Respectones MMA Federation

W sumie to bym tam wstawił Mameda, za Brunsona na przykład, Brunson będzie zbierał w pape, a Mamed jest magikiem ;)
Mamed już najpewniej nie zawlaczy. Ale w sumie gdzie jak nie tutaj ma zmierzyć się z prawilnymi zawodnikami. Z resztą Brunson jest z PFL. Nie wygra zadnej walki. Jutro ich podmienię.

Mamed już najpewniej nie zawlaczy. Ale w sumie gdzie jak nie tutaj ma zmierzyć się z prawilnymi zawodnikami. Z resztą Brunson jest z PFL. Nie wygra zadnej walki. Jutro ich podmienię.
Właściwie to może nie trzeba ich podmieniać? W wadze lekkiej i piórkowej (chociaż Holloway zmienia kategorię wagową) mamy po 21 zawodników łącznie z mistrzami, także można dodać Mameda bez usuwania Brunsona

Właściwie to może nie trzeba ich podmieniać? W wadze lekkiej i piórkowej (chociaż Holloway zmienia kategorię wagową) mamy po 21 zawodników łącznie z mistrzami, także można dodać Mameda bez usuwania Brunsona
Sęk w tym, że Brunsona chyba mało kto zna i będzie dostawał bęcki w każdej walce. Widzę to po innych gościach z Bellatora czy PFL.

Chyba jednak możliwa jest gala Respectones 15 w najbliższy wtorek. Prośba o zestawienia do poniedziałku rano.

Walką wieczoru będzie starcie o pas w 77 pomiędzy Rakhmonov'em, a Garry'm.

@GypsyKing prośba o zestawienie dodatkowo 5 walk w półśredniej. Wystąpić muszą Burns oraz JDM, ale nie przeciwko sobie.

@Siedem prośba o zestawienie 7 walk wedle uznania. Ostatecznie mistrza wyłonimy w 3 kolejce, żeby trochę to przyśpieszyć. Poniżej lista zawodników.

1732179263608.png

Last edited:
Chyba jednak możliwa jest gala Respectones 15 w najbliższy wtorek. Prośba o zestawienia do poniedziałku rano.

Walką wieczoru będzie starcie o pas w 77 pomiędzy Rakhmonov'em, a Garry'm.

@GypsyKing prośba o zestawienie dodatkowo 5 walk w półśredniej. Wystąpić muszą Burns oraz JDM, ale nie przeciwko sobie.
Koncze robic notatki i tabele, na kiedy potrzebne te zestawienia?

@Dijaz

1 Pereira vs Magomedov
2 Costa vs Eblen
3 Khalidov vs Holland
4 Imavov vs Whittaker
5 Adesanya vs Curtis
6 Chimaev vs Borralho
7 Strickland vs Du Plessis.

Z pozostałych 6 zawodników mam gotowe 3 zestawienia w tym realne starcie
Allen vs Hernandez które odbędzie się w przyszłym roku na UFC.

W walce wieczoru zobaczymy starcie o pas kategorii półśredniej. Szansę na zdobycie go otrzymali Shavkat Rakhmonov i Ian Machado Garry. Obaj mają wysokie umiejętności, dlatego dokładniej przyjrzymy się ich szansom na zwycięstwo.
Rakhmonov to wszechstronny zawodnik, który radzi sobie bardzo dobrze, zarówno w stójce jak i w parterze. Lubi także wywierać presję, a do tego jest wytrzymały, dlatego swoim stylem walki przypomina buldożer. Taka taktyka do tej pory się opłaciła, ponieważ wszystkie swoje walki wygrał przed czasem.
Garry z kolei polega głównie na umiejętnościach stójkowych, które są na wysokim poziomie. Walczy dość asekuracyjnie, korzystając z długiego zasięgu, choć już kilkukrotnie udowodnił że potrafi wygrywać przez nokaut. Kiedy nie radzi sobie w tej płaszczyźnie, odwołuje się do zapasów.
Pod kątem kondycji obaj są dobrze przygotowani, choć wydaje mi się, że na więcej będzie mógł sobie pozwolić Shavkat. Kazach daje się czasem trafić, co Garry będzie mógł wykorzystać. Nie wydaje mi się jednak, aby Irlandczyk mógł go znokautować. Za to widzę następujący scenariusz; Ian będzie od czasu do czasu trafiał Rakhmonova w pierwszych dwóch rundach dość zachowawczej walki, a także wybroni kilka obaleń. Od trzeciej odsłony taktyka wywierania presji przez Kazacha zacznie przynosić efekty. W rundach mistrzowskich z kolei będzie on tłamsił Irlandczyka tak długo, aż w końcu załatwi sprawę w parterze.
Typ: Shavkat Rakhmonov przez poddanie w piątej rundzie.

W walce wieczoru zobaczymy starcie o pas kategorii półśredniej. Szansę na zdobycie go otrzymali Shavkat Rakhmonov i Ian Machado Garry. Obaj mają wysokie umiejętności, dlatego dokładniej przyjrzymy się ich szansom na zwycięstwo.
Rakhmonov to wszechstronny zawodnik, który radzi sobie bardzo dobrze, zarówno w stójce jak i w parterze. Lubi także wywierać presję, a do tego jest wytrzymały, dlatego swoim stylem walki przypomina buldożer. Taka taktyka do tej pory się opłaciła, ponieważ wszystkie swoje walki wygrał przed czasem.
Garry z kolei polega głównie na umiejętnościach stójkowych, które są na wysokim poziomie. Walczy dość asekuracyjnie, korzystając z długiego zasięgu, choć już kilkukrotnie udowodnił że potrafi wygrywać przez nokaut. Kiedy nie radzi sobie w tej płaszczyźnie, odwołuje się do zapasów.
Pod kątem kondycji obaj są dobrze przygotowani, choć wydaje mi się, że na więcej będzie mógł sobie pozwolić Shavkat. Kazach daje się czasem trafić, co Garry będzie mógł wykorzystać. Nie wydaje mi się jednak, aby Irlandczyk mógł go znokautować. Za to widzę następujący scenariusz; Ian będzie od czasu do czasu trafiał Rakhmonova w pierwszych dwóch rundach dość zachowawczej walki, a także wybroni kilka obaleń. Od trzeciej odsłony taktyka wywierania presji przez Kazacha zacznie przynosić efekty. W rundach mistrzowskich z kolei będzie on tłamsił Irlandczyka tak długo, aż w końcu załatwi sprawę w parterze.
Typ: Shavkat Rakhmonov przez poddanie w piątej rundzie.
Wybacz prezes ale ja tu nie dam rady napisać argumentacji za kukoldem gdyż nie chce publicznie kłamać. Kolega @Siedem w pewniaku stawia na Garrego moze on cos skrobnie?

Czas na Khalidov vs Holland!
Mamed to fenomen Polskiego podwórka i prawdziwa legenda w naszym kraju. Silny i dynamiczny Czeczen którego główną siłą w ringu było jego klatkowe IQ. To człowiek który potrafi wyczarować poddanie lub nokaut w każdej sekundzie walki.
Holland to również niezły czarodziej, w głowie mam jego nokaut na Ronaldo Souzie w momencie gdy leżał na plecach. Młodszy od przeciwnika Amerykanin na swoje argumenty w parterze jednak to w stójce czuje się pewniej.
Przewiduje dynamiczną walkę gdzie zobaczymy zarówno efektowne akcje stojkowe jak parterowe. Khalidov niejednokrotnie postraszy Kevina groźnymi obrotówkami jak również próbami poddań jednak śliski Amerykanin zdoła uniknąć tych ataków i po świetnej walce zdobędzie przewagę punktową u dwóch z trzech sędziów.
Mój typ to niejednogłośna decyzja dla Amerykanina po walce w której tak naprawdę obaj mogli zwyciężyć.

Ulozyc walki z tych nazwisk których ostatnio nie wykorzystałem tak?
Generalnie potrzebuję:

3 walki w 84kg z udziałem
Jared Cannonier
Brendan Allen
Roman Dolidze
Jack Hermansson
Anthony Hernandez
Marvin Vettori

3 walk w 77kg (jeśli to możliwe) z kimś spośród;
Yaroslav Amosov
Vicente Luque
Stephen Thompson
Michael Morales
Belal Muhammad
Leon Edwards
Colby Covington

Generalnie potrzebuję:

Jared Cannonier
Brendan Allen
Roman Dolidze
Jack Hermansson
Anthony Hernandez
Marvin Vettori

Yaroslav Amosov
Vicente Luque
Stephen Thompson
Michael Morales
Belal Muhammad
Leon Edwards
Colby Covington
Wszystko jasne.

Generalnie potrzebuję:

Jared Cannonier
Brendan Allen
Roman Dolidze
Jack Hermansson
Anthony Hernandez
Marvin Vettori

Yaroslav Amosov
Vicente Luque
Stephen Thompson
Michael Morales
Belal Muhammad
Leon Edwards
Colby Covington
Akurat 3 zestawienia zostały mi ostatnio więc podaje.

Allen vs Hernandez ( realna walka która się odbędzie)
Cannonier vs Dolidze
Hermansson vs Vettori.

Daj nurmagomedova na o malleya bo z sandhagenem będzie decyzja dla kolorowego ptaka u zdecydowanej większości głosujących.
Niech Cory jeszcze podbuduje swoją pozycję w naszej organizacji.

Last edited:
Back