Konflikt Rosja-Ukraina

:o o:

W komentarzach dyskusja, jedni twierdza, ze to moze amunicja strzelecka ale w takim wypadku 10tys to stanowczo za malo.
Inni twierdza, ze chodzio o 10 dni a nie 1.

DF0A8F93-4751-40AB-8057-1FD9C0666902.jpeg

Szef wagnerowcow doklada do pieca i nawet skomentowal to zdjecie, twierdzac ze sa to skutki niedostarczenia amunicji oddzialom wagnera.

Co ciekawe ostatnio duzo dziwnych rzeczy o tej amunicji idzie znalezc, wiem ze "rakiety im sie koncza" to juz klasyk w tym dziale ale pozytywnie mnie zaskakuja wzmianki ze wagnerowcom nie daja amunicji ze wzgledu na faworyzowanie armii Szojgu z ktorym Pirogizyn ma konflikt ktory zaczyna przybierać fajnie na sile.

Szojgu utemperowal rekrutacje wiezniow, szojgu utemperowal dostawy itd Pirogizyn nawet wspomnial cos o zakonczeniu dzialan wagnerowcow na ukrainie, oskarzal tez Szojgu o zdrade stanu.

Ogolnie w necie mozna znalezc zdjecia przejętych dostaw amunicji rosyjskiej ktora jest dostarczana teraz na front, jest to amunicja 2 lub 3 klasy nawet, czyli wadliwa lub wcale nie nadajaca sie do walki wedlug kogos tam od UA.

Takze moze poczekamy jeszcze do pazdziernika/grudnia i rzeczywiście skoncza im sie rakiety a raczej front po prostu stanie na tyle ze bedzie pokoj a wtedy pewien ukrainiec nie da wam spokoju, NIGDY :awesome:

Lepiej późno niż wcale przestać patrzeć przez różowe okulary.

Nie zapomnij dopisać się do antywojennej petycji Leszka i dołączyć do zawrotnej liczby 700 osób.
:jarolaugh:

Jak to się dzieje, że gość ma 75 tys subów na youtubie, kilkadziesiąt tys na twitterze, a jak przychodzi się policzyć to jest taka nędza?
Why?
Nie wiem, ale się domyślam:lol:
Nie zesraj się.
W chuju mam jakiegoś Sykulskiego, nawet nie wiem co to za jeden. Co nie znaczy, że mam jak Ty być ukrofilem
FoyAS6MXoAEZ3QN.jpeg

Nie zesraj się.
W chuju mam jakiegoś Sykulskiego, nawet nie wiem co to za jeden. Co nie znaczy, że mam jak Ty być ukrofilem
View attachment 57358

Dobrze że Amerykanie czy parę krajów które nam hajs i trochę broni przysyłało w 1920 nie były całkowicie za "To nie nasza wojna, nie bądźmy polonofilami" bo by ciężko mogło być. Dobrze że USA w trakcie IIWS nie stwierdziło "To nie nasza wojna"

Dajcie mu myśleć, że Polacy wspierając Ukrainę i grając na osłabienie Rosji robią to tylko z altruizmu dla Ukrainy xd

Dajcie mu myśleć, że Polacy wspierając Ukrainę i grając na osłabienie Rosji robią to tylko z altruizmu dla Ukrainy xd
Po tym co robi fajnopolactwo i jakim proukrainskim gownem karmia nas media to idzie nawet pomyslec ze na prawde tak jest.

Ale wracajac do faktow to dalej nie jest to trafione porownanie, a z ta 2 swiatowa to juz jak kulą w plot. Duzo trafniejsze byłoby porownanie z afganistanem i pomoca usa tyle ze nie byloby takie chwytliwe bo raz ze nie ma w nim polski a dwa ze wspierano tam rowniez fanatyków wrogo nastawionych i by moglo sie zle skojarzyć :awesome:

Back