Respectones MMA Federation

Ja tak średnio z tymi analizami, ubogie słownictwo, pisownia też średnio ( jechałem na 2 w szkole bo mam dysortografie i ogólnie dys wszystko) no i ja to wszystko biorę na chłopski rozum, bez większych analiz i rozkładania na czynniki pierwsze kto lepiej wyprowadza prosty, może analizuje to sobie w głowie ale jakoś ciężko mi to przenieść na papier, zresztą przy ostatnich predykcjach było jasno widać że odstaje od chłopaków w tej kwestii.
A skąd. W każdym razie jeśli będziesz miał ochotę kiedyś coś napisać, to śmiało. Ja to potem zredaguję, ale tak, że merytorycznie pozostanie w zgodzie z oryginałem.

A skąd. W każdym razie jeśli będziesz miał ochotę kiedyś coś napisać, to śmiało. Ja to potem zredaguję, ale tak, że merytorycznie pozostanie w zgodzie z oryginałem.
Pomyślimy zobaczymy, może sam też poświęcę więcej czasu na to i będzie lepiej wyglądać w oryginale niż poprzednio ale to jak już na kolejnej gali ;)

Kategoria półśrednia (77 kg). Prośba o zestawienie 6 walk z poniższej listy.

Shavkat Rakhmonov
Jack Della Maddalena
Gilbert Burns
Kamaru Usman
Colby Covington
Geoff Neal
Michael Morales
Stephen Thompson
Vicente Luque
Kelvin Gastelum
Ramazan Kuramagomedov*
Jason Jackson*

*nie mogą walczyć przeciwko sobie

Ranking kilka postów wstecz.

Te walki już były:

1730810229574.png

Kategoria półśrednia (77 kg). Prośba o zestawienie 6 walk z poniższej listy.

Shavkat Rakhmonov
Jack Della Maddalena
Gilbert Burns
Kamaru Usman
Colby Covington
Geoff Neal
Michael Morales
Stephen Thompson
Vicente Luque
Kelvin Gastelum
Ramazan Kuramagomedov*
Jason Jackson*

*nie mogą walczyć przeciwko sobie

Ranking kilka postów wstecz.

Te walki już były:

View attachment 113006
Jackson vs gastelum.
Kuramagomedov vs Thompson
Burns vs maddalena
Covington vs Neal
Usman vs luque
Morales vs rakhmonov.

Ciekawe jaki missmecz wyjdzie przy walce rakhmonova ze strony Januszy, będzie choć jeden głos na stronę Arkadio Moralesa?

Jeśli jest dubel, to podmienić coś lub kogoś.

Jackson vs gastelum.
Kuramagomedov vs Thompson
Burns vs maddalena
Covington vs Neal
Usman vs luque
Morales vs rakhmonov.

Ciekawe jaki missmecz wyjdzie przy walce rakhmonova ze strony Januszy, będzie choć jeden głos na stronę Arkadio Moralesa?

Jeśli jest dubel, to podmienić coś lub kogoś.
Odpadnie tylko Burns vs. JDM, bo całkiem niedawno było to na UFC, a w zamian wejdzie Oliveira vs. Chandler.

Odpadnie tylko Burns vs. JDM, bo całkiem niedawno było to na UFC, a w zamian wejdzie Oliveira vs. Chandler.
A to inna waga, tak mi coś świtało że zdublowalem kogoś.

Charles go rozjebie. Głowę wyższy, dłuższy, lepszy skill w stójce i zwłaszcza w parterze,same zapasy czandoerowi nie pomogą, jedyna płaszczyzna w której jest lepszy niż brazol, tylko co z tego jak brazol ma argumenty i w stójce i w parterze?

Petr Yan vs Deiveson Figueiredo, świetny pojedynek! Starcie dwóch kompletnych zawodników, karty w stójce bedzie rozdawał Yan zdaje mi się więc ze Figi swoich szans szukał bedzie w zapasach i sztuce parterowej. To prawdziwe 50/50 i obaj maja solidne argumenty które mogą doprowadzić ich do wygranej. Jednak gdy wizualizuje sobie ten pojedynek widzę Petra który nie daje sprowadzać się do parteru a w stójce konsekwentnie rozbija Brazylijczyka. Mój typ: Petr Yan przez decyzję lub TKO w późniejszych rundach. Rosjanin okazał się nie do przejścia dla byłego mistrza wagi muszej.

no to Eblen, Gasanov, Edwards i Engizek odpadaja :boystop:
It was a joke :mamed: Ale jednak Gasanova i Engiezeka odrzucimy, bo chyba mało kto ich zna. Z Polakami sam nie wiem. Zaktualizowałem Twoją listę i mam 22 fighterów plus rezerwowi.

1731057443576.png

Jeśli Mamed wypadnie bardzo dobrze na KSW 100, dodamy właśnie jego i kogoś jeszcze do pary z listy rezerwowej. Jeśli macie inne ciekawe rozwiązania, to walcie tutaj. :duckfap:Szukamy środka między poziomem sportowym, a popularnością zawodników.

Engizek to bum.

A co do kategorii średniej to jest ona dla mnie nijaka, niby znasz wszystkich zawodników po nazwisku, ale 90% z niczego nie kojarzysz.

A tego soldicia to wypierdol i wstaw młodego Lorda albo innego Kadestama.
Pół żartem pół serio.

Walka wieczoru zapowiada się interesująco. Dwaj czołowi zawodnicy wagi koguciej, czyli Petr Yan i Deiveson Figueiredo, mają okazję zbliżyć się do pasa mistrzowskiego. Skupmy się teraz na ich szansach na zwycięstwo.
Yan to bardzo dobry stójkowicz z solidną obroną przed obaleniami. Nie polega on na pojedynczym, nokautującym trafieniu, raczej układa kombinację ciosów, do których dochodzą czasem kopnięcia lub uderzenia kolanem.
Figueiredo jest zawodnikiem bardziej przekrojowym, jednak najlepiej chyba radzi sobie w grze parterowej. Poza tym prezentuje świetną formę, odkąd zrezygnował z walk w wadze muszej na rzecz kategorii koguciej. Potrafi też zaciekle walczyć, dlatego będzie wymagającym rywalem dla każdego.
O przygotowanie kondycyjne u obu zawodników jestem raczej spokojny. Zarówno Yan jak i Figueiredo mają solidne argumenty, by wygrać nadchodzące starcie. Moim zdaniem, walka potrwa pełne pięć rund i nie zabraknie w niej emocji. O jej wyniku zadecyduje natomiast zakres umiejętności w MMA, a ten w moich oczach zdaje się większy u Brazylijczyka.
Typ: Deiveson Figueiredo przez bliską decyzję.

@Siedem @GypsyKing co myślicie aby wziąć na wyłączność po jednej kategorii? Zauważyłem, że przy takim losowym matchmakingu brakuje trochę spójności. Np. Evloev jest gdzieś daleko z tyłu, bo od początku mierzył się z samymi mocarzami, za to przed nim są goście, których spokojnie przeleży. Dlatego też sam ogarniam lekką. Robiąc zestawienia na wyłączność w wybranej dywizji możecie sobie zaplanować jak ona ma się rozwijać. Teraz powstaje kategoria średnia, a półśrednia jest jeszcze młoda (tu Gypsy ma większość zestawień na koncie), więc jest na czym pracować.

Co myślicie?

@Cyklop Schabowy może też aspirujesz?

@Siedem @GypsyKing co myślicie aby wziąć na wyłączność po jednej kategorii? Zauważyłem, że przy takim losowym matchmakingu brakuje trochę spójności. Np. Evloev jest gdzieś daleko z tyłu, bo od początku mierzył się z samymi mocarzami, za to przed nim są goście, których spokojnie przeleży. Dlatego też sam ogarniam lekką. Robiąc zestawienia na wyłączność w wybranej dywizji możecie sobie zaplanować jak ona ma się rozwijać. Teraz powstaje kategoria średnia, a półśrednia jest jeszcze młoda (tu Gypsy ma większość zestawień na koncie), więc jest na czym pracować.

Co myślicie?

Pomysł brzmi ciekawie, na pewno się zastanowię. Jeżeli jednak bym się zdecydował, to wybrałbym kategorię półciężką

Co myślicie?

Mogę zająć się WW

Co myślicie?

Mi pasuje a kategoria obojętnie.

Mi pasuje a kategoria obojętnie.
To dałbym Ci średnią, jak już będę miał pełną listę zawdników. Będziesz ją prowadził od początku.

Każdemu prześlę tą tabelkę w excelu. Są na pewno darmowe apki żeby to otworzyć. Wystarczy też ołówek i kartka.

@Cyklop Schabowy jeśli będziesz dalej zainteresowany i gdy tylko będzie się miała pojawić półciężka, dam Ci znać.

Rozszerzamy horyzonty. Na razie działam po omacku, bo nie znam za dobrze FB.

Back