Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tez tak myślę. Będziemy na nim testować młode wilkiJdm bo walka z usmanem skończy się decyzją dla Szachmata.
Usmana to bym trzymał jako Gatekeepera top3, nic więcej. Stary i skontuzjowany.

To co? Shavkat Rakhmonov vs Kamaru Usman o pas wagi półśredniej?
Sprawa nie jest oczywista. W Respectones najważniejsze są walki, które mają się wydarzyć w realu, a taką jest Shavkat vs. Garry. Robienie tej walki już po UFC nie będzie miało sensu. Ian chyba po prostu przeskoczy kolejkę.Na to wychodzi. Ewentualnie dajemy JDM żeby świeżej krwi dac szanse
Soldic out według mnie.@Siedem biorę się za średnią. Od początku - jeśli chcesz - będziesz zestawiał walki. Musimy odrzucić z poniższej listy dwa nazwiska. Na pewno będzie to Edwards. Do tego dwóch z Vettori (dawno nie walczył), Soldic (dawno nie walczył). Pereira (za słaby?). Kto z tej trójki ma zostać?
View attachment 114285
Pewnie niech Siedem wybierze. Z mojej perspektywy Pereira wygrywa z Soldicem tak samo Vettori.Soldic znalazł się na liście, bo jest znany forumowiczom. I co by nie mówić, doznał tylko jednej porażki w ostatnich walkach. Czy jest słabszy od Vetorriego i Perrery? @Siedem wybierze i jedziemy z tematem.

Wiedzę sprzeczne info o Soldicu. Na profilu Sherdog wpisane ma welterweight, a ostatnie walki w ONE walczył w middleweight. W ONE mają coś pojebane z kategoriami? Jakieś inne przedziały? Pamiętam, że z Demetriusem też mi się nie zgadzało.Pewnie niech Siedem wybierze. Z mojej perspektywy Pereira wygrywa z Soldicem tak samo Vettori.![]()
Sprawdziłem kategorie i w ONE standardowo srednia 83.9kg.Wiedzę sprzeczne info o Soldicu. Na profilu Sherdog wpisane ma welterweight, a ostatnie walki w ONE walczył w middleweight. W ONE mają coś pojebane z kategoriami? Jakieś inne przedziały? Pamiętam, że z Demetriusem też mi się nie zgadzało.
Pereira niech zostanie albo Marvin, ale ten to rzemieślnik, Pereira da chociaż efektowne walki, Soldić jest za słaby na Respectones.@Siedem biorę się za średnią. Od początku - jeśli chcesz - będziesz zestawiał walki. Musimy odrzucić z poniższej listy dwa nazwiska. Na pewno będzie to Edwards. Do tego dwóch z Vettori (dawno nie walczył), Soldic (dawno nie walczył). Pereira (za słaby?). Kto z tej trójki ma zostać?
View attachment 114285
Jeszcze jest czas. Muszę popracować nad nową dywizją. Jutro napiszę co i jak.Na kiedy mam zrobić rozpiskę? Wjeżdżać od razu z najlepszymi możliwymi zestawieniami czy rozkręcać po kolei?
Jak już dasz ostateczną listę to sobie przepisze w zeszyt i zacznę myśleć.
Teoretycznie Lorda moglibyśmy dodać, ale czy jest sens?Jeszcze jest czas. Muszę popracować nad nową dywizją. Jutro napiszę co i jak.
A tak wygląda pełna lista. Póki co nie widzę miejsca dla Polaków, ale jeśli Kuberski rozparceluje ładnie Pawlaka, to go weźmiemy;
View attachment 114310
No ja auto wszystko będę musiał pisać bo screeny w telefonie nic mi nie dadzą.Podeślij prezes tabelki z ww bede sobie robił Excel w notatniku![]()

Wiedzę sprzeczne info o Soldicu. Na profilu Sherdog wpisane ma welterweight, a ostatnie walki w ONE walczył w middleweight. W ONE mają coś pojebane z kategoriami? Jakieś inne przedziały? Pamiętam, że z Demetriusem też mi się nie zgadzało.
Akurat w ONE są trochę inaczej ustawione kategorie wagowe. 83,9 kg to u nich waga półśrednia, a dopiero 93 kg - średnia. Kategoria półciężka z kolei ma górny limit 102 kgSprawdziłem kategorie i w ONE standardowo srednia 83.9kg.
To źle odczytałem. Niezły misz-masz zrobili zwłaszcza skosnookie gigantyAkurat w ONE są trochę inaczej ustawione kategorie wagowe. 83,9 kg to u nich waga półśrednia, a dopiero 93 kg - średnia. Kategoria półciężka z kolei ma górny limit 102 kg

Pokłosie śmierci przy robieniu wagi, tak jakby podnieśli wszystko wagę wyżej, tylko z półciężka zakombinowali z tym limitem.To źle odczytałem. Niezły misz-masz zrobili zwłaszcza skosnookie giganty![]()
tylko Mamed moze godnie reprezentowac nasz kraj w RespectonesPóki co nie widzę miejsca dla Polaków, ale jeśli Kuberski rozparceluje ładnie Pawlaka, to go weźmiemy;
Lord jest na fali porażek. Nie dokładajmy mu.Teoretycznie Lorda moglibyśmy dodać, ale czy jest sens?
Pawlaka to nie bierzemy wogole.

Proszę bardzo. Mogę też podesłać w Excelu.Podeślij prezes tabelki z ww bede sobie robił Excel w notatniku![]()
A kto wie? Ale całkiem możliwe, że właśnie zakończył karierę, więc odpada.tylko Mamed moze godnie reprezentowac nasz kraj w Respectones
Dopisze tylko ze w półśredniej panuje niepisana zasada ze najwięksi zamulacze mają najciężej o kolejne walki. Stawiamy na efektowność.@GypsyKing @Siedem
Wskazówki (nie wytyczne) jak zestawiać walki.
1. Najważniejsze walki to te, które mają się wydarzyć. Respectones musi być pierwsze. Zestawienia, który miały miejsce w realu w ostatnim czasie nie mają sensu, bo wiadomo jak zagłosują ankietowani. Dobrym źródłem, aby sprawdzać nadchodzące walki, jest Fight Matrix.
View attachment 114371
2. W drugiej kolejności typujemy walki wg rankingu. Zawodnicy przegrani (czerowny numer w rankingu) bronią swoich pozycji przed niżej notowanymi wygranymi (zielony numer w rankingu).
3. Jeśli niemożliwy jest punkt drugi, wygrani walczą z wygranymi, przegrani z przegranymi.
4. Jeśli niemożliwy jest punkt trzeci, zestawiamy wg własnego uznania.
Zestawienia wg punktów 2 i 3 powodują, że ranking dobrze funkcjonuje. Punkt 1 ten ranking zaburza, ale w UFC też są zestawienia, gdzie dwunasty walczy z piątym.
Staramy się żeby zawodnicy mieli równą liczbę walk, ale nie jest to warunek. Jeśli w realu jakiś zawodnik pauzuje, w Respectones też może.
Na kiedy zrobić rozpiskę w średniej?Extra. Zastanowię się jak to ugryźć w miarę szybko, bo jeszcze nie wystartowaliśmy ze średnią.
Jednostronnych zestawień nie da się uniknąć. Dopiero w 4 kolejce będzie walka o pas. Ja na początku zrobiłem ten błąd, że najlepsi kotłowali się między sobą, łapali porażki, przez co w rankingu przed nimi pojawili się teoretycznie słabsi. Akurat walka ze Stricklandem ma sens, bo ta ich rzeczywista walka była bardzo wyrównana, praktycznie na remis. Możesz wybrać też kogoś niewygodnego stylistycznie.Na kiedy zrobić rozpiskę w średniej?
W pierwszej kolejce zestawie raczej zawodników którzy pasują do siebie stylistycznie.
Nie wiem co z Ddp zrobić bo jak rzucę go na przeciętniaków to wszystko wygra, a zestawiać od razu w pierwszej kolejce z Czimajewem jest trochę bez sensu.
Dam go ze Stricklandem na początek prawdopodobnie bo coś chodziły głosy o ich rewanżu.
Chciałem od razu z grubej rury, ale dobrze zauważyłeś że jak będę zestawiał mocnych z mocnymi i słabych ze słabymi to ten słaby będzie wyżej w rankingu niż mocny który przegrał, jak walka o pas dopiero w 4 kolejce, to chyba będę to rozkręcał powoli, jeszcze się zastanowię, tylko problem jest taki, że jak masz jakiegoś Adesanye to chcesz go zestawić z jakimś mocnym zawodnikiem a nie z Kevinem Hollandem, no ale tak chyba trzeba będzie robić na początku nim ranking nie zacznie jakoś wyglądać.Jednostronnych zestawień nie da się uniknąć. Dopiero w 4 kolejce będzie walka o pas. Ja na początku zrobiłem ten błąd, że najlepsi kotłowali się między sobą, łapali porażki, przez co w rankingu przed nimi pojawili się teoretycznie słabsi. Akurat walka ze Stricklandem ma sens, bo ta ich rzeczywista walka była bardzo wyrównana, praktycznie na remis. Możesz wybrać też kogoś niewygodnego stylistycznie.
Rozpiska bez pośpiechu. Raczej nie wyrobię się do przyszłego tygodnia.