Pogotowie informatyczne

Panie @lugasek , winszuję, po update BIOS do 4.80 RAM śmiga na 2933MHz. Tak tylko inforamacyjnie dodam, że płyta miała wersję 1.oo.

giphy.webp
poszło bez problemu?. Jakie napięcie?.

Ustawilem 2933MHz za pomocą XMP profilu w BIOS. Według podanych tam informacji napięcie jest równe 1,2V.
Bajka. Pamięci nawet nie było na liście kompatybilności z płytą i myślałem, że będzie trzeba trochę podłubać. To możesz je lutować jeszcze wyżej. Tylko przetestuj teraz z 1h czy wszystko jest stabilne. No i kartę graficzną jeszcze trzeba podkręcić.:rutekajak:

Bajka. Pamięci nawet nie było na liście kompatybilności z płytą i myślałem, że będzie trzeba trochę podłubać. To możesz je lutować jeszcze wyżej. Tylko przetestuj teraz z 1h czy wszystko jest stabilne. No i kartę graficzną jeszcze trzeba podkręcić.:rutekajak:

Yup, te XMP profile to bajka, o ile kompatybilne z resztą bebechów. Co do grafy to już się trochę pobawiłem, ale skok wydajności jest nieporównywalnie mniejszy niż w przypadku CPU/RAM OC - przynajmniej pierwsze testy na to wskazują. Jeszcze trochę się pobawię CPU żeby może do 3,9GHz dobić i na tym poprzestanę.

Zastanawiam się czy się opłaca SLI, opłaca się?

Ogólnie jeszcze raz dzięki Panie Lugasek.

Yup, te XMP profile to bajka, o ile kompatybilne z resztą bebechów. Co do grafy to już się trochę pobawiłem, ale skok wydajności jest nieporównywalnie mniejszy niż w przypadku CPU/RAM OC - przynajmniej pierwsze testy na to wskazują. Jeszcze trochę się pobawię CPU żeby może do 3,9GHz dobić i na tym poprzestanę.

Zastanawiam się czy się opłaca SLI, opłaca się?

Ogólnie jeszcze raz dzięki Panie Lugasek.
No, skok wydajności w przypadku tej karty graficznej nie będzie tak spektakularny, ale dobre i te 5fps więcej za friko. A jak pobawisz się jeszcze krzywą wentylatorów, to możesz zyskać lepszą kulturę pracy. SLI nieopłacalne. Lepiej mięć jedną mocną kartę graficzną.

No, skok wydajności w przypadku tej karty graficznej nie będzie tak spektakularny, ale dobre i te 5fps więcej za friko. A jak pobawisz się jeszcze krzywą wentylatorów, to możesz zyskać lepszą kulturę pracy. SLI nieopłacalne. Lepiej mięć jedną mocną kartę graficzną.

Kurwa, masz dar przekonywania, albo moja asertywność jest zerowa. :D Siedzę i kręce grafikę. Do tematu kart może wrócimy za jakiś czas. Swoja drogą takie wskazówki kosztujo pinundze!

Kurwa, masz dar przekonywania, albo moja asertywność jest zerowa. :D Siedzę i kręce grafikę. Do tematu kart może wrócimy za jakiś czas. Swoja drogą takie wskazówki kosztujo pinundze!
jak odpalisz te 10 maszyn naraz to wrzuć screena z menedzera zadań tutaj. Zakładka wydajność.

wrzucałem do gamezone, ale tu chyba bardziej odpowiednie miejsce.

Steam mi nie działa, podobnie, jak strona uczelni i kilka innych. Za to youtube czy cohones działają o chuj chodzi?

wrzucałem do gamezone, ale tu chyba bardziej odpowiednie miejsce.

Steam mi nie działa, podobnie, jak strona uczelni i kilka innych. Za to youtube czy cohones działają o chuj chodzi?
Dostawca mógł coś pokopać z DNS. Spróbuj przez proxy wejść na stronę uczelni, jak przejdzie to dzwoń do dodstawcy. Miałem podobny problem.

Czy jest jakies miejsce w sieci z myszkami z filtrem na rozmiar? Meczy mnie juz to przeklikiwanie i szukanie dlugosci i szerokosci :(

W tej chwili mam 128mm na 80mm i wysokość 47mm. Mniejszej z pewnością nie chce...

EDIT:
O, tu cos lepiej
http://www.rocketjumpninja.com/find-a-mouse/

7065_04_choosing-mouse-settings-more-part-1.png

EDIT2:
morele.net w zaawansowanych ma, woow. Co prawda nie jako > tylko konkretne wartości, ale zawsze coś...

Last edited:
Zmieniłem zasilacz na lepszy po tym jak stary padł, komputer się uruchomił ale działa znacznie wolniej niż poprzednio. CPU i reszta niby sprawna i z niskimi temperaturami, ale jak odpalę Chrome to użycie skacze do 90% i więcej.

Do tego jeszcze myszka ma dwu klik i nie idzie nawet ikonki przerzucić na pulpicie bo ciągle przerywa.

Czy jest jakies miejsce w sieci z myszkami z filtrem na rozmiar? Meczy mnie juz to przeklikiwanie i szukanie dlugosci i szerokosci :(

W tej chwili mam 128mm na 80mm i wysokość 47mm. Mniejszej z pewnością nie chce...

EDIT:
O, tu cos lepiej
http://www.rocketjumpninja.com/find-a-mouse/

7065_04_choosing-mouse-settings-more-part-1.png

EDIT2:
morele.net w zaawansowanych ma, woow. Co prawda nie jako > tylko konkretne wartości, ale zawsze coś...
Ja właśnie ostatnio jak chciałem kupić myszkę to ten problem mnie doprowadzał do pasji aż w końcu zrobiłem coś czego nie robię prawie nigdy i . . . poszedłem do sklepu komputronika i jak przyłożyłem rękę i zobaczyłem to wtedy kupiłem. Mam teraz GENESIS GV44 (właściwe dwie)
to jest ten PALM GRIP
jakieś 115x70x35
nie lubię tych malutkich na dziecięcą dłoń a ta jest taka w sam raz
bardzo dobra, polecam

Zmieniłem zasilacz na lepszy po tym jak stary padł, komputer się uruchomił ale działa znacznie wolniej niż poprzednio. CPU i reszta niby sprawna i z niskimi temperaturami, ale jak odpalę Chrome to użycie skacze do 90% i więcej.

Do tego jeszcze myszka ma dwu klik i nie idzie nawet ikonki przerzucić na pulpicie bo ciągle przerywa.
Co to za zasilacz?

Jak masz dobrą myszę, to dwuklik przestawiasz na klawiszach funkcyjnych.

Mam outlooka na telefonie. Dostaję powiadomienie o mailu, wchodzę w aplikację, a tak nic. Odświeżam i nic. Aplikacja ma pozwolenie na synchronizację, wywoływałem ja też ręcznie. Nic nie widać...

@lugasek patrz, wstalem od kompa na zdrowotny spacer po mieszkaniu. Wracam a na monitorze to
345bnsz.jpg

Chyba pora jebnac ta elektronika i wyprowadzic sie gdzies do lasu bo jeszcze sie wkurwie . . . i co wtedy bedzie ?
:einsteinsmoke:

Mam outlooka na telefonie. Dostaję powiadomienie o mailu, wchodzę w aplikację, a tak nic. Odświeżam i nic. Aplikacja ma pozwolenie na synchronizację, wywoływałem ja też ręcznie. Nic nie widać...

Android? Luźna porada. Odinstaluj apke zrob restart telefonu. Zainstaluj.
Nic więcej chyba nie pomogę.

@andrzej_t. ale sprzet to ty szanuj, zasyfiles i stad to wszystko

zawsze mozesz rozjebac jakims solidnym mlotkiem :fjedzia:

i tak jak @lugasek pisze, tylko wyjatkowej klasy modyfikacje, jesli chodzi o winde

Ten nowy sprzet jeszcze nie widzial nic oprocz cohones i civ 5, a lapek to na pierwszym windowsie od jakichs 7-8 lat chodzil panie. Akurat tak jak ja to malo kto szanuje sprzet :)

Back