Podczas poniedziałkowej konferencji prasowej przed galą FAME 27: Kingdom doszło do wymiany słownej pomiędzy Tomaszem Adamkiem a Marcinem Najman. O konfrontację między tymi zawodnikami został zapytany Michał Materla, który nie czuł rozczarowania.
ZOBACZ RÓWNIEŻ: Pas WBC stawką pojedynku Tomasz Adamek vs Roberto Soldic na wrześniowej gali FAME 27
- Jestem zażenowany tym dialogiem, który się tu odbył po prostu i nie o takim czymś myślałem. Jako zawodnik, który całe życie poświęca na trenowanie i na to, żeby pokazywać szacunek - możesz Tomka lubić albo nie lubić personalnie, ale to jest ogromny zawodnik, który toczył fantastyczne pojedynki. Wtedy się wstawało, oglądało. Czy walczył na drugim końcu świata i to było w nocy to po prostu z ogromną przyjemnością oglądało się te wojny i źle się tego po prostu słucha - powiedział Michał Materla.
Gala FAME 27: Kingdom odbędzie się 6 września w Gliwicach. W walce wieczoru Tomasz Adamek zmierzy się z Roberto Soldicem. Podczas wydarzenia widzowie zobaczą także między innymi pojedynki Michała Materli z Dawidem Załęckim, Marcina Najmana z Łukaszem Tuszyńskim czy Kamila Mindy z Bartoszem Szachtą.
Michał Materla (MMA 33-11-0, KSW 22-9-0) to legenda polskiego MMA i organizacji KSW. 41-latek większość swojej kariery spędził w KSW, gdzie wygrał 22 starcia i przegrał 9 pojedynków.
Ostatnie dwie walki Materla przegrał – w grudniu 2023 roku jednogłośną decyzją sędziów z Pawłem Pawlakiem, a w marcu 2024 roku przez techniczny nokaut z Piotrem Kuberskim. Wcześniej zawodnik ze Szczecina wygrywał między innymi z Radosławem Paczuskim, Jasonem Radcliffe’em, Aleksandarem Ilicem czy Damianem Janikowskim, przegrywał natomiast z Mamedem Khalidovem, Scottem Askhamem, Roberto Soldicem i Mariuszem Pudzianowskim.
Dawid Załęcki swoje pojedynki początkowo toczył w HIGH League, następnie w CLOUT MMA, a aktualnie w organizacji FAME. Na zasadach kickboxingu „Crazy” wygrywał z Alanem Kwiecińskim i Vaso Bakocevicem, przegrywał z Mateuszem Kubiszynem, Denisem Labrygą, Patrykiem Masiakiem i Michałem Pasternakiem oraz zremisował z Tomaszem Sararą. Raz Załęcki walczył na zasadach boksu, gdzie wygrał w pierwszej rundzie z Maciejem Bandurskim.
sprzedazy biletów nie podbije, bo gówniarze oglądające fejm to nie janusze z KSW i go nie znają