Konflikt Rosja-Ukraina

Zawieszono broń na 30 dni. Stany Zjednoczone zniosły sankcje, wznowiono pomoc dla Ukrainy. Informacja ta pochodzi z najnowszego komunikatu, przynajmniej tak twierdzi korespondent Lachowski.
Yoooo

Zawieszono broń na 30 dni. Stany Zjednoczone zniosły sankcje, wznowiono pomoc dla Ukrainy. Informacja ta pochodzi z najnowszego komunikatu, przynajmniej tak twierdzi korespondent Lachowski.
Yoooo
Lachowski to debil jak widzę ten jego ryj jakby miał się zaraz rozpłakać to mam ochotę mu wyjebac wychowawczego.
Jedyne dobre wyjście z całej tej wojny to ja kurwa zakończyć i zamknąć granice dla weteranów bo będziemy mieli zamiast lgbt ptsd na ulicach i nam się dopiero oczy otworzą

Lachowski to debil jak widzę ten jego ryj jakby miał się zaraz rozpłakać to mam ochotę mu wyjebac wychowawczego.
Jedyne dobre wyjście z całej tej wojny to ja kurwa zakończyć i zamknąć granice dla weteranów bo będziemy mieli zamiast lgbt ptsd na ulicach i nam się dopiero oczy otworzą
Słuszna uwaga tam będzie spore porycie u ludzi którzy wrócili z frontu
Ukry i bez tego sa jebnieci

Słuszna uwaga tam będzie spore porycie u ludzi którzy wrócili z frontu
Ukry i bez tego sa jebnieci
No i fakt jest taki, że Putin nie siedział sobie w chacie i nagle mówi „ a huj w sumie Ukraina jest moja to wjedziemy tam wojskiem i zrobimy wojnę”. Od początku to była gra a Rosja jej nie zaczęła i taka jest prawda. Wojna jest straszna w każdej postaci i każda należy jak najszybciej zakończyć bo cierpią na niej tylko zwykli ludzie. Politycy typu zelenski, putin i reszta mogą se debatować ale to nie oni i ich rodziny giną i cierpią każdego dnia.

No i fakt jest taki, że Putin nie siedział sobie w chacie i nagle mówi „ a huj w sumie Ukraina jest moja to wjedziemy tam wojskiem i zrobimy wojnę”. Od początku to była gra a Rosja jej nie zaczęła i taka jest prawda.
I tak i nie. Majdan i przewrót prozachodni tam CIA mocno wspierało. Ale co by nie było Ukraina od zachodniej do neutralnej i tak skończyła by w takim konflikcie. A gdyby podlegała Rosji to byśmy mieli dojebane imperium naprzeciw siebie. Więc wyszło jeszcze w miarę korzystnie dla nas.

A Putin w wywiadach przemycał narrację że chciałby być na Piotr Wielki i domyślnie zapisać się jako odtwórca imperium czy to carskiego czy sojuza. Więc tak, on sobie wstaje i myśli kurwa odtworzę imperium , kogo najebać by to zrobić :wow:

I tak i nie. Majdan i przewrót prozachodni tam CIA mocno wspierało. Ale co by nie było Ukraina od zachodniej do neutralnej i tak skończyła by w takim konflikcie. A gdyby podlegała Rosji to byśmy mieli dojebane imperium naprzeciw siebie. Więc wyszło jeszcze w miarę korzystnie dla nas.

A Putin w wywiadach przemycał narrację że chciałby być na Piotr Wielki i domyślnie zapisać się jako odtwórca imperium czy to carskiego czy sojuza. Więc tak, on sobie wstaje i myśli kurwa odtworzę imperium , kogo najebać by to zrobić :wow:
Przecież Ukraina była zależna od Rosji do Majdanu ( był przecież zawsze rząd podlegający Rosji, podobnie jak na Białorusi chociaż wiadomo w innej formie ). Więc mieliśmy naprzeciw siebie cały czas imperium.
Nie wydaje mi się, żeby korzystnym dla nas ( jako członka NATO) było sprawdzenie się Rosji z uzbrojeniem które posiadamy, przejęcie technologii i nabranie doświadczenia w takiej wojnie jak na Ukrainie.

Narracja w wywiadach w państwie takim jak Rosja jest tyle samo warta co u nas. Poznałem kilku Rosjan swego czasu i pogadałem z nimi jak to na prawdę wygląda u nich. Dobre chłopaki w moim wieku mniej więcej, w skrócie to wyszło, że jest tak jak u nas, w TV swoje, życie swoje. Chcieliby cos zmienić ale są wybory i znowu to samo.
Putin na bank sam z siebie nie wymyślił tej wojny, przychodziły raporty, prognozy, generałowie, oficerowie służb i trzeba było zareagować.

Przecież Ukraina była zależna od Rosji do Majdanu ( był przecież zawsze rząd podlegający Rosji, podobnie jak na Białorusi chociaż wiadomo w innej formie ).
Ale nie tak jak obecnie Białoruś. Mimo wszystko to przepaść między byciem szarym kurwidołkiem z wpływami a podlegającym centralnie państwem.
Więc mieliśmy naprzeciw siebie cały czas imperium.
Tylko Rosję, z Ukrainą i Białorusią z jej nietkniętymi zasobami to dopiero znów imperium.
Nie wydaje mi się, żeby korzystnym dla nas ( jako członka NATO) było sprawdzenie się Rosji z uzbrojeniem które posiadamy, przejęcie technologii i nabranie doświadczenia w takiej wojnie jak na Ukrainie.
NATO nie jest głupie, nie dawało żadnej wunderwaffe którą mogli by rozpoznać Rosjanie, z paroma wyjątkami typu abrams ale to nie wielkie halo. Za to wszystkie zabawki Rosji są rozpoznane przez drugą stronę. To była wojna między postsowietami wraz z wszystkimi tego przywarami. Zachód to inna bajka.
Narracja w wywiadach w państwie takim jak Rosja jest tyle samo warta co u nas.
Tam mają inny świat i elity z prawdziwe zdarzenia. Nie to co nasz rozklekotany świat. Więc narracja jest ważna i analizowana.
Poznałem kilku Rosjan swego czasu i pogadałem z nimi jak to na prawdę wygląda u nich. Dobre chłopaki w moim wieku mniej więcej, w skrócie to wyszło, że jest tak jak u nas, w TV swoje, życie swoje.
Ale to nie ulica decyduje tylko władza, przeciętny Hans też nie był typem SSmana. A jednak....
Chcieliby cos zmienić ale są wybory i znowu to samo.
Z 10,20% społeczeństwa?
Putin na bank sam z siebie nie wymyślił tej wojny, przychodziły raporty, prognozy, generałowie, oficerowie służb i trzeba było zareagować.
Może tak może nie, ja bym go nie usprawiedliwiał. Rosyjski imperializm i szowinizm jest bardzo duży i naturalnie pcha ich na spine. Przypomne że nawet demokratyczny piękny zachodni opozycjonista Nawalny uważał że Krym jest ich a Rosyjski Mir to super sprawa, po nocach pewnie mu się śniły granice caratu.

Idealny moment dla żołnierzy ukraińskich by w imię miłości do swojej ojczyzny i swoich bliskich spierdolić gdzie się da, nie zapominając o rozliczeniu jednego z największych zbrodniarzy wojennych jakim jest Zelenskyy

Rosja odblokownie dostaw broni potraktuje pewnie jak policzek. Dodatkowo wczoraj miał miejsce największy atak dronowy na Moskwę. Raczej nie ma szans na porozumienie.

Tylko, co na to Trump? Zła wola będzie teraz po stronie Rosji. Znowu zmieni zdanie o 180°, czy w końcu zacznie dociskać rosjan?

Ale się tam na froncie obudzili ostatnimi dniami. O to chodzi, to mi się podoba! To jest właśnie najlepsze dla Polski. Jak największą strata w ludziach z jednej i drugiej strony.

Pokazać te zdjęcia naszym wykolejeńcom politycznym, i powiedziec co się z nami stanie jak dalej tak będą na pana Putina tak mordami klapać

Około 20% jest na froncie i za granicą..
W sumie ci za granicą też go popierają i są gotowi walczyć do pełnego zwycięstwa.
Obrazek się nie wyświetla cały, może wrzucę, bo większości z nas nie chce się otwierać linków
Gl05WJNXEAAz6Eh.jpg

Back