Podwieszony Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2026 - temat do komentowania

Kto zostanie mistrzem świata?

• Francja

Votes: 21 20.4%
  • Hiszpania

Votes: 18 17.5%
  • Argentyna

Votes: 14 13.6%
  • Portugalia

Votes: 16 15.5%
  • Brazylia

Votes: 10 9.7%
  • Niemcy

Votes: 1 1.0%
  • Anglia

Votes: 4 3.9%
  • Belgia

Votes: 0 0.0%
  • Holandia

Votes: 3 2.9%
  • Maroko

Votes: 6 5.8%
  • Inny zespół

Votes: 10 9.7%

• Total voters
    103
No to Kolumbijki :fjedzia:
1783324775194.png

1783324840812.png

1783324979205.png

1783324997861.png

Jak zestaimy , że Norwegia 10 lat temu była na 90. miejscu w rankingu, a teraz wygrywa z Brazylią i idzie jak burza w turnieju, zastanawiam się tylko, co z tą Polską. :boystop:

Polska jest :gdzie: od lat 80-tych. Każdy turniej to padaka, a będzie jeszcze gorzej. Od wielu lat pełnimy rolę statystów, podczas gdy inne reprezentacje pokazują futbol na najwyższym poziomie. Wystarczy w tym turnieju popatrzeć na kraje Afryki takie jak: Maroko, Republika Zielonego Przylądka, Kongo, Senegal, Egipt. Oni nawet po odpadnięciu przynoszą dumę swoim kibicom i dają z siebie wszystko. A u nas? Tylko Euro 2016 było turniejem, gdzie można stwierdzić "wstydu nie było", ale to jest na przełomie 30 lat tylko jeden przypadek.

Polska jest :gdzie: od lat 80-tych. Każdy turniej to padaka, a będzie jeszcze gorzej. Od wielu lat pełnimy rolę statystów, podczas gdy inne reprezentacje pokazują futbol na najwyższym poziomie. Wystarczy w tym turnieju popatrzeć na kraje Afryki takie jak: Maroko, Republika Zielonego Przylądka, Kongo, Senegal, Egipt. Oni nawet po odpadnięciu przynoszą dumę swoim kibicom i dają z siebie wszystko. A u nas? Tylko Euro 2016 było turniejem, gdzie można stwierdzić "wstydu nie było", ale to jest na przełomie 30 lat tylko jeden przypadek.
Wszystko się zgadza, tylko dlaczego tak jest?
Brak myśli szkoleniowej.
Bo na pewno nie brak talentów i tego nie mogę zrozumieć. Taka populacja, piłka nożna też super popularna, a nie możemy z 38 milionów ludzi zebrać 30 piłkarzy.
Infrastruktura jest
Kurwa czego więcej trzeba?
Ambicji nie ma.

Wszystko się zgadza, tylko dlaczego tak jest?
Brak myśli szkoleniowej.
Bo na pewno nie brak talentów i tego nie mogę zrozumieć. Taka populacja, piłka nożna też super popularna, a nie możemy z 38 milionów ludzi zebrać 30 piłkarzy.
Infrastruktura jest
Kurwa czego więcej trzeba?
Ambicji nie ma.
Infrastruktura jest? Chyba stadiony. Największa bolączka to brak trawiastych boisk. Szkółek jest najebane, ale nie ma gdzie trenować. Tylko jakieś orliki i gra na sztucznej nawierzchni. Nie ma żadnego programu ogólnopolskiego, każdy sobie rzepkę skrobie. I tak to wygląda. Talenty to u nas są takie, że odbijają się od słabeuszy lig zachodnich. Oprócz Lewego i Zielińskiego, nie ma Polaka, który odgrywa jakąś znaczącą rolę w mocnym klubie. Prawada taka, że jak nie będzie boisk treningowych i jakiegoś systemu szkoleniowego na całą Polskę to chuj będzie tak jak jest do tej pory. Mam znajomych co siedzą w trenowaniu dzieciaków i jak tak człowiek ich posłucha to wie, że w dobra stronę to my nie idziemy.

I
Infrastruktura jest? Chyba stadiony. Największa bolączka to brak trawiastych boisk. Szkółek jest najebane, ale nie ma gdzie trenować. Tylko jakieś orliki i gra na sztucznej nawierzchni. Nie ma żadnego programu ogólnopolskiego, każdy sobie rzepkę skrobie. I tak to wygląda. Talenty to u nas są takie, że odbijają się od słabeuszy lig zachodnich. Oprócz Lewego i Zielińskiego, nie ma Polaka, który odgrywa jakąś znaczącą rolę w mocnym klubie. Prawada taka, że jak nie będzie boisk treningowych i jakiegoś systemu szkoleniowego na całą Polskę to chuj będzie tak jak jest do tej pory. Mam znajomych co siedzą w trenowaniu dzieciaków i jak tak człowiek ich posłucha to wie, że w dobra stronę to my nie idziemy.
dlatego poszedłbym wzorem Maroka.
A jak mówię o talentach, to nie chodzi mi o obecną reprezentację, tylko o młodych chłopakach, którzy dopiero zaczynają i tych talentów nam nie brakuje na pewno.

+ Ci młodzi nie mają się gdzie ogrywać skoro polski trener w ekstraklasie woli postawić na jakiegoś nołnejma z zagranicy mimo, że poziom piłkarski w obu przypadkach jest porównywalny i taka Lechia naściągała jakichś parchów z Ukrainy i skończyło się spadkiem.
Dobrze, że chociaż wprowadzili ProJuniorSystem który zachęca w jakimś stopniu do grania młodymi, a chyba niedawno też był pomysł PZPN żeby obowiązkowo w każdej kadrze znajdowało się iluś tam Polaków, ale nie wiem czy to wprowadzili

I

dlatego poszedłbym wzorem Maroka.
A jak mówię o talentach, to nie chodzi mi o obecną reprezentację, tylko o młodych chłopakach, którzy dopiero zaczynają i tych talentów nam nie brakuje na pewno.
Gdzie są te talenty? W ekstraklasie? W I lidze? Sprawdź poziom centralny w Polsce i zobacz ilu jest chłopaków poniżej 20 roku życia, którzy grają. Garstka. Każdy młody co dwa razy piłkę prosto kopnie od razu jest wypychany za granicę i tam wychodzą wszystkie braki w wyszkoleniu. Pozostaje ława, jakieś wypożyczenie i powrót do Polski albo tułanie się niższych ligach.

Back