UFC 319: du Plessis vs. Chimaev (16.08.2025)

Mickap

Brutaal
Super Heavyweight
IMG_8351.jpeg

Walka wieczoru:

• 83,9 kg - Dricus Du Plessis (23-2) vs Khamzat Chimaev (14-0) - walka o pas
Karta główna:

• 56,7 kg - Tim Elliott (20-13-1) vs Kai Asakura (21-5)
  • 83,9 kg - Jared Cannonier (18-8) vs Michael Page (23-3)
  • 70,3 kg - Edson Barboza (24-12) vs Drakkar Klose (15-3-1)
  • 77,1 kg - Geoff Neal (16-6) vs Carlos Prates (21-7)
Karta wstępna:

• 56,7 kg - Karine Silva (18-5) vs JJ Aldrich (14-7)
  • 70,3 kg - Alexander Hernandez (16-8) vs Chase Hooper (16-3-1)
  • 83,9 kg - Nursulton Ruziboev (36-9-2) vs Bryan Battle (12-2)
  • 52,2 kg - Jessica Andrade (26-14) vs Lupita Godinez (13-5)
  • 83,9 kg - Gerald Meerschaert (37-19) vs Michał Oleksiejczuk (20-9)
  • 70,3 kg - Bobby Green (32-17-1) vs Diego Ferreira (19-6)

Dobrze ze wrzuciles temat moze rozruszasz troche chlopakow i fanow prawdziwego mma.. Swietna gala sie szykuje a tu cisza, dobre starcia plus walka Michala. Bedzie ogladane od 1 do ostatniej walki.. Mam bonus ktory chce wykorzystac na ta gale i potrzebne mi min 4 kursy przynajmniej 1.40 i taka zagwostke mam komu zaufac... I kogo dac na pozycje nr 4 czy starego aczkolwiek zawsze solidnego Cannoniera czy wlasnie Murphiego... I tak mysle i mysle nie lubie tego Page okrutnie i zawsze zycze mu przegranej moze dlatego takie mysli w strone Cannoniera ktory oszukuje swoj pesel jak tylko moze. W stojce gapa nie jest lubie jego kombinacje i ofensywny styl do tego jest przeokrotnie silny, pieknie zalatwil Brazylijczyka Robocopa za co duzy plus. Murphy to tez fajny zawodnik solidny dosyc w kazdej plaszczyznie mysle ze mocno niedoceniany i ta walka moze przykuc bardziej uwage mediow z calego swiata, Pico kolejny mega talent ze stajmi Bellatora ale wiemy jak zawodnicy Bellatora wypadaja na tle topki z ufc. Czy przelamie ta klatwe Pico...no sam nie wiem kursy fajne czy przeciwko Pico czy Page i musze na kogos sie zdecydowac
A jak wasze przemyslebia?

Dobrze ze wrzuciles temat moze rozruszasz troche chlopakow i fanow prawdziwego mma.. Swietna gala sie szykuje a tu cisza, dobre starcia plus walka Michala. Bedzie ogladane od 1 do ostatniej walki.. Mam bonus ktory chce wykorzystac na ta gale i potrzebne mi min 4 kursy przynajmniej 1.40 i taka zagwostke mam komu zaufac... I kogo dac na pozycje nr 4 czy starego aczkolwiek zawsze solidnego Cannoniera czy wlasnie Murphiego... I tak mysle i mysle nie lubie tego Page okrutnie i zawsze zycze mu przegranej moze dlatego takie mysli w strone Cannoniera ktory oszukuje swoj pesel jak tylko moze. W stojce gapa nie jest lubie jego kombinacje i ofensywny styl do tego jest przeokrotnie silny, pieknie zalatwil Brazylijczyka Robocopa za co duzy plus. Murphy to tez fajny zawodnik solidny dosyc w kazdej plaszczyznie mysle ze mocno niedoceniany i ta walka moze przykuc bardziej uwage mediow z calego swiata, Pico kolejny mega talent ze stajmi Bellatora ale wiemy jak zawodnicy Bellatora wypadaja na tle topki z ufc. Czy przelamie ta klatwe Pico...no sam nie wiem kursy fajne czy przeciwko Pico czy Page i musze na kogos sie zdecydowac
A jak wasze przemyslebia?
Wg mnie page go obskoczy na pkt.
Kusi mnie murphy, nie wiem dlaczego taki kurs no i niestety chimaev, może nawet przed czasem.

U mnie juz poszlo. Tez odrzucilem Canoniera. Choc kurs fajny. Poszlo na glownym za 200
Fereira khamzat prates i murphy plus Barcelona i wyszlo 2200 pod prog podatkowy. Ciezkie starcia ale jak wychodzi na plus to jest podwojna pociecha z typow.. Blizej weekendu jeszcze cos puszcze za 100

Szkoda bo mega kurs.
A oleksiejczuka nie ruszasz ?
Dam na oddzielnym moze nokaut 1 runda. Podobno poprawil zapasy defensywne no ale Gerald wiadomo co moze zrobic jak walka pojdzie na dol.. Tu decyzji nie bedzie nie ma szans.. Albo napor od poczatku Michala szybkie kombinacje i nokaut albo poddanie na Michale innych scenariuszy nie ma.. Oby Michal i Czarek we wrzesniu 2 braci w Ufc tego chyba dawwno nie bylo.. Jak wgl bylo

Last edited:
Dam na oddzielnym moze nokaut 1 runda. Podobno poprawil zapasy defensywne no ale Gerald wiadomo co moze zrobic jak walka pojdzie na dol.. Tu decyzji nie bedzie nie ma szans.. Albo napor od poczatku Michala szybkie kombinacje i nokaut albo poddanie na Michale innych scenariuszy nie ma.. Oby Michal i Czarek we wrzesniu 2 braci w Ufc tego chyba dawwno nie bylo.. Jak wgl bylo
A powiedz mi Asakura? Nie znam w ogóle

Fajna karta żeby przepierdolic trochę grosza, kursy jak za dawnych lat.

Dickus / Khamzat przed czasem - nie stawiam przeciwko DDP po tym ile razy już mnie zaskoczył. Z drugiej strony Borz, też ciężko przeciwko niemu grać. Wg mnie najbezpieczniej przed czasem.

Murphy - prospekt z UFC > prospekt z Bellatora

MVP - IQ ringowe, wg mnie to będą zbyt skomplikowane puzzle dla Cannoniera

Prates / Neal - betbuilder; walka skończy się przez ko/tko, poniżej 14.5 minuty

Michał / MG3 - poniżej 2.5

Do tego betbuilder na Barcelonę

według mnie murhpy to bet gali ale dodam jeszcze ddp bo nie wierzę ze khamzat go zmieli w parterze a juz w walkach z burnsem i usmanem bylo widac ze jak ktoś postawi sie w jego płaszczyźnie to potem jest bójka w stójce i tam ddp da rade

Myślałem o Hooperze przed czasem i Barbozie przed czasem ale jakoś nie mam jajec
Cholera wie gdzie aktualnie jest Barboza. Niby znowu wagę wyżej poszedł ciekawe jaki był powód. Hernandez wydaje mi się, że może zaskoczyć. Hooper nadal mnie nie przekonuje. Niestety Hernandez również wygląda słabo jeśli ktoś się go nie boi i jest agresywny, jak jego ostatni przeciwnicy. Pytanie czy Hooper, który nie lubi być bity będzie bardziej aktywny. Na ten moment próbuję chyba tylko Murphy-ego , ale też za lekką stawkę. Ostatnio Bellator zawodził i tu może być podobnie. Murphy raczej głupi nie jest, ma dobre zapasy, w miarę ogarniętą stójkę, no i już w miarę sprawdzony z top 15. Pico wchodzi na głęboką wodę. Aktualnie ma fajny streak, ale wczesne wystepy pokazywały, że da radę go ustrzelić. W związku z powyższym Murphy jako bardziej sprawdzony zawodnik wydaje się mieć value.

Ciężko stawiać kase na zawodników post prime, 1.5 roku przerwy i po kontuzjach ( Barboza) do tego Klose lubi w zapasy a już wiele walk pokazało drogę do wygrania z Edsonem. Typuje Barboze mimo wszystko ko/dec ale kasy raczej nie postawię żadnej na niego

A Hooper jak mówisz, raczej w stójce nie będzie rozdawał kart a Hernandez ma tylko jedną przegraną przez sub.

Masowa idzie na Murphy to zle wrózy i przewaznie konczy sie czerwonym kwadracikiem na sherdogu..

Ogólnie walka Prates vs Geoff wydaje mi się bardziej wyrównana niż wskazują buki. Neal jak najbardziej może to ugrać. Boks ma dobry, z Shakvatem wyglądał dobrze. Przegrana z Garrym też nie była jakaś zła, wyglądał chyba lepiej niż Prates. Walka do gry live, ale nie pograłbym na pewno Pratesa po tym kursie.

Nic jeszcze nie zagrałem z tej karty. Jestem na wakacjach i trochę mi się nie chce analizować, ale jest tu kilka potencjalnych min do wyjebania się jak np Hooper o którym piszecie. Co do Murphego to myślę że jednak Pico to wygra...

Tak zerkam na tą kartę to może bym coś polozyl na Pratesa i Asakure, ale kursy trochę za małe...

Bezrefleksyjność stawiania na Murphy'ego, "bo Pico jest z Bellatora, który zawodzi" jest naprawdę urocza. Będzie czerwona sobota, patrząc na tutejsze predykcje.

Bezrefleksyjność stawiania na Murphy'ego, "bo Pico jest z Bellatora, który zawodzi" jest naprawdę urocza. Będzie czerwona sobota, patrząc na tutejsze predykcje.
Ja nie stawiam dlatego że jeden jest z geriatora a drugi z kfc...
:mjsmile:
Czarny jest lepszy na nogach, zrobi Pico dystansowaniem i skracaniem, obym nie ai nie mylił :jimcarrey:

Back