O krok od sensacji! Oleksandr Usyk pokonał Rico Verhoevena w jedenastej rundzie! (WIDEO)

Panowie ja nie znam się tak na boksie i nie oglądałem chociaż chciałem by wygrał Rico. Powiedźcie mi czy tam wyszedł aż taki skandal? Widziałem przerwanie tylko. Oczywiście już miłośnicy boksu tacy jak ten Michał z ringpolska już tłumaczą, że przerwanie prawidłowe wiadomo, bo kochają boks więc wygrana Rico im nie pasuje.

Przecież ten Koper to pierdoli jak wiatr mu zawieje XD, przed walką ja pierdole rozjedzie go jak żabę itd, a po nieudolne tłumaczenie, że najgorszy ukr od kilku walk, że nawet jakby sędzia puścił walkę to było dwa do remisu dla usyka(chuj wie skąd, sędziowie drukarze jebani inna walkę oglądali), że styl robi walkę więc byłoby jak z Ngannou itd

usyk uratowany, ale jak nie tak to na punktach by go przekręcili bo 11 runda poszłaby dwoma punktami na usyka za knockdown, ostatnia mogłaby wyglądać podobnie.
I byłaby bo nie wygrałby tam decyzją i przed czasem też nie, ale sędzia zabrał mu sporo chwały tym przetrwaniem z dupy, wprawdzie oglądałem od połowy dopiero ale wydaje mi się że w 10 rundzie Rico załączył lpc, ale jego rezerwa bardzo szybko się wyczerpała i kondycyjnie był już zwłoki w momencie przerwania, no ale właśnie, to są wojownicy, biją się za ogromne pieniądze, nie było tam obijania przez 10 rund żeby sędzia chciał oszczędzić mu zdrowia, jeśli chciał to przerwać to powinien dać mu poprostu upaść i nie byłoby tych kontrowersji tylko cały świat by gadał że zajebista walka ze wspaniałą filmową historią w jej przebiegu.

Zauważyłem też że w boksie jak przerywają na stojąco, to często robi to jakiś kurwa siwy dziadek sprawiający wrażenie zbyt wrażliwego na sporty walki. Jebać.

Przerwanie z dupy zdecydowanie, karty sędziowskie na remis i jedna dla Rico. Oglądając na żywo wydawało mi się że to Holender prowadzi może nie dużo ale jednak to on wywierał presję, nie najgorzej się bronił i też coś tam kuł, a Usyk zdecydowanie jak nie Usyk, słaba inicjatywa i żadnych zrywów czy przyspieszeń w walce. Czy nie miał pomysłu czy zlekceważył rywala, ale nie było widać na przestrzeni całej walki aby miał pomysł na przeciwnika. Sędzia dał dupy zdecydowanie, to jeżeli już chciał to mógł to wybronić kolejnym leczeniem, ale większość z uderzeń spadała na garde i nie było zagrożenia w obecnej chwili jakiś ciężkim ko, ale chyba sędzia wiedział że ma tu jedyną okazję aby to przerwać.

Tym bardziej zabawne są zdania ,,ekspertów" co stawiali szczerbusa w gronie najlepszych w historii pośród Tysona, Foremana czy Aliego :korwinlaugh:
Taki Foreman by go zabił fizycznością i nawet taki prime Wład Kliczko by go rozpierdolił już nawet nie wspominając o Lenoxie :fjedzia:

Tym bardziej zabawne są zdania ,,ekspertów" co stawiali szczerbusa w gronie najlepszych w historii pośród Tysona, Foremana czy Aliego :korwinlaugh:
Taki Foreman by go zabił fizycznością i nawet taki prime Wład Kliczko by go rozpierdolił już nawet nie wspominając o Lenoxie :fjedzia:
A Frazier?

A Frazier?
Z Frazierem mógłby powalczyć banderowiec z racji podobnych warunków fizycznych mogło by być po równo z lekką przewagą banderowca nawet bo nie ujmuję mu i ukr jest wybitny, ale Ci z topu HW którzy są naturalnymi ciężkimi i potrafią korzystać ze swoich warunków by go szybko stłamsili.
Chętnie bym przeczytał opinię @alww w tym temacie

Ja tylko jeszcze raz chciałem napisać, że sędziowie z tej walki(oprócz jednego) na czele z siwym z ringu to chuje jebane i jebać ich od dołu do góry i pluje na te kurwy, bo są drukarzami i nie mogli pozwolić, żeby Usyk przegrał, albo chociaż uczciwie wygrał.

Wałek stulecia i nawet nie ma o czym gadać, a Ci co pierdolili przed walką że Rico nie ma szans i zostanie ośmieszony/szybko znokautowany niech się zastanowią nad sobą zanim drugi raz będą się brali za typowanie walk :DC:
Jesli nie widzisz scenariusza w tej walce to nic nie poradze. Ukr zadaje kilka ciosow na krzyz, w 4 rundzie sie raz zerwal, wyprowadzil serie i Rico byl przyparty do lin.
To tak jakby Ukrainiec poszedl walczyc z Rico w kicku i Holender zadawal dwa kopniecia na runde.
Jebac taki biznes sport, w ktorym jeden walczy na pol gwizdka, a na koncu dopiero przyspiesza i wyprowadza serie ciosow.
Przerwanie chujowe, sedzia slaby aktor.
Rico zaskoczyl kondycyjnie.

Jesli nie widzisz scenariusza w tej walce to nic nie poradze. Ukr zadaje kilka ciosow na krzyz, w 4 rundzie sie raz zerwal, wyprowadzil serie i Rico byl przyparty do lin.
To tak jakby Ukrainiec poszedl walczyc z Rico w kicku i Holender zadawal dwa kopniecia na runde.
Jebac taki biznes sport, w ktorym jeden walczy na pol gwizdka, a na koncu dopiero przyspiesza i wyprowadza serie ciosow.
Wiadomo, scenariusz, reklamy sponsorzy i zawsze ujmowanie gościom którzy się postawili ,,legendom" w ich dyscyplinach. Cohones nie zawodzi nigdy :mamed:

Już Ci wczoraj napisałem, że Ci co skreślali na wstepie Rico poprostu nie znają Holendra i jego charakteru i chyba myśleli, że naprzeciw Usyka stanie jakiś kołek który nie umie boksować i padnie po kilku ciosach wacianego ukra :fjedzia:

Wiadomo, scenariusz, reklamy sponsorzy i zawsze ujmowanie gościom którzy się postawili ,,legendom" w ich dyscyplinach. Cohones nie zawodzi nigdy :mamed:
No, chlop o rekordzie bokserskim 2-0 dostaje walke o pas z dominatorem tej dyscypliny i na dodatek ten dominator zadaje kilka ciosow w rundzie.
Jakbys pisal gdyby ukr poszedl walczyc z Rico w kicku, a ten by zadawal jedno kopniecie na runde?

Wątpię żeby Rico wrócił jak Corrales ale nie takie rzeczy boks widzial. I tu mamy dobre przerwanie.

Nie no, Tyson i najlepsi w historii, albo jedno, albo drugie

No, chlop o rekordzie bokserskim 2-0 dostaje walke o pas z dominatorem tej dyscypliny i na dodatek ten dominator zadaje kilka ciosow w rundzie.
Jakbys pisal gdyby ukr poszedl walczyc z Rico w kicku, a ten by zadawal jedno kopniecie na runde?
Pierdolisz kocopoły bo walczy się tak jak przeciwnik pozwala i każdy kto choć trochę ma jakieś pojęcie o boksie wie, że Rico ze swoim charakterem i warunkami fizycznymi nie da się szybko znokautować takiemu waciakowi jak Usyk bo w kicku wstawał po cięższych bombach niż to co mógł mu zaserwować szczerbus, sama różnica wielkości rękawic w boksie i kicku robi różnicę

1000073725.jpg

Wczoraj pierwszy raz od dawna obejrzałem sobie walkę bokserską ze względu na ciekawość tego jak się Rico zaprezentuje z nomen-omen dominatorem w innej dyscyplinie.

DZIĘKI ZA PRZYPOMNIENIE DLACZEGO PRZESTAŁEM OGLĄDAĆ TEN SKURWIAŁY "SPORT" DLA STARYCH INWESTORSKICH CIOT, a przeniosłem się na mma. Tam też są zestawienia z dupy, ale przynajmniej nie da się tak drukować w tym UFC, bo większość walk jednak jest rozstrzygana wg. tego co pokaże octagon.

Pierdolisz kocopoły bo walczy się tak jak przeciwnik pozwala i każdy kto choć trochę ma jakieś pojęcie o boksie wie, że Rico ze swoim charakterem i warunkami fizycznymi nie da się szybko znokautować takiemu waciakowi jak Usyk bo w kicku wstawał po cięższych bombach niż to co mógł mu zaserwować szczerbus, sama różnica wielkości rękawic w boksie i kicku robi różnicę
Zobacz sobie walki Ukra z bokserami i porownaj z tą. Ile ciosow w tej walce wyprowadzal Usyk. Kazdy kto ma pojecie o boksie widzi co jest pięć. Chcesz powiedziec, ze Rico z rekordem w boksie 2-0 nie pozwolil Ukrowi inaczej zawalczyc? Aha, okej.
Nikt nie odbiera Holendrowi, ze jest twardy czy wstawal po mocniejszych bombach. Chodzi o postawe Ukra i to ile ciosow w tej walce wyprowadzal.

Dopoki arabusy beda organizowac takie gowno pojedynki tylko dla zrobienia SHOW i zaprezentowania jakiejs widowiskowej scenerii typu piramidy, tak niestety beda takie pojedynki wygladac.

Zobacz sobie walki Ukra z bokserami i porownaj z tą. Ile ciosow w tej walce wyprowadzal Usyk. Kazdy kto ma pojecie o boksie widzi co jest pięć. Chcesz powiedziec, ze Rico z rekordem w boksie 2-0 nie pozwolil Ukrowi inaczej zawalczyc? Aha, okej.
Nikt nie odbiera Holendrowi, ze jest twardy czy wstawal po mocniejszych bombach. Chodzi o postawe Ukra i to ile ciosow w tej walce wyprowadzal.

Dopoki arabusy beda organizowac takie gowno pojedynki tylko dla zrobienia SHOW i zaprezentowania jakiejs widowiskowej scenerii typu piramidy, tak niestety beda takie pojedynki wygladac.
Ale że jak będą wyglądać? Bo to że wałek to chyba razem się zgadzamy, ale chyba nie sądzisz, że Usyk pozwolił sobie na przyjmowanie ciosów przez 10 rund od takiego tura jak Rico tylko po to by zakończyć walkę na późniejszym etapie bo sponsorzy, scenariusz etc
Już bardziej uwierzę w jakieś scenariusze w walce Aj z Paulem który z góry wiadomo było, że nie zrobi krzywdy Aj'owi bo jest poprostu za mały i nie ma do tego narzędzi, ale Usyk wczoraj na pewno musiał brać pod uwagę zagrożenie płynące z samej fizyczności Holendra i nie jest na tyle głupi by narażać się i ryzykować zdrowiem tylko z tego powodu, że szejk chciał by walka potrwała dłużej

Ale że jak będą wyglądać?
No tak, ze chlop ktory wyczyscil dywizje zadaje kilka ciosow na krzyz w walce z przeciwnikiem o rekordzie 2-0.

Bo to że wałek
Przerwanie chujowe, powinno trwac walka dalej.

że Usyk pozwolił sobie na przyjmowanie ciosów przez 10 rund od takiego tura jak Rico tylko po to by zakończyć walkę na późniejszym etapie bo sponsorzy, scenariusz etc
No niestety, tak uwazam
:fjedzia:

Nadal nie odpowiedziales na pytanie, co bys pisal gdyby Ukr zawalczyl w kicku z Rico i Holender zadawal jedno/dwa kopniecia na runde? Ja bym np pisal to co teraz tylko w druga strone.

No tak, ze chlop ktory wyczyscil dywizje zadaje kilka ciosow na krzyz w walce z przeciwnikiem o rekordzie 2-0.

Przerwanie chujowe, powinno trwac walka dalej.

No niestety, tak uwazam
:fjedzia:

Nadal nie odpowiedziales na pytanie, co bys pisal gdyby Ukr zawalczyl w kicku z Rico i Holender zadawal jedno/dwa kopniecia na runde? Ja bym np pisal to co teraz tylko w druga strone.
Ale co to za porównanie z dupy z tym ich potencjalnym pojedynkiem w kicku? Napisałem, że walczy się tak jak przeciwnik pozwala, to tak jakbyś zestawił Khabiba w walce mma z Mayweatherem i był zdziwiony, że Floyd nie zadaje ciosów bo leży ciągle na plecach :fjedzia:

Ale co to za porównanie z dupy z tym ich potencjalnym pojedynkiem w kicku? Napisałem, że walczy się tak jak przeciwnik pozwala, to tak jakbyś zestawił Khabiba w walce mma z Mayweatherem i był zdziwiony, że Floyd nie zadaje ciosów bo leży ciągle na plecach :fjedzia:
Zle porownanie dales z tym Khabibem i Floydem. Analogiczna sytuacja bylaby gdyby wlasnie Khabib nie obalal tylko boksowal w tym MMA z nim. Ale dobra, nie chce mi sie juz pisac. Dla Ciebie walka Usyk - Rico wygladala prawdziwie, a dla mnie jak scenariusz. I tak to zostawmy

Zle porownanie dales z tym Khabibem i Floydem. Analogiczna sytuacja bylaby gdyby wlasnie Khabib nie obalal tylko boksowal w tym MMA z nim. Ale dobra, nie chce mi sie juz pisac. Dla Ciebie walka Usyk - Rico wygladala prawdziwie, a dla mnie jak scenariusz. I tak to zostawmy
No pewnie dlatego Usyk dał się obijać 10rund przez konia 100kg i narażać się na uszkodzenia mózgu bo szejk chciał by walka potrwała dłużej. Może gdyby inny przebieg walki i gdyby ta walka miała chociaż 10% wspólnego z walką Floyda z Conorem to może bym uwierzył. Tam to ewidentnie można było kierować takie zarzuty bo Floyd w żadnej chwili nie był zagrożony i bawił się z rudym mogąc zakończyć walkę w dowolnym momencie, tutaj czegoś takiego nie było :fjedzia:
Banderowiec wyjaśniony przez poczciwego kickboksera z Holandii :antonio:

Back