Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Bez kur i koguta nie byłoby jajek

@BaasteekWidzę że to dobry temat, miałem dziś rozkminke.
Kura niesie jajko i człowiek zabiera i ona robi nowe i tak w kółko, a jakby człowiek nie zabrał tego jajka to ona by znosiła następne i miałaby dziesiątki tych jajek wokół siebie czy zniosłabym jedno i jak człowiek by go nie zabrał to by zaczęła wysiadywać żeby młode wykluć?
Znosiłaby następne i dopiero za parę dni zaczęłaby wysiadywać. Oczywiście nie w okresie zimowym, najwcześniej to gdzieś na przełomie lutego i marca. No chyba, że to kury wyhodowane tak, iż są "zaprogramowane" tylko do wysiadywaniaWidzę że to dobry temat, miałem dziś rozkminke.
Kura niesie jajko i człowiek zabiera i ona robi nowe i tak w kółko, a jakby człowiek nie zabrał tego jajka to ona by znosiła następne i miałaby dziesiątki tych jajek wokół siebie czy zniosłabym jedno i jak człowiek by go nie zabrał to by zaczęła wysiadywać żeby młode wykluć?
I co by się z tymi jajami działo, jakby zostawić kurę samą sobie i dając jej wszystko potrzebne do życia no na cały rok i wogole nie ingerować?Znosiłaby następne i dopiero za parę dni zaczęłaby wysiadywać. Oczywiście nie w okresie zimowym, najwcześniej to gdzieś na przełomie lutego i marca. No chyba, że to kury wyhodowane tak, iż są "zaprogramowane" tylko do wysiadywania
Tego nie wiem. Pamiętać jednak trzeba, że kurczaczki wymagają na początek ogrzewania, powiedzmy, dwa trzy tygodnie w zamkniętym pomieszczeniu z zamontowaną lampą grzewczą. Jednocześnie lepiej dać im czas by schowały się pod matką na noc. Potem, w cieplejsze dni, lepiej by było wypuszczać je na nieco większy teren. Zresztą w ciągu roku kurczaczki zdążą już wyrosnąćI co by się z tymi jajami działo, jakby zostawić kurę samą sobie i dając jej wszystko potrzebne do życia no na cały rok i wogole nie ingerować?
A Ty wiesz, że to jest kogut i jego jajka nie są spożywcze?Niestety jaja kupowane w sklepie nie smakują już tak dobrze jak kiedyś, takie przynajmniej ja mam odczucie. Może warto więc zacząć ich produkcję na własną rękę? To z pewnością ogromna zaleta posiadania kur. Wiem to z doświadczenia, bo sam mam swoje stadko. Co zrobić, by znosiły więcej jaj? Jakie warunki im stworzyć? Zakładam ten temat z myślą o użytkownikach, którzy mają lub chcą mieć swój kurnik. Z chęcią udzielę parę rad, jak dbać o swoje kury. View attachment 91059

KURA NIE SADZE!
To wtedy po pół roku zamiast insektów na przekąskę miały by dzieci sąsiadówA jakby im białka z betoniarki podsypać?
![]()
Nie, ale pewnie mistrzem byłby ten Cwerg na zdjęciu we wpisie początkowymRobisz walki kur? Jest jakiś ranking?

Od razu widać, że to nie byle lapsNie, ale pewnie mistrzem byłby ten Cwerg na zdjęciu we wpisie początkowym![]()
I po jaką cholerę oni to wprowadzają!![]()
A jednak. Obowiązkowa rejestracja kur od 3 listopada
Od 3 listopada 2024 roku w Polsce ruszy obowiązkowa rejestracja zwierząt hodowlanych, które budzą duże kontrowersje wśród właścicieli małych hodowlilegaartis.pl

Pewnie żeby za rok móc dojebać podatek od CO2 wytwarzanego przez kure.I po jaką cholerę oni to wprowadzają!![]()

Zeby takim ludziom jak ty zrobic pod górkę a co innego? Parałachy jebaneI po jaką cholerę oni to wprowadzają!![]()
A niech się pastują, palanty chędożone. Kiedyś za to beknąZeby takim ludziom jak ty zrobic pod górkę a co innego? Parałachy jebane
Dobrze, że żyjemy w wolnym kraju a nie to co u dyktatora Łukaszenki...Raz to zniechęcić nas normalnych ludzi do posiadania swojego źródła zdrowego jedzenia, dwa dopierdolić podatek, bo kura też sra i pierdzi jak napisał @5jointow
jak zrobisz próbę daj znać albo nakręć cośO kurka. Takiej ciekawostki jeszcze nie nie słyszałem