TheChosen1
M-1 Global Heavyweight
Pierwsze UFC były faktycznie odległe od obecnego MMA. Ale przydaje sie wiedzieć jak to wyglądało dlatego, że czasem słysze opinie "jakby wszedł tam karateka/mistrz kung fu/mistrz nin-jitsu to pozamiatałby zawodnikiem MMA" i wtedy warto komuś polecić pierwsze eventy by wiedział, że MMA ewoluowało jako odpowiedź na wszystkie te style minimalnie ograniczone do form w miare bezpiecznych dla ścierających się przeciwników.
Późniejsze eventy były nudnawe w mojej opinii. Odniosłem takie wrażenie, że zdominowane były przez zapaśników i GNP. Lepiej zaczeło sie dziac na powrót od mniej więcej 80/90 tej gali i jest coraz lepiej dlatego, że zawodnicy mają coraz lepsza obrone przed obaleniami i potrafią szybko podnosić walkę do stójki, a pojedynki w parterze są dużo bardziej nieprzewidywalne. Czasy obecne uważam za złotą erę dla tego sportu pod względem widowiskowości.
Późniejsze eventy były nudnawe w mojej opinii. Odniosłem takie wrażenie, że zdominowane były przez zapaśników i GNP. Lepiej zaczeło sie dziac na powrót od mniej więcej 80/90 tej gali i jest coraz lepiej dlatego, że zawodnicy mają coraz lepsza obrone przed obaleniami i potrafią szybko podnosić walkę do stójki, a pojedynki w parterze są dużo bardziej nieprzewidywalne. Czasy obecne uważam za złotą erę dla tego sportu pod względem widowiskowości.