Konflikt Rosja-Ukraina

Ale trafiasz gdzieś w mediach na te ukrofilska propagandę robiąca fikołki? Bo mi się wydaje że to głównie kwestia komentarzy, a nie mediów głównego nurtu.
Media głównego nurtu nawet nie poruszaja tej kwestii takze o czym mowa? Najwieksze kurestwo a udaja ze deszcz pada.

Takie to mamy media.

Ruscy w sprawie nazi ukrainy jak zwykle maja racje :beczka: to jest najsmieszniejsze w tym calym konflikcie, kraj ktory jest znany z glupiej propagandy, czasami majacy takie odklejki ze sam nie mozesz uwierzyc w co czytasz, a pod tym jednym aspektem ma racje poparta historycznymi faktami. Faktami ktore za to ukrofilska propaganda odrzuca robiac fikolki jak tylko sie da zniżając sie do ruskiej propagandy glupoty.
Prawda, czy to na wojnie, czy w polityce jest nieistotna.

Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.
Joseph Goebbels

Zacharowa zwróciła uwagę na eksterminację Żydów przez UPA, ale słowem nie zająknęła się o rzezi wołyńskiej, której ofiarami byli Polacy.

Kurwa, litości

putinlaugh.gif

Media głównego nurtu nawet nie poruszaja tej kwestii takze o czym mowa? Najwieksze kurestwo a udaja ze deszcz pada.

Takie to mamy media.

A, to prawda. Tzn mówią o tym jak są do tego zmuszone, np gdy nasz minister poruszył te kwestię. Media tak działają. TVP pomija niewygodne rzeczy które PiS zrobi, TVN które zrobi PO, TVP będzie opowiadać o pedofilu z organizacji LGBT a przemilczy kolejnego księdza pedofila, TVN zrobi o księdzu a 0ezemilczy tego z LGBT. Tak działają media. I to samo z Ukrainą. Wspierają więc uprawiają, co oczywiste, propagandę pozytywną. Zmienia się czasy i cele- przejdą niewygodnych tematów gdy uznają że to pożyteczne. Tak było od zawsze. W 1945 roku w USA szalała wielką propaganda pozytywną wobec ZSRR, przemilczywamo zbrodnie, a ZSRR pozytywnie o USA. Parę lat pozniej- tylko o negatywnych rzeczach o sobie.

A, to prawda. Tzn mówią o tym jak są do tego zmuszone, np gdy nasz minister poruszył te kwestię. Media tak działają. TVP pomija niewygodne rzeczy które PiS zrobi, TVN które zrobi PO, TVP będzie opowiadać o pedofilu z organizacji LGBT a przemilczy kolejnego księdza pedofila, TVN zrobi o księdzu a 0ezemilczy tego z LGBT. Tak działają media. I to samo z Ukrainą. Wspierają więc uprawiają, co oczywiste, propagandę pozytywną. Zmienia się czasy i cele- przejdą niewygodnych tematów gdy uznają że to pożyteczne. Tak było od zawsze. W 1945 roku w USA szalała wielką propaganda pozytywną wobec ZSRR, przemilczywamo zbrodnie, a ZSRR pozytywnie o USA. Parę lat pozniej- tylko o negatywnych rzeczach o sobie.
Tyle ze nam niepotrzebna pozytywna propaganda. To oni nas potrzebuja i powinni sie przypodobac a narracja ukrofilska jest taka jakbysmy my potrzebowali ich czym wlasnie usprawiedliwiaja "pozytywna propagande " i wszelkie klamstwa. Jak dla mnie jest to absurd i jeszcze bardziej mnie osobiscie zniechęca do nich.

No ale wiadomo jak jest, nie dziwi mnie to. Szkoda ze tylu ludzi jest glupich i lyka to jakie te ukry to sa spoko.

Tyle ze nam niepotrzebna pozytywna propaganda. To oni nas potrzebuja i powinni sie przypodobac a narracja ukrofilska jest taka jakbysmy my potrzebowali ich czym wlasnie usprawiedliwiaja "pozytywna propagande " i wszelkie klamstwa. Jak dla mnie jest to absurd i jeszcze bardziej mnie osobiscie zniechęca do nich.

No ale wiadomo jak jest, nie dziwi mnie to. Szkoda ze tylu ludzi jest glupich i lyka to jakie te ukry to sa spoko.

Nie wiem czy potrzebna. Z punktu widzenia państwa jako wladzy- jest potrzebna by utrzymać na jako takim poziomie poparcie dla działań rządu którym jest finansowanie wojny na Ukrainie. Z ich punktu widzenia byłoby szkodliwe mówić o złych aspektach Ukraińców, a jak już muszą, to trzeba ograniczać do minimum

Jak w ogóle można mówić o pozytywnej propagandzie w stosunku do polskiej opinii publicznej? Pozytywna propaganda to może być dla upaińców, a w naszym kontekście to zwykły brak transparentności i ruchy na zasadzie własnego widzimisię.

Jak w ogóle można mówić o pozytywnej propagandzie w stosunku do polskiej opinii publicznej? Pozytywna propaganda to może być dla upaińców, a w naszym kontekście to zwykły brak transparentności i ruchy na zasadzie własnego widzimisię.

Jeżeli stosują pozytywną propagandę to jest to pozytywną propaganda. Wobec Rosji stosują negatywna. Czego nie rozumiesz? Pozytywnie mówią o Ukraińcach czy negatywnie?

Piotr Halibut uczy i bawi. Jak władza robi z obywateli kraju idiotów manipulując tabelkami, wykresami, finansując działania zbrojne m.in. podwyższając koszta życia jak choćby ceny paliwa na stacjach to jest to propaganda pozytywna. Dla kogo się pytam? Tak, że zidiociały Janusz w kolejce do sklepu pierdoli coś o putininflacji jako głównym czynniku wzrostu cen i życia w Polsce.

Kurwa, litości

putinlaugh.gif
Komiczne jest te do rzeczy jest, martwiące się tym, że zacharowa nic o wołyniu nie mówiła ;-) mówił to tym za to krwawy pułkownik z kgb. wrzucano tutaj przecież filmik z napisami PL, na którym botoksowy car, ujeżdżający w wolnym czasie niedźwiedzie i syberyjskie tygrysy, pochylał się nad losem pomordowanych Polaków.

widać zacharowa nie jest tak empatyczna jak pułkownik. Myślę, że w KGB nabył tej wielkiej empatii i wrażliwości na ludzką krzywdę.

Komiczne jest te do rzeczy jest, martwiące się tym, że zacharowa nic o wołyniu nie mówiła ;-) mówił to tym za to krwawy pułkownik z kgb. wrzucano tutaj przecież filmik z napisami PL, na którym botoksowy car, ujeżdżający w wolnym czasie niedźwiedzie i syberyjskie tygrysy, pochylał się nad losem pomordowanych Polaków.

widać zacharowa nie jest tak empatyczna jak pułkownik. Myślę, że w KGB nabył tej wielkiej empatii i wrażliwości na ludzką krzywdę.

putin już dawno temu przekroczył średnią życia dla mężczyzn w bolszewickim cesarstwie. Ale jak umrze w wieku 77 czy 80 lat, to "dziennikarze" zakrzykną gromkim chórem "mieliśmy rację!"

Całkiem możliwe, że prędzej go wykończy jakaś igiełka od GRU albo KGB, gdy już uznają, że trzeba go wymienić, a nie rak.

Inna sprawa, że większość z nas umrze kiedyś tam na jakiegoś raka, a nie "ze starości".

Enerhodar nie jest teraz przek
Kety przez ruskich? Czy juz odbili go UA? Kurwa te mapki jak jeszcze kiedyś coś znaczyly to teraz co nie wejde to wszedzie inaczej...

Back