Po wygranej z Canelo Alvarezem, Terence Crawford ogłosił zakończenie kariery w boksie

baju

NoLife FC
Cohones
MMARocks
tbud1-1.jpg

Legenda boksu, niepokonany Terence Crawford, ogłosił zakończenie kariery po wygranej z Canelo Alvarezem.

38-letni Crawford w ostatnim pojedynku wygrał z inną legendą boksu, Canelo Alvarezem, w głośnym starciu, które transmitowane było na platformie Netflix. Po walce Amerykanin sugerował, że być może jest to jego ostatni pojedynek w karierze, ale wiele osób wierzyło, że zobaczymy go jeszcze w akcji. Na swoim profilu na Instagramie, Bud potwierdził jednak, że zakończył karierę w boksie.

Jestem błogosławiony żyjąc marzeniem, które zaczęło się długo przed światłami, fanami i pasami mistrzowskimi. Z Omaha do największych scen boksu, każdy krok w tej podróży był wypracowany przez poświęcenie, dyscyplinę oraz wiarę. Oddałem wszystko co miałem. Mierzyłem się z najlepszymi w różnych kategoriach wagowych, stworzyłem historię na własnych zasadach. 42-0, 3 razy niekwestionowany mistrz świata 5 dywizji wagowych. Bez chodzenia na skróty, bez wymówek. To nie jest pożegnanie z boksem, to podziękowanie. Dziękuję rodzinie, trenerom, moim ludziom, fanom, którzy byli ze mną podczas każdego rozdziału. Dziękuję - ten sport ukształtował mnie jako mężczyznę. Rękawice są zdjęte, ale historia zostanie na zawsze.

38-letni Crawford (42-0 BOKS) w swojej karierze wygrywał z m.in. Canelo Alvarezem, Errolem Spence Jr., Shawnem Porterem czy Kellem Brookiem. 31 z 42 zwycięstw w karierze zdobywał przez KO/TKO. Ostatni raz w akcji widzieliśmy go we wrześniu tego roku, kiedy to pokonał wcześniej wspomnianego, popularnego Canelo Alvareza. W zawodowym boksie debiutował w 2008 roku. Pojedynek Crawforda z Alvarezem promowany był przez m.in. Danę White'a, a transmisja odbyła się na platformie Netflix. Za walkę miał otrzymać 50 milionów dolarów.

Back