Postanowienia noworoczne na 2026

Szaba

Error Fighters Extreame
Reaktywacja tematu. Tym razem nie „od poniedziałku” ani „od nowego miesiąca”, tylko od Nowego Roku. Macie jakieś plany, postanowienia? Podzielcie się nimi z innymi użytkownikami. Rozliczamy się przed sobą i forumowiczami pod koniec przyszłego roku.

Tradycyjnie zaczynam:
- Przestać jeść śmieciowe jedzenie w postaci przekąsek.
- Zrobić marsz 100km na raz.
- Zrobić podejście do zarabiania na hobby.
- Pojechać na długie wakacje do Polski i zwiedzić tam nowe miejsca.
- Po raz kolejny zacząć ćwiczyć
- Posegregować wszystkie pliki na komputerze.

Tradycyjnie zaczynam:
- Przestać jeść śmieciowe jedzenie w postaci przekąsek.
- Zrobić marsz 100km na raz.
- Zrobić podejście do zarabiania na hobby.
- Pojechać na długie wakacje do Polski i zwiedzić tam nowe miejsca.
- Po raz kolejny zacząć ćwiczyć
- Posegregować wszystkie pliki na komputerze.
Ostatnie niewykonalne. Chyba, że kolega przyjmie metodę tworzenia na pulpicie katalogów pulpit 1, pulpit 2. Czasami robiłem „pulpit pierdy” dla podkreslenia niskiej wartości niektórych danych.

Ostatnie niewykonalne. Chyba, że kolega przyjmie metodę tworzenia na pulpicie katalogów pulpit 1, pulpit 2. Czasami robiłem „pulpit pierdy” dla podkreslenia niskiej wartości niektórych danych.
Łatwo nie będzie
1.png2.png3.png

spokoju ducha, tego wewnętrznego
odnaleźć pasję w spocie, odszukać, albo mnie odszuka, bratnią duszę

i doskonalenie tej Japońskiej filozofi życia, jak i praca codzienna nad samym sobą :

Kintsugi to coś więcej niż sztuka naprawiania naczyń. To koncepcja filozoficzna, która znajduje odniesienie w różnych sferach życia. U jej podstaw leży przekonanie, że piękno tkwi w niedoskonałości, w tym co kruche, ulotne, zużyte, nadszarpnięte zębem czasu. Stłuczona filiżanka i powolny proces jej naprawy mogą być traktowane jako metafora ludzkiej egzystencji, która nie jest wolna od cierpienia, porażek i ułomności. Upływ czasu i bolesne doświadczenia zostawiają piętno na człowieku, ale tworzą jego historię, czynią go piękniejszym i ciekawszym. Kintsugi uczy, że nie wolno wstydzić się odniesionych ran i ukrywać ich przed światem. Trzeba pomóc im się zagoić, a gdy proces leczenia dobiegnie końca, nosić je z dumą jako świadectwo własnej siły.

pondro mordy

Jako że ambitne postanowienia do tej pory służyły mi tylko do tego by się zdemotywować z ich niezrealizowania to w tym roku mocno ograniczam listę.

1. Powalczyć z piciem alko bo póki co jest słabo
2. Postawić wędzarnie
3. Zmienić mieszkanie na większe

A co z tego wyjdzie to zobaczymy :fjedzia:

Back