Mistrzostwa Świata w Rosji 2018 - komentarze

Kurwa, jak nasz druzyna jest tak wysoko w rankingu fifa i oni mysla o wychodzeniu z grupy to takie druzyny trzeciego swiata powini bic w 20 min

Wierzycie w to ze zmieni srodkowego obronce? Nawet nie chodzi o sam fakt ze calkowicie by zlamal Cionla psychicznie. Ze Kownackiego wpusci tez nie wierze. Gramy tym samym i to samo od trzech lat i wiemy ze Nawalka nie robi rewolucji. Jedyne co nam zostalo to liczyc na szczescie w drugiej polowie . COME ON
Chuja sie znam na piłce w sumie jak nasza reprezentacja

Jeśli chodzi o naszych, to biorąc pod uwagę mecze eliminacji i ostatnie towarzyskie, jeżeli drastycznie nie poprawimy gry, to będziemy jedną z najgorszych drużyn na mundialu... Nie wiem skąd się wzięły te klapki na oczach, ale jak tak czytam na TT to wychodzi, że przyjechaliśmy tu po medal. A moim zdaniem wygląda to tak, że mamy przeciętną obronę, środek pola bez szału, krótką ławkę rezerwowych i pomysł na 45 minut (z 90% meczów za Nawałki tak wygląda). Naszą siłą jest atak, ale wynikający z jakiejś wymiany piłek na jeden kontakt i szarży skrzydłowych, a nie przemyślanych schematów. Obawiam się, że - biorąc pod uwagę jak "ciasno" jest na rosyjskich boiskach - bez dobrego rozgrywającego chuja ugramy.

Co do dzisiejszego meczu, mam dziwne przeczucie, że Senegal odda nam piłkę, bo wszyscy wiedzą jakie mamy problemy z atakiem pozycyjnym i będą czekali na kontry. Gdybym miał obstawiać dzisiejszy wynik to przejebiemy gdzieś tak 1-3. Afrykańce nas po prostu zajebią swoją szybkością i siłą.

Szkoda tego meczu, bramka Cionka to akurat pech, ale jakoś dziwnie wiedziałem, że on coś wymodzi w tej obronie, a w ataku znowu dużo lepiej przez tę chwilę zagrał Kownacki zamiast Milika, Lewy właściwie też za wiele nie zrobił. Oby z Kolumbią nie było blamażu i żeby Nawałka skład zmienił - Bednarek(mimo tego zawahania to niech wbije za Cionka) oraz Kownacki za Milika.

i wszystko jasne.
ba6380d1b7972b733c2bb3bde4815d69.jpg

Polacy nic się nie stało!
Mundial i po mundialu.
Jeszcze jakieś pytania? bo spieszę się na wakacje.

Starter pack Polskiego kibica. :płacz:

Potrafią zniechęcić do kibicowania jak cholera. Ciapaty sędzia przecież białasom z drugiej strony też nie będzie gwizdał. Pewnie będzie odwołanie od drugiej bramki i pewnie chuja ono da :lol:
Szkoda bo jednak po w miare udanym Euro były większe oczekiwania a tu sie zapowiada, że z grupy tradycyjnie nie wyjdziemy bo Kolumbia też będzie grać z nami o wszystko i to będzie jeszcze trudniejszy mecz.
Wróci pewnie Glik do składu za Cionka. Kownackiego widziałbym od pierwszej minuty i ewentualnie ze zmiany Milik bo Arkadiusz na prawde na taki staż w kadrze i tyle strzelonych bramek w klubach chuja robi.

Szczęsny Bereszynski Glik Pazdan Rybus Krychowiak Zieliński Góralski Kownacki Grosicki Lewandowski. Tak bym chciał N Kolumbie ale wiem że z konserwatywnym Nawalką to niemożliwe

Skład na Kolumbię:

4-2-3-1

Szczęsny​

Bereszyński - Bednarek/Glik - Pazdan - Rybus​

Krychowiak - Góralski​

Błaszczu/Kownacki - Zieliński - Grosicki​

Lewandowski​

Ewentualnie cofnąć Zielińskiego do środka i zagrać 4-3-3.

Back