Newsy MMA Userów

1000000711.jpg

KUBER się mocno otworzył.

Coś mi się nie zgadza, on nie poznał swojej żony w jakimś programie?

Skurwysyn nie ojciec.

Piotrek nie miał go za co przepraszać nawet na łożu śmierci, nie zasłużył na przeprosiny

Zawsze mnie zastanawiało właśnie jaki % osób idzie w sporty walki właśnie z powodu przemocy w domu itd.

Skurwysyn nie ojciec.

Piotrek nie miał go za co przepraszać nawet na łożu śmierci, nie zasłużył na przeprosiny
Nie tobie to oceniać, tyle co ja się wstydu najadłem za ojca, którego nigdy nie miałem, ale każdy wiedział że jestem jego synem, nie byłem na pogrzebie, spadku się zrzeklem, a jakoś czułem potrzebę żeby pojechać na jego grób w tamtym roku, pierwszy i możliwe że ostatni raz.

To jest wszystko każdego indywidualna sprawa i takich tematów poprostu się nie rusza, nie komentuje.

No właśnie ja też tak myślę, że wizualnie, przecież to jest bez sensu.
czatgpt:

Główny priorytet: Obrażenia (Damage)

Obrażenia są teraz najważniejszym kryterium punktowania. Obejmują one:

• Powalenia przeciwnika na matę (knockdowny)
  • Mocne lub ogłuszające legalne ciosy w ważne części ciała
  • Ciosy, które zmuszają przeciwnika do wycofania się, zmiany pozycji lub przejścia do wyłącznie defensywy
  • Widoczne obrażenia spowodowane uderzeniami lub technikami chwytów
  • Dźwignie powodujące przeprost stawów lub skręcanie kończyn
  • Duszenia, które wywołują widoczne oznaki cierpienia

➡️ Znaczenie:

• W poprzednich zasadach z 2016 roku, obrażenia były wspomniane tylko raz.
  • Teraz pojawiają się 17 razy – są kluczowe do wygrania rundy i niezbędne, by sędzia przyznał rundę jako 10-8 lub 10-7.

Dominacja i czas trwania teraz powiązane z obrażeniami

• Dominacja = Przewaga w pozycji, aktywności lub liczbie akcji, ale tylko wtedy, gdy prowadzi do zadań obrażeń.
  • Czas trwania (duration) = Czas, przez który zawodnik skutecznie zadaje obrażenia lub utrzymuje dominującą pozycję prowadzącą do obrażeń.

Gdy obrażenia są równe lub niejasne

Jeśli sędziowie nie mogą jednoznacznie ocenić przewagi na podstawie obrażeń, biorą pod uwagę:

1. Agresywność – Ciągłe działania ofensywne
  2. Kontrola obszaru walki – Dyktowanie tempa, miejsca i pozycji walki

Zmiana: Zamiast traktować to jako kolejne etapy oceny, sędziowie teraz analizują, który z tych elementów miał większy wpływ na przebieg rundy.

Podsumowanie​

• Obrażenia są najważniejsze – to one decydują o wyniku rundy.
  • Dominacja i czas trwania mają znaczenie tylko wtedy, gdy prowadzą do zadania obrażeń.
  • Jeśli obrażenia są na równi, sędziowie oceniają, czyja agresja lub kontrola walki bardziej wpłynęła na rundę.

Nowe zasady wprowadzają większą przejrzystość i skupiają się na efektywności walki, a nie tylko na kontroli czy presji bez konsekwencji.

Niestety za szybko :jon: liczyłem, że do przyszłego roku nie zawalczy i wtedy wróci jeszcze powykręcać jakieś chore rekordy. A tak to średnio to widzę :płacz:

Ogólnie mega walka wygra Fiziev to mamy nową postać w top 5, wygra Charles to można rozważać jakieś rewanże z Maxem albo Justinem, no i sama walka 5 rund będzie dobre widowisko

Back