bobyflex
BAMMA Welterweight
Drodzy forumowicze! Mam ogromną prośbe, otóż piszę pracę licencjacką poświęconą mma. Z grubsza ma to być praca traktująca o historii, zasadach, perspektywach rozwoju, bla,bla. Cel jest taki, żeby uświadomić co nieco "przeciętnego Kowalskiego" czym jest ta piękna dyscyplina sportu, ale do rzeczy. Pisanie idzie całkiem nieźle, 90 % informacji jest zawarte w mojej głowie, ale jest jeden szkopuł - absolutnie nie mam żadnej bibliografii - polskojęzyczna praktycznie nie istnieje, o anglojęzyczne tytuły też trudno. Większość dostępnych informacji to strony internetowe, filmy itd., niestety, jak to w pracy licencjackiej - tradycyjna literatura musi być , bez tego nie przejdzie. Nie musze widzieć tych książek czy publikacji na oczy - wystarczy, że podam w przypisach i bibliografii. Dlatego jeśli dysponujecie jakimś info na ten temat to bardzo proszę o pomoc - jakieś tytuły, autorzy, to może być literatura poświęcona mma, bjj, zapasom, muay thai, boksowi czy nawet pankrationowi, nieistotne, bylem coś do tej pracy wrzucił:-) Przydadzą się nawet jakieś artykuły z gazet - wszystko co "wylano na papierze" na temat mma i w ogóle sztuk walki ( ze szczególnym naciskiem na te wykorzystywane w mma)