The Blood of Dawnwalker

To poczekaj na misję, gdzie będziesz grał bez ekwipunku ;)
Mówisz o labiryncie? Wczoraj kolejny bojar poszedł do piachu, jestem blisko zakończenia wątku Lycry - chyba. Zostało mi jakieś 13 dni i mam opcje pomóc buntownikom, Ojcu Florinowi, zdobyć zbroje i skumać się z kolejnym wrakirem. No i Xante.

Jak można zdobyć ulepszenie cięcia w arterie? Ursul nic nie ma.

Last edited:
Mam na myśli zadanie w tej wieży na południu mapy u jakiegoś alchemika. Wycofałem się z tego, trochę podbiłem postać i mam zamiar tam wrócić (pzdr Anca, dzięki za czarę, cycki i boost do odnawiania zdrowia).
Turniej dopiero przede mną, na wejście chciał 15 jednostek czasu, więc wrócę tam później jak ogarnę parę misji z wyzwoleńcami.
Polecam wykonać wszystkie zadania dla cmiłek i uwarzyć wywar z rozkolnicze ;)
Co do poradnika to nie mam pojęcia, jakieś kupiłem, a inne znalazłem. Na ten moment mam 3/4 jeśli chodzi o arterię.
Moze być tak, że znajduje się w miejscu gdzie potrzeba wykorzystać segment czasu, a tych raczej nie czyszcze.

Co z Ciebie za dżentelmen :usunto: Powinieneś ją uzdrowić zwłaszcza po tym co odjebała w klasztorze jeśli pozwoliłeś jej dokończyć zaklęcie
Pozwoliłem, ale i tak dała potrzymać #zdesperowane40tki :lesnarhappy:

@vitas , jeden tom znajduje się na północ od Svartrau, kapliczka przy rzece na skrzyżowaniu dróg. Jest tam aktywność z ludźmi Bakira, a przy stodole stoi wóz - zajrzyj do niego.

Last edited:
Xanthe ubita - dobry quest. Dupa Lacry obrócona, Brencis zaprosił mnie na spotkanie, zostało mi 9 dni. Miecz już mam, muszę jeszcze ogarnąć zbroje.

Zadania w mieście raczej odpadają, bo strażnicy od razu się rzucają. Buntowników olałem - Słowik ponoć ciepły, więc wyjebane.

Czy żeby zdobyć rtęć koniecznie muszę robić wątek wyzwoleńców? Mam póki co relikwie świętego razy dwa :beczka:
Nie wydaje mi się. Ja trafiłem do tej wieży bez ruszania wyzwoleńców. Zrobiłem ją do ostatniego piętra, ale że była za trudna to wróciłem tam już w trakcie wątku wyzwoleńców. A sama rtęć jest do zgarnięcia po zabiciu alchemika, więc jak chcesz możes* iść "prosto" do wieży. Smiało możesz robić też wyzwoleńców bez poznawania kazamatów u Słowika. Zresztą gdyby się dało to #teamSara

Nie wydaje mi się. Ja trafiłem do tej wieży bez ruszania wyzwoleńców. Zrobiłem ją do ostatniego piętra, ale że była za trudna to wróciłem tam już w trakcie wątku wyzwoleńców. A sama rtęć jest do zgarnięcia po zabiciu alchemika, więc jak chcesz możes* iść "prosto" do wieży. Smiało możesz robić też wyzwoleńców bez poznawania kazamatów u Słowika. Zresztą gdyby się dało to #teamSara
To zajebiście, bo nie wiem czy czasowo bym się spiął. Wczoraj przegapiłem nić jedwabną w jaskini z muroniem i muszę się cofnąć. Jak zdobędę resztę składników to wykuwam zbroję i lecę po głowę Brencisa.

To zajebiście, bo nie wiem czy czasowo bym się spiął. Wczoraj przegapiłem nić jedwabną w jaskini z muroniem i muszę się cofnąć. Jak zdobędę resztę składników to wykuwam zbroję i lecę po głowę Brencisa.
Możesz nić kupić u handlarza ćmiłek ale koszt to ok 6,5 k.

Ogólnie uwielbiałam ścinanie łbów w tej grze, dodatkowo z perkiem na krwawienie cudownie wchodzi seriami. Chociaż mając prawie 40 lvl oraz najlepszy miecz i zbroję w grze, a jak wpadnę w stado wilków to czuję jakbym naparzał ich sztachetą :beczka:
To skalowanie jest wkurwiajace i jeszcze ta ucieczka gdy postać zatrzymuje się na byle wzniesieniu. Mają to poprawić w październikowej latce, ale do tego czasu już pewnie skończę.
Kapitalne są te sekundowe przerywniki z Anachory :antonio:

Gdzie ta pinda Xanthe siedzi? Dostałem latarnie i aktywowałem zadanie, ale nic na mapie mi się nie pojawiło. Myślałem, że to ta forteca na południowym wschodzie, więc tam poszedłem, wybiłem wszystkich i ... skończyłem grę :boystop: jeszcze mi się filmik z zakończenia pojawił, który szybko wyłączyłem :scary:

Gdzie ta pinda Xanthe siedzi? Dostałem latarnie i aktywowałem zadanie, ale nic na mapie mi się nie pojawiło. Myślałem, że to ta forteca na południowym wschodzie, więc tam poszedłem, wybiłem wszystkich i ... skończyłem grę :boystop: jeszcze mi się filmik z zakończenia pojawił, który szybko wyłączyłem :scary:
Rozwiązałeś zagadkę z latarniami?

Rozwiązałeś zagadkę z latarniami?
tenor.gif

A g... w które miejsce mam ją wsadzic :awesome:

tenor.gif

A g... w które miejsce mam ją wsadzic :awesome:
Pierwsza idzie przy drzwiach, wchodzisz wybijasz potwory i idziesz na piętro po lewej. Jest tam kolejna, ale jej nie ruszasz tylko wchodzisz do pomieszczenia ze szwaczką i zabierasz latarnie obok niej. Później wracasz do głównego pomieszczenia i idziesz na prawo po włożeniu latarni. Ogólnie Twoim celem jest dotarcie do śpiewającej kobiety na piętrze po lewej i będziesz potrzebował dwóch latarni. Potem jest cutscenka i walka.

Pierwsza idzie przy drzwiach, wchodzisz wybijasz potwory i idziesz na piętro po lewej. Jest tam kolejna, ale jej nie ruszasz tylko wchodzisz do pomieszczenia ze szwaczką i zabierasz latarnie obok niej. Później wracasz do głównego pomieszczenia i idziesz na prawo po włożeniu latarni. Ogólnie Twoim celem jest dotarcie do śpiewającej kobiety na piętrze po lewej i będziesz potrzebował dwóch latarni. Potem jest cutscenka i walka.
Dobra, ale ja nie wiem gdzie mam iść xD Dostałam latarnie od Leonarda i nie widzę na mapie by mi się pojawiła ikona z zadaniem :beczka:

Xanthe też gryzie piach, a ta jej moc jest tak zajebista, że używam ja teraz ciągle. Zostało mi 12 dni i finał, więc podkoksiłem Coena i teraz jest chodząca maszyna do zabijania, nie wiem co dalej robić, może pójdę na grzyby ...

Zdobyłem zbroje, skończyłem wątek Volka, wyhodowałem roślinkę. Zostało mi pięć dni, ale postanowiłem ruszyć na Brencisa razem z Lacrą. Niestety przegrałem z mechaniką czasu w prawdziwym życiu i musiałem iść spać :boystop:

Też skończyłem. Prawie 35h. Brencis nie był taki mocny, ogólnie gra jest specyficzna pod kątem trudności, bo miałem problem jedynie z Ambrusem i jebanym Brzuchaczem, ale ten ostatni ma nieco zjebane hit boxy. Zacna gra, mimo problemów i bugów polecam. Przechodzenie z Cohonesiakami jak zwykle było przyjemnością :conorsalute:

Zrobili grę w stylu Wieśka, a kiedyś zrobią coś w stylu Cyberpunka :brainoverload:

Back