Respectones MMA Federation

Karta walk na wtorkową galę:

1733392128325.png

1733392155244.png

1733392191626.png

Walki, które faktycznie się wydarzą to:

Allen vs. Hernandez
Koike Erbst vs. Suzuki
Buckley vs. Covington*

* @GypsyKing dlatego odpadło starcie z Amosovem.

Macie ochotę na predykcje? Może jakaś konfrontacja w typowaniu?

Fiziev vs Tsarukyan!
Przed nami świetne starcie w kategorii lekkiej!
Będzie to starcie sprawnego stójkowicza z silnym parterowcem. Fiziev posiada bogate umiejętności stójkowe i nie stroni od ekwilibrystycznych kombinacji w swoich walkach, poza tym posiada solidne TDD.
Tsarukyan z kolei to świetny zapaśnik który zdecydowanie lepiej czuje się w płaszczyźnie parterowej, w której może w pełni wykorzystać swoją siłę fizyczną.
To bedzie wspaniały pojedynek , pokuszę się nawet o podejrzenie że może to być Walka Wieczoru. Fiziev doskonale wykorzysta swój wachlarz stójkowy i będzie całą walkę uprzykrzał przeciwnikowi życie. Jednak będący ,,w gazie" Tsarukyan w pełni wykorzysta swoje umiejętności przełamując przeciwnika na glebie i zdobędzie pewne zwycięstwo punktowe na przestrzeni trzech rund.
Typ: Tsarukyan UD 29-28

Last edited:
W walce wieczoru ponownie stawką będzie pas mistrzowski kategorii koguciej. Poprzednim razem mierzyli się ze sobą Petr Yan i Deiveson Figueiredo, jednak z powodu remisu nie udało się zakończyć wakatu. Teraz szansę dostają Sean O'Malley i Umar Nurmagomedov. Omówmy ich atuty.
O'Malley to świetny stójkowicz z imponującym, jak na wagę kogucią, zasięgiem oraz bardzo dobrym wyczuciem dystansu. Potrafi też mocno i precyzyjnie uderzyć. Ma widowiskowy styl walki, o czym świadczy fakt że większość zwycięstw odniósł przez nokaut. Jego obrona przed obaleniami nie należy jednak do wybitnych, co w tym starciu może okazać się problemem dla Amerykanina.
Nurmagomedov z kolei znany jest ze znakomitych umiejętności zapaśniczych, tak jak kiedyś Khabib. Oprócz tego radzi sobie bardzo dobrze zarówno w stójce, jak i w parterze. Dagestańczyk z pewnością nie będzie miał tu przewagi warunków fizycznych, a także ma gorsze umiejętności stójkowe od Seana, dlatego powinien się raczej skupić na grapplingu.
Nie spodziewam się zakończenia walki w pierwszych dwóch rundach, raczej szykuje się pełen dystans. Chociaż O'Malley będzie od czasu do czasu trafiał Umara, to jednak Nurmagomedov będzie skutecznie mieszał płaszczyzny i dzięki zapleczu zapaśniczo-parterowemu zdoła wypracować sobie wystarczającą przewagę na kartach punktowych, choć ma też szansę zwyciężyć przez poddanie.
Typ: Umar Nurmagomedov przez decyzję.

@Dijaz Zorganizuj kiedyś specjalny turniej w której walczyć będą wszyscy chętni użytkownicy Cohones :lol:.
Wreszcie ktoś zostałby pełnoprawnym mistrzem Cohones hehe.

Taka luźna propozycja tylko ale kto wie, może było by zainteresowanie taką formą. Napewno śmiechu, napinek itd w komentarzach walk i zestawień by było co nie miara.
A przy okazji Respectones by może zebrało więcej zainteresowanych to typowania gal :wink:.

@Dijaz Zorganizuj kiedyś specjalny turniej w której walczyć będą wszyscy chętni użytkownicy Cohones :lol:.

Taka luźna propozycja tylko ale kto wie, może było by zainteresowanie taką formą. Napewno śmiechu, napinek itd w komentarzach walk i zestawień by było co nie miara.
A przy okazji Respectones by może zebrało więcej zainteresowanych to typowania gal :wink:.
Każdy by głosował na siebie :rutekajak:

Racja. Nie pomyślałem o tym w taki sposób hehe. Trzeba by liczyć na uczciwość, że w swojej walce nie można oddać głosu na siebie ani na przeciwnika. Wtedy decydowały by tylko głosy innych.
Ciężka misja do wykonania pewnie taki turniej.

Edit. Ale chwila. Nawet gdyby każdy typował w swoej walce na siebie to itak byłby to tylko jeden typ. Gdyby typowało powiedzmy 30 osób to mamy 29 typów "obiektywnych" plus jeden swój. Czyli nie przeszkadzało by to w żaden sposób bo itak decydowały by inne typy.

Last edited:

Sugerujesz freakfight w co-main evencie? :zakręcony: Kto miałby tam wystąpić?

Czy meczmejkerzy organizacji Respectones zestawili już pojedynek Błachowicza z Ulbergiem? :tysoncoffe:
Na pewno bardzo by chcieli, ale nie mamy jeszcze kategorii półciężkiej. @Cyklop Schabowy lobbuje za utworzeniem, więc przed tą walką na pewno się pojawi.

Sugerujesz freakfight w co-main evencie? :zakręcony: Kto miałby tam wystąpić?
Nie. Sugeruję zrobić turniej. Z chętnych forumowiczów. Normalnie tak jak zestawiasz na Respectones gale. Tak samo. Zrobić losowanie czy coś i zestawić Cohonesiaków. Wygrani przechodzą, dalej na następne eliminacje powiedzmy tydzień później. Przegrani odpadają. I tak aż do finału o mistrza Cohones. Kategoria Open. Taką formę zabawy proponuję.

Nie. Sugeruję zrobić turniej. Z chętnych forumowiczów. Normalnie tak jak zestawiasz na Respectones gale. Tak samo. Zrobić losowanie czy coś i zestawić Cohonesiaków. Wygrani przechodzą, dalej na następne eliminacje powiedzmy tydzień później. Przegrani odpadają. I tak aż do finału o mistrza Cohones. Kategoria Open. Taką formę zabawy proponuję.
Osobiście ciężko mi będzie dołożyć jeszcze to, ale jeśli ktoś chce się podjąć, prześlę link do tworzenia ankiety, a nawet plik, który generuje zapytania do ankiety.

Tak, coś ze średniej powinno być. Ponadto na pewno kilka starć w lekkiej.
To na kiedy szykować, i ile walk?

Adesanya vs Imavov musi się odbyć.

Problem pojawia się przy Hollandzie i Szara Magomedowie, obaj mają walki, obaj z zawodnikami których nie mam w dywizji.

To na kiedy szykować, i ile walk?

Adesanya vs Imavov musi się odbyć.

Problem pojawia się przy Hollandzie i Szara Magomedowie, obaj mają walki, obaj z zawodnikami których nie mam w dywizji.
Pewnie gdzieś w połowie stycznia. Mam sporo na głowie ostatnio. Możesz przygotować spokojnie z 7 walk.

Pewnie gdzieś w połowie stycznia. Mam sporo na głowie ostatnio. Możesz przygotować spokojnie z 7 walk.
Jutro do tego siądę na spokojnie i pomyśle żeby to miało ręce i nogi.

Walki w catchweight chyba nie wchodzą w grę, a przydało by mi się wypożyczyć 2 zawodników z półśredniej, bo zestawili walkę np Szara Magomedov vs Page którego w dywizji nie mam.

Niedługo będę też wnioskował o usunięcie jednego zawodnika i wstawienie w jego miejsce De Riddera, ale to dopiero po następnej gali zdecydujemy kogo zwolnic, choć nie ukrywam że mam faworyta w postaci Hermanssona.

Jutro do tego siądę na spokojnie i pomyśle żeby to miało ręce i nogi.

Walki w catchweight chyba nie wchodzą w grę, a przydało by mi się wypożyczyć 2 zawodników z półśredniej, bo zestawili walkę np Szara Magomedov vs Page którego w dywizji nie mam.

Niedługo będę też wnioskował o usunięcie jednego zawodnika i wstawienie w jego miejsce De Riddera, ale to dopiero po następnej gali zdecydujemy kogo zwolnic, choć nie ukrywam że mam faworyta w postaci Hermanssona.
Możemy zrobić Page vs. Shara Bullet, a wygrany zdobędzie punkty do swojej dywizji. W ogóle w której kategorii walczą?

Jeśli chodzi o pozbycie się zawodnika, to proponuję aby chociaż wystąpił 3 razy, do czasu wyłonienia mistrza. Potem po prostu będziemy go aktywować, gdy faktycznie będzie miał walkę na horyzoncie.

Możemy zrobić Page vs. Shara Bullet, a wygrany zdobędzie punkty do swojej dywizji. W ogóle w której kategorii walczą?

Jeśli chodzi o pozbycie się zawodnika, to proponuję aby chociaż wystąpił 3 razy, do czasu wyłonienia mistrza. Potem po prostu będziemy go aktywować, gdy faktycznie będzie miał walkę na horyzoncie.
W wadze średniej walczą

A Holland się biję z de ridderem którego nie mam w dywizji
Adesanya vs Imavov

Tak na szybko z głowy kto ma zestawione walki. Później sprawdzę czy ktoś jeszcze nie ma z mojego rosteru.

W wadze średniej walczą

A Holland się biję z de ridderem którego nie mam w dywizji
Adesanya vs Imavov

Tak na szybko z głowy kto ma zestawione walki. Później sprawdzę czy ktoś jeszcze nie ma z mojego rosteru.
Podrzuć co tam wymyślisz. Mam już kilka walk. W planie jest ich 15.

Renato Moicano vs. Beneil Dariush
Leon Edwards vs. Jack Della Maddalena
Szarabutdin Magomedow vs. Michael Page
Israel Adesanya vs. Nassourdine Imavov
Henry Cejudo vs. Yadong Song
Islam Makhachev vs. Arman Tsarukyan 2
Michael Chandler vs. Paddy Pimblett

Czas na podsumowanie Respectones za 2024 rok. Trochę się działo, ale osobiście liczę na znacznie więcej w 2025 roku. Jeśli macie pomysły na ulepszenie organizacji, walcie tutaj :duckfap:
View attachment 118346
Jest elegancko. Powtórzę się, ale kapitalna robota @Dijaz. Fajna koncepcja, która się przyjęła. :applause:

Chciałbym tylko jedno ulepszenie: kategoria ciężka - wielkie chłopiska, jeden cios gasi światło :pudzianfap:

Lekka zmiana planów. Na wtorek postaram się przygotować Respectones 17. Muszą odbyć się walki przewidziane na UFC 311. Walką wieczoru będzie starcie Makhachev vs. Tsarukyan 2 o pas dywizji lekkiej. Ich pierwszą walkę w inauguracyjnym turnieju oczywiście wygrał Islam.

Lekka zmiana planów. Na wtorek postaram się przygotować Respectones 17. Muszą odbyć się walki przewidziane na UFC 311. Walką wieczoru będzie starcie Makhachev vs. Tsarukyan 2 o pas dywizji lekkiej. Ich pierwszą walkę w inauguracyjnym turnieju oczywiście wygrał Islam.
Holland vs De Ridder.

Napisz ile walk potrzebujesz ze średniej to coś wytypuje sensownego, a jak nie to zrób tylko to co musi się odbyć a średnia poczeka na następną galę.

Holland vs De Ridder.

Napisz ile walk potrzebujesz ze średniej to coś wytypuje sensownego, a jak nie to zrób tylko to co musi się odbyć a średnia poczeka na następną galę.
Mam walki, które muszą się odbyć, więc luz.
W ogóle to chciałbym przekazać komuś więcej kategorii wagowych. Nad Respectones pracuje jedynie w pracy, a teraz będę miał trudniejsze warunki. Także pomoc mile widziana. Oczywiście za friko :roberteyeblinking:
@respect @szplin @Papieżak respektujecie?

Planuję też ukłon w stronę matchmakerów w postaci wymieniania ich pod walkami, które zestawili. Te dane trafią do archiwum, skąd wyciągnąłem roczne statystki. Będziecie mogli analizować swoje zestawienia.

Kolejną rzeczą, którą chcę wprowadzić to split decision, jeśli zawodnik wygra1 lub 2 głosami. Jeszcze nie wiem.

Mam walki, które muszą się odbyć, więc luz.
W ogóle to chciałbym przekazać komuś więcej kategorii wagowych. Nad Respectones pracuje jedynie w pracy, a teraz będę miał trudniejsze warunki. Także pomoc mile widziana. Oczywiście za friko :roberteyeblinking:
@respect @szplin @Papieżak respektujecie?

Planuję też ukłon w stronę matchmakerów w postaci wymieniania ich pod walkami, które zestawili. Te dane trafią do archiwum, skąd wyciągnąłem roczne statystki. Będziecie mogli analizować swoje zestawienia.

Kolejną rzeczą, którą chcę wprowadzić to split decision, jeśli zawodnik wygra1 lub 2 głosami. Jeszcze nie wiem.
Mogę pomyśleć nad ogarnięciem kategorii ciężkiej :pudzianfap:. W końcu to wielkie chłopiska - jeden cios i gaśnie światło. :pudzianfap:

Back