowales, za 100 zł można kupić 20 czekolad i osłodzić dzieciom życie, a ty.... Wszystko nie raz zostało napisane, jak się zachowałeś i nie ma sensu się powtarzać, my wszyscy wiemy, ty też w głębi serca wiesz jak się zachowałeś.
Widocznie jeszcze nie wyrosłeś z wieku chłopięcego smyku.

Zgadzam się, że błędnie wpisałem skrót myślowy, gdyż napisałem na szybko co było błędem. Jednocześnie pragnę zaznaczyć, że sam nie jesteś dokładny porównując 5 rundowe pojedynki z Edwardsem, Luque do 3 rundowych walk z Limą i Thompsonem, ale rozumiem, że łatwiej kogoś upomnieć.

Ogólnie z ciekawy jestem jak uważasz kto wygra ten pojedynek. Uważasz, że JDM da radę zniwelować zapasy Islama i utrzyma to w stójce czy jednak zostanie skontrolowany i być może poddany?

Zgadzam się, że błędnie wpisałem skrót myślowy, gdyż napisałem na szybko co było błędem. Jednocześnie pragnę zaznaczyć, że sam nie jesteś dokładny porównując 5 rundowe pojedynki z Edwardsem, Luque do 3 rundowych walk z Limą i Thompsonem, ale rozumiem, że łatwiej kogoś upomnieć.

Ogólnie z ciekawy jestem jak uważasz kto wygra ten pojedynek. Uważasz, że JDM da radę zniwelować zapasy Islama i utrzyma to w stójce czy jednak zostanie skontrolowany i być może poddany?
Jestem świadom, że mogę mieć irytujący styl pisania ale pamiętaj, że to nic personalnego.

No ale zobacz nawet w 5 rundówce z Luque miał 10 prób tylko o 2 mniej niż z JDM, może też dlatego, że Vicente udawało mu się jako tako kontrolować a z JDM był problem pod tym względem chociaż w 4 i 5 rundzie nie było tak źle.

Myślę, że najbezpieczniej będzie odpuścić ten pojedynek. Jack jest kurewsko silny i boksersko fenomenalny ale sądzę, że Islam zrobi robotę. Biorąc jednak pod uwagę jakie problemy w stójce sprawiał mu chociażby Volk który warunkami fizycznymi mocno odstaje od Maddaleny nie sposób skreślać JDM tym bardziej, że kurs na Makhacheva jest kompletnie niegrywalny.

Jebać poprawną polszczyznę, zwłaszcza gdy pouczać próbuje gość który ze swojej gęby zrobił dupę, co innego jeszcze gdyby gość chciał 100 dla siebie, a to miało być na dzieciaki co sam zaproponowales, za 100 zł można kupić 20 czekolad i osłodzić dzieciom życie, a ty.... Wszystko nie raz zostało napisane, jak się zachowałeś i nie ma sensu się powtarzać, my wszyscy wiemy, ty też w głębi serca wiesz jak się zachowałeś.
Widocznie jeszcze nie wyrosłeś z wieku chłopięcego smyku.
Daj spokój, przecież jemu takie wiadomości się nie wyświetlają :lol:

W sumie zabawne, że 95% forum z nim jedzie a On odpisuje tylko tym, którzy nie cisną go od petów(najprawdopodniej Ci nie czytali tamtego tematu), zabawne też jest gdy typ który zrobił z mordy dupe, po walce Rakić vs Murzakanov dał emoji beki gdy napisałem, że to jedyny zakład który z zamykających najprawdopodobniej skontruje.
Jesteś jebanym cwelem, wpłacaj stówe na dowolny cel charytatywny i postuj dalej albo dalej rób z mordy dupę i pisz te swoje gównoposty

A żeby nie robić offtopu
To z tej gali dwa mocne picki moim zdaniem to Brady i Wellmaker, nad trzecim się zastanawiam czy grać, bo jest nim jeden z underdogów

A żeby nie robić offtopu
To z tej gali dwa mocne picki moim zdaniem to Brady i Wellmaker, nad trzecim się zastanawiam czy grać, bo jest nim jeden z underdogów
Wellmaker też myślałem i uważam, że ugra, ale narazie czekam bo przeciwnik podobno też dobry (inne media o tematyce mma). Mimo wszystko typ wchodzi w zastępstwo i statystycznie tacy przegrywają ale pozostaje fakt że niema nic do stracenia i będzie niebezpieczny

Duży potencjal na tasmy.

Mysle ze na miekko:
Kline + Prates + Susurkaev + Robocop

Pierwsze co rzuca sie w oczy.

Co do walki wieczoru mysle ze Islam z Khabibem w narozniku rozjada Magdalenę.
Ten duet jest nie do zajechania.
Zazwyczaj dobry zapasior > dobry striker i tutaj to mocno sie rzuca w oczy. Mysle ze dodatkowe kilogramy wzmocnia szczeke Islama a dagestanska szkola zrobi reszte z naroznikiem.

Jedyne co jest niewiadome to jak wplynie to na szybkosc Islama ale mysle ze sprowadzenia nie beda problemem. Magda mógł coś tam ćwiczyć i podszkolić parter ale bedzie mial na przeciwko siebie topowego grapplera ktory cale zycie poswiecil na to.

Blanchfield + Daukaus

Blanchfield lepszy grappling, dobra szczena. Cortez nie ma na nia nic.

Daukaus mlodszy, dobry grappling, pewnie w stójce sie rozstrzygnie. MG3 turbo cienki w tej plaszczyznie
Tak zerknalem, ze Cortez wygrala splitem z Blanchfield w 2019, ale nie chce mi sie katowac ogladaniem ich walki...

Tak zerknalem, ze Cortez wygrala splitem z Blanchfield w 2019, ale nie chce mi sie katowac ogladaniem ich walki...

prawda, to byly czasy Invicty. Uwazam ze Blanchfield jest inna zwodniczka teraz. Cortez wg mnie półka niżej ale może najlepiej byloby to po prostu odpuscic? Jest tyle innych dobrych zestawien do grania.

Taka ciekawostka, roznica w sile ścisku dłoni jest kolosalna miedzy Makchaczevem a Magdaleną

Trudno żeby grappler niemiał lepszego chwytu. Co nie zmienia faktu, że ma siłę:

I dla porównania GGG:

niby tak ale jest tez z kategorii niższej, nie orientuje sie az tak, zeby stwierdzic ze to norma czy nie. Jako ciekawostke wrzucilem ale no mam przeczucie ze stlamsi Maddalene.

Back