Seriale

Po 2 odcinkach HOTD sezon 3,
jak najbardziej idzie ku dobremu ale się rozkręciło.

boss2.JPG

No właśnie chciałem, bo czytałem 1 sezon to jest w ogóle dojebany, jakoś po pierwszym odcinku wysiadłem, muszę wrócić
Od Wire też się odbiłem po pierwszym sezonie
Jak dla mnie wszystkie trzy sezony są dojebane, ale każdy z nich jest trochę inny. Mój ulubiony serial "mystery" w ogóle. Ale jak pierwsze odcinki Cię nie złapią to obawiam się, że może nie być dla Ciebie.
Pozdrawiam wszystkich fanów Leftovers
Let the mystery be

A właśnie, skończyłem Sukcesję

Bardzo dobry, ale czegoś mi brakuje. Może bardziej wyrazistego protagonisty.
Na plus:
Gra aktorska(szczególnie Strong i Cox) każdy dobrze grał
Muzyka
Postacie są dobrze napisane, złożone i komiczne. Najlepszą był chyba Logan, pierwszej klasy skurwiel
Dialogi
I zakończenie przepiękne
Spojlerowo poniżej
Kendall z Loganem świetnie napisani. Transformacja Kendalla z goscia co chciał pokonać ojca by na końcu stać się takim samym człowiekiem. To ostatnie ujęcie jak chodzi z Collinem, nie wiedząc co ma zrobic, przypomina mi wzrok Tonego na końcu.
Trochę czwarty sezon ucierpiał dla mnie przez brak Logana, choć to jak odszedł dodaje realizmu, zaś od wyborów prezydenckich po pogrzeb który też był zrobiony świetnie, po końcową walkę rodzeństwa było naprawdę zajebiscie

Najlepsze sceny to uważam ostatnią walkę rodzeństwa, zakończenie Kendalla i pogodzenie Logana z synem. Majstersztyk aktorstwa, muzyki, dialogu.

Nie mam się za bardzo do czego przyczepić, to już bardziej subiektywna opinia.

W każdym razie bardzo polecam, Makumba

Może zbyt nieregularnie oglądałem, nie wiem, na pierwszym odcinku 2 sezonu wysiadłem
A Stringer zajebisty był

Tylko nagle w 2 sezonie jakieś kurwa statki i Polak lata z chujem w barze
Na Shield jestem ciekaw, tylko to jebaństwo ma 7 sezonów
Drugi sezon przecież jest mistrzowski. Doki, związki zawodowe, polskie klimaty i Grek.

Może zbyt nieregularnie oglądałem, nie wiem, na pierwszym odcinku 2 sezonu wysiadłem
A Stringer zajebisty był

Tylko nagle w 2 sezonie jakieś kurwa statki i Polak lata z chujem w barze
Na Shield jestem ciekaw, tylko to jebaństwo ma 7 sezonów

Ewentualnie True Detective, bo 1szy sezon też wybitny, a też się odbiłem

Wire drugi sezon super, True Detective jedynka wybitna.

Nie rób za dużych przerw w oglądaniu odcinków może tu leży przyczyna.

Albo nie Twój klimat.

No dokładnie tak jak Roshi pisze. Jak Ty się odbiłeś od The Wire, Leftovers i True detective S01 to ja już chyba żadnych rekomendacji nie będę proponował.
:iamdone:
Leftovers nigdy nie oglądałem

Miałem depresje po Rodzinie Soprano :fjedzia:
Nie rozumiem tego, bo ostatnio znowu oglądałem cały pierwszy i tam po Ep1 nie są się odbić, tak wkręca Cię w całą historię że po prostu nie da
Dobra chuj, jeszcze raz obejrzę
Nie wiem, pamiętam że w chuj zastój miałem

Wire drugi sezon super, True Detective jedynka wybitna.

Nie rób za dużych przerw w oglądaniu odcinków może tu leży przyczyna.

Albo nie Twój klimat.
To zdecydowanie problem
Były 2 seriale, które obejrzałem ciągiem: Rodzina Soprano i Breaking Bad
House to przy 8 sezonie już tak średnio
Sukcesję pamiętam początek był trochę średni i mnie wkurwiała praca kamery, zapomniałem dodać

Podejdę do tego TD najpierw chyba, bo najkrótszy

Czy drugi sezon Andora jest lepszy od pierwszego? Nadrobiłem go w końcu po kilku rekomendacjach, bo nie jestem fanem Star Wars i jest niezły, ale nic specjalnego jak dla mnie. Zastanawiam się czy odpuścić czy oglądać dalej.

Back