Mam Pewniaka Mam Pewniaka - Sezon 7

Mam Pewniaka s07e08
UFC 311: Makhachev vs Tsarukyan 2

Aktualizacja rozpiski, kursów - 16.01.2025
Termin typowania - 00:00 19.01.2025

Walka wieczoru:

Pojedynek o mistrzostwo UFC w kategorii lekkiej

155 lb: Islam Makhachev 1.25 - 4.00 Arman Tsarukyan

Karta główna:

Pojedynek o mistrzostwo UFC w kategorii koguciej

135 lb: Merab Dvalishvili 3.50 - 1.30 Umar Nurmagomedov

205 lb: Jiri Prochazka 1.90 - 1.90 Jamahal Hill
155 lb: Beneil Dariush 2.75 - 1.45 Renato Moicano
185 lb: Kevin Holland 1.72 - 2.10 Reinier de Ridder

Karta wstępna:

205 lb: Bogdan Guskov ??? - ??? Billy Elekana
135 lb: Payton Talbott 1.08 - 8.00 Raoni Barcelos
265 lb: Jailton Almeida 1.27 - 3.75 Serghei Spivac
185 lb: Zach Reese 1.35 - 3.25 Sedriques Dumas
155 lb: Grant Dawson 1.30 - 3.50 Diego Ferreira
135 lb: Karol Rosa 1.55 - 2.45 Ailin Perez
135 lb: Rinya Nakamura 1.25 - 4.00 Muin Gafurov
135 lb: Ricky Turcios 3.75 - 1.27 Benardo Sopaj
125 lb: Tagir Ulanbekov 1.35 - 3.25 Clayton Carpenter

@Rododendron @q. @ninja @GigaKozak33 @kraks @Clemenza08 @GypsyKing @TheAwesomeOne @Endrju Golara @david @Evo @TheNotoriusAdam @Wolf @w4ar @Jakub Madej @Bambosze @Ceylon @gostyniak @Risky @tobiVC @osk @Snoozeman @Olo @Reptile @SigisMundis @Joker @Warszawski Antek @Halba @Miskatonic @Papieżak @Siedem @Hellah @Zuku @Roshi @Prorok Izajasz

P4p NT zaczyna się robić trochę bez sensu z racji takiej że ci co grają od początku muszą się wygrzebywać z gówna a koledzy z czarnymi kwadratami wystarczy że wrócą w następnym sezonie i są wyżej, zamiast tych czarnych kwadratów to powinny być minusowe punkty jak za nieyrafiony typ, wtedy by te p4p nabrało spowrotem sensu.
@Jakub Madej

Screenshot_2025-01-12-23-38-47-647_com.android.chrome.jpg

No sorry ale jak ktoś nie gra sezonu to jego problem a tutaj poszkodowani są ludzie którzy grają od początku, a nie wybierają jak im pasuje. -1.0 za czarny kwadrat imo byłby sprawiedliwy dla jednej jak i drugiej strony.

W lms p4p tego problemu nie ma, bo jest poprostu 0 punktów o nic się im nie dodaje ani nie zabiera.

W nt p4p ten problem trzeba rozwiązać żeby to miało ręce i nogi.

Musiało minąć kilka sezonów by można to zauważyć, im dalej w las ( następne sezony) tym będzie jeszcze gorzej i sprawiedliwości w tym wogole nie będzie.

Mam nadzieję że w miarę jasno wytłumaczyłem o co mi chodzi.

Last edited:
P4p NT zaczyna się robić trochę bez sensu z racji takiej że ci co grają od początku muszą się wygrzebywać z gówna a koledzy z czarnymi kwadratami wystarczy że wrócą w następnym sezonie i są wyżej, zamiast tych czarnych kwadratów to powinny być minusowe punkty jak za nieyrafiony typ, wtedy by te p4p nabrało spowrotem sensu.
@Jakub Madej

View attachment 118625

No sorry ale jak ktoś nie gra sezonu to jego problem a tutaj poszkodowani są ludzie którzy grają od początku, a nie wybierają jak im pasuje. -1.0 za czarny kwadrat imo byłby sprawiedliwy dla jednej jak i drugiej strony.

W lms p4p tego problemu nie ma, bo jest poprostu 0 punktów o nic się im nie dodaje ani nie zabiera.

W nt p4p ten problem trzeba rozwiązać żeby to miało ręce i nogi.

Musiało minąć kilka sezonów by można to zauważyć, im dalej w las ( następne sezony) tym będzie jeszcze gorzej i sprawiedliwości w tym wogole nie będzie.

Mam nadzieję że w miarę jasno wytłumaczyłem o co mi chodzi.
No tak, rozumiem, dlatego jest ten punkt w regulaminie, że nowe osoby muszą rozegrać dwa pełne sezony, żeby być rozpatrywane w rankingu P4P. Czyli dopiero na starcie swojego trzeciego sezonu rozegranego z rzędu.

No tak, rozumiem, dlatego jest ten punkt w regulaminie, że nowe osoby muszą rozegrać dwa pełne sezony, żeby być rozpatrywane w rankingu P4P. Czyli dopiero na starcie swojego trzeciego sezonu rozegranego z rzędu.
No ale to i tak nie ma sensu w takim układzie, a im dalej w las tym jeszcze gorzej i te 3 sezony nie odzwierciedlają tego ile ktoś może mieć na minusie po 8 czy później 15 sezonach, ktoś teraz zacznie wyjdzie w 3 sezony na -0.50 i z rekordem -1.50 jest wyżej niż zdecydowana reszta graczy którzy grają od dłuższego czasu czy zwłaszcza od samego początku. A i tak ten -1 za czarny kwadrat to łagodny wymiar kary, wiadomo że możesz skończyć sezon +5, ale możesz też jebnac -7 no ale nie wiem, jak uważasz.

No ale to i tak nie ma sensu w takim układzie, a im dalej w las tym jeszcze gorzej i te 3 sezony nie odzwierciedlają tego ile ktoś może mieć na minusie po 8 czy później 15 sezonach, ktoś teraz zacznie wyjdzie w 3 sezony na -0.50 i z rekordem -1.50 jest wyżej niż zdecydowana reszta graczy którzy grają od dłuższego czasu czy zwłaszcza od samego początku. A i tak ten -1 za czarny kwadrat to łagodny wymiar kary, wiadomo że możesz skończyć sezon +5, ale możesz też jebnac -7 no ale nie wiem, jak uważasz.
Ja i tak myślę, że z czasem ten okres „karencji” będzie wydłużany. Historycznie znalezienie się w top 3 po dwóch sezonach jest bardzo trudne, bo często jeden sezon można mieć serio dobry, ale później zazwyczaj drugi sezon okazywał się bardzo zły. Dwa sezony to podanie 20 typów i jeśli ktoś po dwóch sezonach będzie miał mega dobry wynik zasługujący na top, to według mnie powinien tam się znaleźć.

Z drugiej strony patrząc na przykład po sobie - miałem sześć sezonów na wypracowanie przewagi nad nowymi osobami, nawet minimalny plus z każdego z sezonów stawiałby mnie w bardzo dobrej pozycji. Natomiast minusy po drodze sprawiły, że jestem gdzie - :gdzie: - i o top mogę jedynie pomarzyć.

Oczywiście jeśli ten system się nie sprawdzi to będę myślał nad nowym rozwiązaniem. Ogólnie też myślałem na przykład nad resetem po dziesięciu sezonach i rozpoczęciem statystyk od nowa - oczywiście byłyby wtedy też „globalne” statystyki i stworzenie np pasa GOAT (podsumowujące wszystko przed resetem i wszystko po resecie), natomiast wtedy osoby z LMS i NT miałyby w „drugiej serii” statystyki wyzerowane. Mamy sezon siódmy, więc zostanie ósmy, dziewiąty i dziesiąty i ja byłbym wtedy za takim rozwiązaniem przykładowo, wtedy też by wleciała ankieta czy taki pomysł się podoba.

@Evo wesprzyj po połowie tych dwóch chłopaków:

Co do rewanżu w kolejnym sezonie to oczywiście przyjmuję. Nie pozwól tylko by osobiste ambicje wzięły górę nad zdrowym rozsądkiem - tutaj nic nie ulegnie zmianie i tylko będę drenował Twój duński portfel. Jeżeli do rozpoczęcia 8 sezonu w dowolnym temacie napiszesz " BASTA" to uznam że wycofujesz się z zakładu i będziemy bawić się bez ryzyka finansowego:lesnarhappy:.
1000000739.jpg
1000000738.jpg

Back