Mam Pewniaka Mam Pewniaka - Sezon 8

Znudziło się wypełnianie tabelek? :jimcarrey:
A mówiłem że Kasjusz jest do tego stworzony to się uniosłes honorem...
:boystop:
Nie znudziło, chcę wysłuchać głosu ludu - co jest okej, co nie, może zostaniemy przy jednej kategorii, może zostaną dwie, może będą chętni na jakieś rozwinięcie typowania bądź skrócenie (krótsze sezony). Zobaczymy

Nie znudziło, chcę wysłuchać głosu ludu - co jest okej, co nie, może zostaniemy przy jednej kategorii, może zostaną dwie, może będą chętni na jakieś rozwinięcie typowania bądź skrócenie (krótsze sezony). Zobaczymy
Poddanie, KO/TKO po wyższym kursie.. :jimcarrey:

Ostatnia kolejka tego sezonu.

Później startujemy z przedostatnim sezonem.

s09e01 (05.04) - UFC Fight Night: Emmett vs Murphy
s09e02 (12.04) - UFC 314: Volkanovski vs Lopes
s09e03 (26.04) - XTB KSW 105: Bartosiński vs Grzebyk
s09e04 (26.04) - UFC Fight Night: Hill vs Rountree Jr
s09e05 (03.05) - UFC Fight Night: Sandhagen vs Figueiredo
s09e06 (10.05) - XTB KSW 106: Parnasse vs Held
s09e07 (10.05) - UFC 315: Muhammad vs Maddalena
s09e08 (17.05) - UFC Fight Night
s09e09 (31.05) - UFC Fight Night
s09e10 (07.06) - UFC 316
A później reset i gramy od nowa mam nadzieję, a nie że koniec pewniaka.

Co do jakichś zmian, to myślę że przez te 9 sezonów mierzyliśmy się z większością problemów które mogły wyniknąć w trakcie zabawy i oo ostatniej aktualizacji która dawała -1 za brak udziału w sezonie, system jest dopracowany.

Ja bym dodał jedynie więcej gal do typowania, jeśli będzie dobra rozpiska na pfl czy one, czy nawet na fen. Nie mówię że każdą galę tak jak UFC czy KSW, ale te wybrane, choćby ze dwie na sezon.

Tak to moim zdaniem wszystko śmiga elegancko, co chcesz zmienić?

Pomysł grzybiarza z tym rozwinięciem na sposób skończenia jest śmiesznie głupi, bo tu większość z nas często ma problem wskazać zwycięzcę, a gdzie dopiero sposób skończenia czy rundę więc nawet tego nie bierz pod uwagę, niczego to nie zmieni, nie polepszy, wprowadzi zamieszanie i spowoduję że 80% graczy będzie kończyć na minusie co sezon.

A później reset i gramy od nowa mam nadzieję, a nie że koniec pewniaka.

Co do jakichś zmian, to myślę że przez te 9 sezonów mierzyliśmy się z większością problemów które mogły wyniknąć w trakcie zabawy i oo ostatniej aktualizacji która dawała -1 za brak udziału w sezonie, system jest dopracowany.

Ja bym dodał jedynie więcej gal do typowania, jeśli będzie dobra rozpiska na pfl czy one, czy nawet na fen. Nie mówię że każdą galę tak jak UFC czy KSW, ale te wybrane, choćby ze dwie na sezon.

Tak to moim zdaniem wszystko śmiga elegancko, co chcesz zmienić?

Pomysł grzybiarza z tym rozwinięciem na sposób skończenia jest śmiesznie głupi, bo tu większość z nas często ma problem wskazać zwycięzcę, a gdzie dopiero sposób skończenia czy rundę więc nawet tego nie bierz pod uwagę, niczego to nie zmieni, nie polepszy, wprowadzi zamieszanie i spowoduję że 80% graczy będzie kończyć na minusie co sezon.
Lepsze gale FEN, PFL i ONE/Rizin to w sumie dobry pomysł. Tylko rzeczywiście wybrane, a nie wszystkie.

Pomyślimy nad jakąś inną formą. Może będą jakieś pomysły to po rozegraniu dziesięciu sezonów zrobi się krótką przerwę i pomyśli nad rozwiązaniem żeby to trochę odświeżyć jak się da
1. Dla Top3 sezonu z poszczególnych kategorii nagrody (proporcjonalnie do miejsc) w postaci kart Shield*, Booster*, Split*, Twist*
2. Co 5 lub 10 sezonów reset rankingów P4P, Top3 przechodzi do Hall of Fame i zdobywa nagrody (proporcjonalnie do miejsc) w postaci kart Legend*, Legacy*, Apex*, Glory*
3. Wywalamy to badziewie KSW i typujemy tylko UFC. Żeby nie przeciągać sezonu to numerowane gale dajemy 2 typy = 2 kolejki.

Shield* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, automatycznie w przypadku błędnego typu - w kategorii LMS pozostajemy w grze (nie traci się życia), w przypadku NT rozliczane jako 0, zamiast -1.
Booster* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, karta podawana wraz z typem - działa jako podwójna stawka kursu, (np. jeśli kurs na zawodnika wynosi 2.50, to z kartą 5.00) w przypadku błędnego typu rozliczane normalnie tj. eliminacja w LMS i -1 w NT
Split* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, karta podawana wraz z typem - pozwala wytypować dwóch pewniaków. W przypadku 2 poprawnych typów liczy się wyższy kurs, w przypadku 1 błędnego i 1 trafionego liczy się trafiony, w przypadku 2 błędnych typów rozliczane normalnie
Twist* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie - pozwala na zmianę typu przed galą

Legend* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, karta podawana bez typu - kopiuje najwyższy trafiony kurs z danej kolejki
Legacy* – działa jednorazowo w kolejnym sezonie, automatycznie w przypadku błędnego typu - działa tylko do 5 kolejki, w przypadku błędnego typu gracz może wrócić do gry w LMS (nie traci życia)
Apex* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, karta podawana bez typu - trafiony typ, w LMS i NT rozliczany jako +1.00
Glory* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, karta podawana wraz z typem - jeśli gracz trafi typ z kursem powyżej 3.00, dostaje dodatkowy punkt w NT (np. jeśli kurs na zawodnika wynosi 3.50, to z kartą 4.50)

1. Dla Top3 sezonu z poszczególnych kategorii nagrody (proporcjonalnie do miejsc) w postaci kart Shield*, Booster*, Split*, Twist*
2. Co 5 lub 10 sezonów reset rankingów P4P, Top3 przechodzi do Hall of Fame i zdobywa nagrody (proporcjonalnie do miejsc) w postaci kart Legend*, Legacy*, Apex*, Glory*
3. Wywalamy to badziewie KSW i typujemy tylko UFC. Żeby nie przeciągać sezonu to numerowane gale dajemy 2 typy = 2 kolejki.

Shield* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, automatycznie w przypadku błędnego typu - w kategorii LMS pozostajemy w grze (nie traci się życia), w przypadku NT rozliczane jako 0, zamiast -1.
Booster* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, karta podawana wraz z typem - działa jako podwójna stawka kursu, (np. jeśli kurs na zawodnika wynosi 2.50, to z kartą 5.00) w przypadku błędnego typu rozliczane normalnie tj. eliminacja w LMS i -1 w NT
Split* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, karta podawana wraz z typem - pozwala wytypować dwóch pewniaków. W przypadku 2 poprawnych typów liczy się wyższy kurs, w przypadku 1 błędnego i 1 trafionego liczy się trafiony, w przypadku 2 błędnych typów rozliczane normalnie
Twist* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie - pozwala na zmianę typu przed galą

Legend* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, karta podawana bez typu - kopiuje najwyższy trafiony kurs z danej kolejki
Legacy* – działa jednorazowo w kolejnym sezonie, automatycznie w przypadku błędnego typu - działa tylko do 5 kolejki, w przypadku błędnego typu gracz może wrócić do gry w LMS (nie traci życia)
Apex* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, karta podawana bez typu - trafiony typ, w LMS i NT rozliczany jako +1.00
Glory* - działa jednorazowo w kolejnym sezonie, karta podawana wraz z typem - jeśli gracz trafi typ z kursem powyżej 3.00, dostaje dodatkowy punkt w NT (np. jeśli kurs na zawodnika wynosi 3.50, to z kartą 4.50)
Niech ktoś przez AI zrobi grafiki tych kart :antonio:

Po takim kursie trzeba spróbować.
Kelvin Gastelum 4.75
rez. Ronaldo Rodriguez 1.65
:beer:

Mam Pewniaka s08e10
UFC Fight Night: Moreno vs Erceg

Walka wieczoru:

125 lb: Brandon Moreno 1.45 - 2.75 Steve Erceg

Karta główna:

155 lb: Manuel Torres 1.80 - 2.00 Drew Dober
185 lb: Kelvin Gastelum 3.40 - 1.32 Joe Pyfer
135 lb: Raul Rosas Jr 1.25 - 4.00 Vince Morales
135 lb: David Martinez 1.25 - 4.00 Saimon Oliveira
125 lb: Ronaldo Rodriguez 1.57 - 2.40 Kevin Borjas

Karta wstępna:

125 lb: Edgar Chairez 1.35 - 3.25 CJ Vergara
185 lb: Ateba Gautier 1.22 - 4.25 Jose Medina
145 lb: Melquizael Costa 2.30 - 1.62 Christian Rodriguez
115 lb: Julia Polastri 3.00 - 1.40 Lupita Godinez
155 lb: Rafa Garcia 1.20 - 4.50 Vinc Pichel
145 lb: Jamall Emmers 1.25 - 4.00 Gabriel Miranda
155 lb: Austin Hubbard 2.40 - 1.57 MarQuel Mederos

@Warszawski Antek @Miskatonic @Risky @Jakub Madej @Zuku @SigisMundis @Wolf @Bambosze @osk @Roshi @Siedem @TheNotoriusAdam @Clemenza08 @Snoozeman @Olo @Halba

Mam Pewniaka s08e10
UFC Fight Night: Moreno vs Erceg

Walka wieczoru:

125 lb: Brandon Moreno 1.45 - 2.75 Steve Erceg

Karta główna:

155 lb: Manuel Torres 1.80 - 2.00 Drew Dober
185 lb: Kelvin Gastelum 3.40 - 1.32 Joe Pyfer
135 lb: Raul Rosas Jr 1.25 - 4.00 Vince Morales
135 lb: David Martinez 1.25 - 4.00 Saimon Oliveira
125 lb: Ronaldo Rodriguez 1.57 - 2.40 Kevin Borjas

Karta wstępna:

125 lb: Edgar Chairez 1.35 - 3.25 CJ Vergara
185 lb: Ateba Gautier 1.22 - 4.25 Jose Medina
145 lb: Melquizael Costa 2.30 - 1.62 Christian Rodriguez
115 lb: Julia Polastri 3.00 - 1.40 Lupita Godinez
155 lb: Rafa Garcia 1.20 - 4.50 Vinc Pichel
145 lb: Jamall Emmers 1.25 - 4.00 Gabriel Miranda
155 lb: Austin Hubbard 2.40 - 1.57 MarQuel Mederos

@Warszawski Antek @Miskatonic @Risky @Jakub Madej @Zuku @SigisMundis @Wolf @Bambosze @osk @Roshi @Siedem @TheNotoriusAdam @Clemenza08 @Snoozeman @Olo @Halba
Czy nie dodałeś przypadkiem oznaczeń po editcie?
Bo mi nie wyświetliło powiadomienia, przypadkiem natrafiłem na ten post.

Back