Polecam

Znakomite słuchawki to te Thompsona po 18.99 w Media Expert. Mam pełne pole walki, lepsze niż w twoich Wilkinsach.

Można se kupić dziesięć opakowań i nadal starczy na zrobienie gryla z tańcami, a jak się zepsują to wyjmujesz kolejne z szafy, a nie płaczesz jak mała dziewczynka... Bo płaczesz jak rozjebiesz słuchawki za 850,prawda?
Plącze tylko na „Przeminęło z wiatrem”.

Celfast chopper 2700.

Kawał skurwysyna ale nie żałuję ani jednej wydanej złotówki. Nic nie jest mu straszne. Rąbałem mniejszym fiskarsem tez było ok ale przy większych kawałkach (poskrecana brzoza 50cm wysokosci i 30-40 srednicy) juz nie dawał rady. Celfastem poszło bez problemu i to bez znaczenia czy na pieńku czy ziemi. Po prostu ta siekiera rozjebie każdego! Do tego made in Poland! Cudo 10/10

IMG_7428.jpeg

Celfast chopper 2700.

Kawał skurwysyna ale nie żałuję ani jednej wydanej złotówki. Nic nie jest mu straszne. Rąbałem mniejszym fiskarsem tez było ok ale przy większych kawałkach (poskrecana brzoza 50cm wysokosci i 30-40 srednicy) juz nie dawał rady. Celfastem poszło bez problemu i to bez znaczenia czy na pieńku czy ziemi. Po prostu ta siekiera rozjebie każdego! Do tego made in Poland! Cudo 10/10

View attachment 128019
Po pierwsze Polska, po pierwsze Polacy!

W sumie to już korzystam chwilę i myślę, że jest to mały godny polecenia kompresor. Bardzo cichy. Akurat ten model który mam (ten sam co jest w filmiku) ma tylko 8 litrów więc często sie dobija. Trzeba również chwileczkę poczekać żeby się zapełnił, ale nie jakoś specjalnie długo. Używam go do czyszczenia komputera i innych rzeczy z kurzu. Mało waży i zajmuje mało miejsca. Kupiłem gdzieś rok temu za mniej więcej 80 funtów

No dobra. Powyżej polecałem wielkiego bydlaka od celfasta. Teraz czas na coś bardziej poręcznego:

Suchejta jest niesamowity. Radzi sobie z naprawdę dużymi kawałami mimo bardzo kompaktowych rozmiarów(niewiele większy od typowego cohonesowego pynta). Do bardziej problematycznych przydaje sie jako mlot do klina. Co najlepsze poza siłą uderzenia? Nie przenoszenie drgań na rękę. Można rozjebać łeb ciapatemu nachodźcy i nawet tego nie poczuć! Oczami wyobraźni widzę czlonkow ruchu obrony granic uzbrojonych właśnie w to. Taka współczesna wersja husarskiego nadziaka. Piękna sprawa!

W sumie to już korzystam chwilę i myślę, że jest to mały godny polecenia kompresor. Bardzo cichy. Akurat ten model który mam (ten sam co jest w filmiku) ma tylko 8 litrów więc często sie dobija. Trzeba również chwileczkę poczekać żeby się zapełnił, ale nie jakoś specjalnie długo. Używam go do czyszczenia komputera i innych rzeczy z kurzu. Mało waży i zajmuje mało miejsca. Kupiłem gdzieś rok temu za mniej więcej 80 funtów

Pochowałem kompresor tego systemu w tym roku. Wytrzymał 8 lat. Przy częstym używaniu zdychają elektrozawory i pierścienie teflonowe. Mój miał cztery sekcje tłoczące i wydajność słaba w porównaniu do tłokowego. Obecnie mam dwutlokowy i jest niewiele głośniejszy ale za to dużo szybciej pompuje.

@Szaba gdzie na tym kompresorze masz układ sterujący? U mnie na cztery tłoczyska była taka mini szafka i od wibracji ciągle puszczały luty na płytce. To spowodowało ostatecznie wymianę kompresora bo już szału z tym dostawałem.

@Szaba gdzie na tym kompresorze masz układ sterujący? U mnie na cztery tłoczyska była taka mini szafka i od wibracji ciągle puszczały luty na płytce. To spowodowało ostatecznie wymianę kompresora bo już szału z tym dostawałem.
Mordo sorry, ale ja nie wiem o czym Ty do mnie mówisz.

image_2025-08-26_122956827.png

ewentualnie tutaj może będziesz miał jakieś informacje. Układ sterujący to ten czerwony grzybek do wciskania i wyciskania i moja dłoń :)

Mordo sorry, ale ja nie wiem o czym Ty do mnie mówisz.

View attachment 128723

ewentualnie tutaj może będziesz miał jakieś informacje. Układ sterujący to ten czerwony grzybek do wciskania i wyciskania i moja dłoń :)

To jeden problem z głowy. Sterowanie tylko z presostatu i taka prostota to plus.

Cosori 5.7L Pressure Cooker

Ale to jest dobre. Bardzo szybkie gotowanie, nic nie paruje przy gotowaniu i wyłącza się samo. Rewelacja. Niepotrzebnie tak długo zwlekałem z zakupem
Bardzo polecam takie szybkowary elektryczne

CHERRY G80-3000N RGB TKL
o ludzie. Jakie to jest złoto.

Przez większość życia używałem najtańszych klawiatur. To jest moja pierwsza mechaniczna i to jest taki przeskok, że ciężko ogarnąć.
Keycapy są ciut mniejsze od standardowych i nie ma klawiszy numerycznych, ale to sobie dokupię osobno. Podświetlane klawisze i dodatkowo można zmieniać ustawienia podświetlania dla poszczególnych klawiszy. Czerwone przełączniki
Dałem całe 16 funtów w Currys. Genialny zakup

CHERRY G80-3000N RGB TKL
o ludzie. Jakie to jest złoto.

Przez większość życia używałem najtańszych klawiatur. To jest moja pierwsza mechaniczna i to jest taki przeskok, że ciężko ogarnąć.
Keycapy są ciut mniejsze od standardowych i nie ma klawiszy numerycznych, ale to sobie dokupię osobno. Podświetlane klawisze i dodatkowo można zmieniać ustawienia podświetlania dla poszczególnych klawiszy. Czerwone przełączniki
Dałem całe 16 funtów w Currys. Genialny zakup

Co daje klawiatura mechaniczna, że ludzie za to czasem 500 ziko płacą?

Co daje klawiatura mechaniczna, że ludzie za to czasem 500 ziko płacą?
Nie wiem co dają klawiatury za 500 bo ja dałem te 16 funtów heh.
Dla mnie największą różnicą jest jakość. Wcześniej miałem jakąś membranową czyli taką najzwyklejszą i po przesiadce na tą mega tanią mechaniczną różnica jest ogromna. Niby to tylko klawiatura, ale jakość użytkowania to jest niebo a ziemia.
W mechanicznych masz różne switche, czyli możesz zmieniać te mechanizmy pod klawiszami odpowiedzialne za siłę jaką trzeba włożyć w przyciśnięcie i dźwięk kliknięcia.
Masz do wyboru czerwone, brązowe i niebieskie. Każdy następny jest trochę cięższy do wciśnięcia.
Jak masz ten konktetny model u siebie za podobną kasę co ja dałem to się nie zastanawiaj i kupuj. Jak się będziesz kiedyś interesował i będą inne modele to zwróć uwagę na podświetlenie RGB, bo w niektórych modelach masz tylko gotowe presety od których można dostać oczopląsu.

Back