A spróbuję za jakieś mega drobne
Skibiński przez decyzję @ 7.00 - jakoś wydaje mi się, że to będzie różnica doświadczenia i trochę za duża dla Szczepaniaka. Co prawda wygrał on z doświadczonym Zielińskim, ale Zieliński to bardzo mały półśredni (który wcześniej walczył w piórkowej i lekkiej), a Skibiński to już jest kawał chłopa, który może go gabarytami i doświadczeniem ogarnąć. Nie sądzę, że skończy się to przed czasem, chociaż nie zdziwi mnie to w ogóle. Kurs na samą wygraną Skiby w okolicach 3.25 też jest w sumie bardzo ciekawy.
Szewczyk przez poddanie @ 10.00 - ostatnie dwie walki to przegrane przed czasem i dwukrotnie był on rozbijany ciosami. Teraz walczy z kickboxerem, który w MMA ma bardzo małe doświadczenie. Nie zdziwię się, jak skończy się to decyzją, ale w walce z kickboxerem Szewczyk ma idealną szansę żeby się odbudować, a najprostsza droga do tego to obalenia i tam próba jakichś duszeń zza pleców.
Mocno mnie kusi ten Paczuski i mam jakieś przeczucie, że to pójdzie na decyzję. Kuberski zajeżdża się tym zrzucaniem wagi i wydaje mi się, że ostatnio to go nawet Janikowski kilka razy trafiał w stójce. Paczuski może być dla niego mega niewygodnym zestawieniem i ani trochę mnie tu nie zdziwi jakieś długie okopywanie i punktowanie Kuberskiego. Jakoś nie spodziewam się, żeby Kuberski szedł tu po zapasy (co niby byłoby najbardziej logiczne też).