Majsterkowanie DIY - porady, sztuczki, nowe patenty

Chyba więcej ale mało używana była.

Dzięki Byku.
Spoko, jak chcesz iść w coś co można używać bez dbania o to to tych kilka sprawdzonych marek da radę choć miej świadomość, że każda firma miewa buble. Już nawet hilti robi masę sprzętu w Chinach i wiara narzeka, że to już nie to hilti co kilkanaście lat temu.
A najlepiej to gadaj z @Drzewo i niech Ci przywiezie milwaukee z USA bez cła i vatu, bo tam są w chuj tańsze niż u nas :lol:

Spoko, jak chcesz iść w coś co można używać bez dbania o to to tych kilka sprawdzonych marek da radę choć miej świadomość, że każda firma miewa buble. Już nawet hilti robi masę sprzętu w Chinach i wiara narzeka, że to już nie to hilti co kilkanaście lat temu.
A najlepiej to gadaj z @Drzewo i niech Ci przywiezie milwaukee z USA bez cła i vatu, bo tam są w chuj tańsze niż u nas :lol:
Na swój koszt najlepiej, w końcu go stać :lesnarhappy:

Jakościowo pewnie ta sama półka co dewalt, metabo, hikoki, makita, ale niestety najdroższe z tych wszystkich.
O niemieckim boschu się nawet nie zająknął :śmiech:
A tak serio to @Roshi zobacz sobie GDX 18V-200.
Mam ją kilka lat i jestem bardzo zadowolony. Cały domek gospodarczy nią skręciłem, a szły tam wkręty ciesielskie 8x240 bez zająknięcia. I plusem jest to, że albo zakładasz końcówkę na 1/2" albo bity Hex bez żadnych przejściówek.

Po przygodach z piłą jedyne komu mogę polecić parkinsona to najgorszemu wrogowi.
Też jestem sceptycznie nastawiony do tych sprzętów, chociaż ostatnio kupiłem dwa i jak na razie złego słowa nie powiem. Pierwszy to frezarka do lakieru (klon Metabo) a drugi to mała szlifierka kątowa (klon Milwaukee).

Ja mam obecnie DeWalt i chwale, wcześniej miałem makite i była spoko ( Makita ma najlepsze baterie na rynku i sporo patentów na koncie ). Bosch też jest g ale tylko ta niebieska seria pro, poniżej to szajs. Jeśli chcesz pro rzeczy to jak koledzy mówili Festool albo Hilti ale to musisz przed tą 5tka dwójkę dopisać.

Ja mam obecnie DeWalt i chwale, wcześniej miałem makite i była spoko ale to było z 10 lat temu. Bosch też jest g ale tylko ta niebieska seria pro, poniżej to szajs. Jeśli chcesz pro rzeczy to jak koledzy mówili festool albo Hilti ale to musisz przed tą 5tka dwójkę dopisać.
Bosch teraz oprócz wersji pro ma wersję expert. Są też trzy rodzaje baterii, zwykle, pro core i właśnie expert.

Back