Konflikt Rosja-Ukraina

Fake filmik. Gosc byl podstawionym ukraincem mowiacym po polsku w celu pokazania polakow w zlym swietle. Poza tym on nie wie co sie dzieje na swiecie i nie wiedzial ze tak nie mozna.

A tak poza tym to ukry tez sie tak zachowuja a nawet gorzej!

takze tego, obgadane
:beczka:

Ale Ukraińcy też!

Weź już nie broń polskiej patologii :p

Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie tyle że Bóg jest u siebie a Kuba w gościach.

Poczekaj aż zaczną się zbierać grupki by czyścić miasta jak hołota nie przestanie się panoszyć, nie dziwię mnie że na 15 filmików złego zachowania Ukraińców przypada jeden ze złym zachowaniem Polaka, bo Polacy też.
Tyle
'Polski Pan' ... wystarczy kurwa rzucić i już znają swoje miejsce. Nawet zabawny ten filmik:). Polski Pan tylko pokazał im ich miejsce, a oni już - policja. To pewnie podstawieni Gruzini, z obu stron, a piesek Azer albo inny Czeczen.

'Polski Pan' ... wystarczy kurwa rzucić i już znają swoje miejsce. Nawet zabawny ten filmik:). Polski Pan tylko pokazał im ich miejsce, a oni już - policja. To pewnie podstawieni Gruzini, z obu stron, a piesek Azer albo inny Czeczen.

Takich patusow Polskich jest pełno, często(czyli kilka razy w miesiącu, najczęściej w pociągach) słyszę jak jakich chojrak krzyczy do Bogu ducha winnej Ukrainki "Tu jest kurwa Polska!!". Ale co Ukraińców rzadko są tacy odważni. Albo jak zamawiają u ukraińskiej kelnerki.
Oczywiście nie ma profili które zawodowo zajmują się wyszukiwaniem polskich patusów. Ale też trzeba zakłamywać rzeczywistość by przestać ich widzieć. Oczywiście jest ich statystycznie mniej bo w ostatnich latach mamy mniej biedy. Ale patus to nie tylko biedak.

Ale Ukraińcy też!

Weź już nie broń polskiej patologii :p
I myk karta "Odwrocony Halibut"

Przeciez nie bronie polskiej patologii, mowie ze to tylko promil i tak na prawde to polacy kochaja ukraincow a ten filmik to zwykla prowokacja przez ukrainskich faszystow by moc byc jeszcze bardziej roszczeniowym.

Przeciez robisz dokladnie to samo pod kazdym filmem pokazujacym patologie jaka do nas przyszła ze wschodu.

Najpierw uga buga, darcie mordy, 0 szacunku, postawa roszczeniowa a później halo policaj!
A tak będzie bo jak przez kilka filmików z ukraińskimi smarkaczami sapiącymi do Polaków to normalny Ukrainiec niczemu winny będzie się bał wyjść do sklepu bo sobie uświadomi że jest w kraju pełnym ludzi którzy chcą mu wpierdolic, przy okazji, za zachowanie jego rodaków. Oni sami siebie powinni temperować bo jak wajcha się przegnie w pewnym momencie to już będzie za późno na przeprosiny i chęci poprawy.

A takie podobno nastroje były miłosne do braci, tak to media i politycy przekazywali, tak im w dupę wchodzili że zmienili nastawienie narodu a i postawa wieśniaków z Ukrainy czy to w ich polityce czy to u nas w kraju na codzien i teraz już zamiast chęci pomocy dominuje niechęć. To już było kilka miesięcy temu przewidywane.
Największym błędem było to że ich wpuściliśmy do miast zamiast im postawić jakieś baraki i ogrodzić jak to robią inne kraje europejskie z Niemcami na czele.

I myk karta "Odwrocony Halibut"

Przeciez nie bronie polskiej patologii, mowie ze to tylko promil i tak na prawde to polacy kochaja ukraincow a ten filmik to zwykla prowokacja przez ukrainskich faszystow by moc byc jeszcze bardziej roszczeniowym.

Przeciez robisz dokladnie to samo pod kazdym filmem pokazujacym patologie jaka do nas przyszła ze wschodu.

Przecież mój komentarz to był żart.

Takich patusow Polskich jest pełno, często(czyli kilka razy w miesiącu, najczęściej w pociągach) słyszę jak jakich chojrak krzyczy do Bogu ducha winnej Ukrainki "Tu jest kurwa Polska!!".
Jakie klamstwo perfidne. Przez ostatni czas covidow i wojen stepowcow jezdzilem pociągami wypelnionymi szoszonami jakbysmy ich wywozili gdzies. Wtedy mieli wszystko za darmo to robili sobie wycieczki po polsce calymi rodzicami za nasz hajs. Nikt nigdy nie wyzywal, nie krzyczał na nich mimo ze w calym wagonie bezprzedzialowym ruski jazgot niosl sie wesolo przez caly pociag.

Takze to o czym piszesz sie nie dzieje. Nie mialo miejsca.

Jakie klamstwo perfidne. Przez ostatni czas covidow i wojen stepowcow jezdzilem pociągami wypelnionymi szoszonami jakbysmy ich wywozili gdzies. Wtedy mieli wszystko za darmo to robili sobie wycieczki po polsce calymi rodzicami za nasz hajs. Nikt nigdy nie wyzywal, nie krzyczał na nich mimo ze w calym wagonie bezprzedzialowym ruski jazgot niosl sie wesolo przez caly pociag.

Cicho! Czemu zakłamujesz obraz onuco. Jeśli Halibut mówi, że coś się dzieje nawet jak tego nie widział to tak jest, a poza tym skąd wiesz, że to nie były wagony Gruzinów?

Bo nie widziałeś :p

Takich patusow Polskich jest pełno, często(czyli kilka razy w miesiącu, najczęściej w pociągach) słyszę jak jakich chojrak krzyczy do Bogu ducha winnej Ukrainki "Tu jest kurwa Polska!!". Ale co Ukraińców rzadko są tacy odważni. Albo jak zamawiają u ukraińskiej kelnerki.
Oczywiście nie ma profili które zawodowo zajmują się wyszukiwaniem polskich patusów. Ale też trzeba zakłamywać rzeczywistość by przestać ich widzieć. Oczywiście jest ich statystycznie mniej bo w ostatnich latach mamy mniej biedy. Ale patus to nie tylko biedak.
Problem w tym, że jak ta cała ruchawka się zaczęła to nawet patusy były im przychylne. Teraz niestety przegięli i sami sobie zgotowali ten los. Jak już pisałem nastroje są takie, że będzie im coraz trudniej. Dzisiaj rano jakiś taki radosny darł się przy Biedronce (Koneser) - slava ukraini i cos tam sie do ludzi pultał ale szybko tego hieroja ochrona spacyfikowała. Widzisz problem w tym, że jeszcze niedawno bym się uśmiechnął tylko i poszedł dalej, a teraz jakby coś do mnie szumiał, to bym wyperswadował. Oni mają sporą diasporę, jakieś tam organizacje, fundacje, cuda na kiju, może niech zajmą się edukacją swoich ziomków. Punkt 1. Polska to nie Ukraina. Punkt 2. Nie jesteś u siebie. Punkt 3. Jak się nie podoba, wypierdalaj (to korporacyjne haselko ale pasuje). I tak do znudzenia, a jak nie paniali - gumą.

Ten jak się odpalił między lekturą 35, a 36 książki w roku. :tellmemore:
images (1).jpg

Z racji długoletniej służby dobrze znam środowisko wojskowe i uwierz, że jak rozmawiam z chłopakami to wielu tak jak i ja zabiera swoje rodziny i całe złoto i mowi cześć!
Czyli jak jest dobrze to tu siedzisz pod miotłą, ale jak bedzie zle to uciekniesz.

Dziekuje ci w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej.

Moim i moich dzieci tez.

Sugeruje uciekac juz teraz, mowie powaznie, przynajmniej ja i reszta ktora was oplaca bedzie wiedziec na czym stoi, a nie bedzie oszukiwana jak teraz.

Chyba jechala składać wnioski 500plus dla swoich braci i sióstr.

Czyli jak jest dobrze to tu siedzisz pod miotłą, ale jak bedzie zle to uciekniesz.

Moim i moich dzieci tez.

Sugeruje uciekac juz teraz, mowie powaznie, przynajmniej ja i reszta ktora was oplaca bedzie wiedziec na czym stoi, a nie bedzie oszukiwana jak teraz.
Nie on jeden. Dlatego ciężko zrozumieć PiSowskie pchanie Polski w tę wojnę. Być może już byśmy w niej byli, gdyby NATO nie trzymało PiSiorów krótko za mordę, dając jasno do zrozumienia, że nie będzie żadnej pomocy jeśli będą dalej prowokować.

Trwa największa fala odejść z armii.
Kupujemy himarsy, a brakuje obuwia. Przyjeżdża minister i na szczeblu wojskowych oddziałów idą poważne pisma, żeby skądś wytrzasnąć jednakowe buty choćby tylko dla kompanii honorowej. Żołnierz w teorii ma nowy śpiwór najrzadziej raz na sześć lat.

Nie on jeden. Dlatego ciężko zrozumieć PiSowskie pchanie Polski w tę wojnę. Być może już byśmy w niej byli, gdyby NATO nie trzymało PiSiorów krótko za mordę, dając jasno do zrozumienia, że nie będzie żadnej pomocy jeśli będą dalej prowokować.

Trwa największa fala odejść z armii.
Kupujemy himarsy, a brakuje obuwia. Przyjeżdża minister i na szczeblu wojskowych oddziałów idą poważne pisma, żeby skądś wytrzasnąć jednakowe buty choćby tylko dla kompanii honorowej. Żołnierz w teorii ma nowy śpiwór najrzadziej raz na sześć lat.

Ja bym dodał coś co wiem od znajomych - mamy tak wysprzątane magazyny, że w jednej jednostce jest karabin na 3 żołnierzy, bo wszystko co się dało to wydaliśmy za darmo na wschód

Nie każdy chce lub może być żołnierzem.

Ci co odchodzą, przynajmniej mają tą godność, że na coś tam się nie zgadzają. Tutaj mamy ewidentnie inny przykład. Takich "żołnierzy" powinna wyłapywać ABW.

Moim i moich dzieci tez.

Co ty pierdolosz? Armia już mnie dawno nie opłaca! Przeczytaj ze zrozumieniem! Ja napisałem o konkretnej wojnie! Wojnie rusa z ukrem i tyle! To nie jest nasza wojna, to wojna Ukrainy i Rosji! A jak nas w to wciągną pisiory, nie zamierzam kiwnąć palcem w ich obronie! Co innego gdyby Polska została bezpośrednio zaatakowana ale to oznacza wojnę z NATO. Rzecz raczej niemożliwa! Za Ukrów ja i wielu innych bić się nie będzie. Swoje dzieci i rodzinę obroń sam, w końcu jesteś mężczyzną. Podziękuj pisowi i całej reszcie polityków, ucałuj blaszczaka, przecież jemu też płacisz. To nie ja i mi podobni rozjebalismy polską armię. Kończąc, bardzo słabo nas oplacaliscie:).

Ja napisałem o konkretnej wojnie! Wojnie rusa z ukrem i tyle!
Ta wojna trwa, wiec o co ci chodzi?

Co innego gdyby Polska została bezpośrednio zaatakowana ale to oznacza wojnę z NATO
O prosze, jednak, milo to przeczytac. Zdaj sobie sprawe ze wiekszosc twoich wypowiedzi sugeruje co innego.

Armia już mnie dawno nie opłaca!
Emeryt zatem.

Za Ukrów ja i wielu innych bić się nie będzie.
Dobrze wiedziec ze ty nie z tych co byli w dywizjonie 303 czy zdobywali Monte Cassino, bo za kogo oni sie niby bili? Przeciez nie za Polske.

Swoje dzieci i rodzinę obroń sam, w końcu jesteś mężczyzną.
Ja się bedę bic za kilka osob ktore znam, i za te dziury nieponaprawiane w mojej ulicy. Bo sa moje.
Pijąc do czynnych "żołnierzy" WP którzy spierdolą - przynajmniej nie oszukuję.

Podziękuj pisowi i całej reszcie polityków, ucałuj blaszczaka, przecież jemu też płacisz.
Dziekuje im notorycznie w dziale Polityka

Kończąc, bardzo słabo nas oplacaliscie:).
Jak nie wiadomo o co chodzi...

PS. Nie siej fermentu ze zolnierze spierdola. Znam i takich i takich.

Ja bym dodał coś co wiem od znajomych - mamy tak wysprzątane magazyny, że w jednej jednostce jest karabin na 3 żołnierzy, bo wszystko co się dało to wydaliśmy za darmo na wschód
Wyposażenie i szkolenia wyglądają jak ze zdjęć z 2005 roku.
Niby mamy te firmy od karabinków ale jakoś nasi żołnierze zwykli strzelają z gówna, chyba tylko specjaliści mają lepszy sprzęt, przecież to głupota, zobacz sobie jaki karabin ma najzwyklejszy żołnierz USA.

Nie każdy chce lub może być żołnierzem.

Ci co odchodzą, przynajmniej mają tą godność, że na coś tam się nie zgadzają. Tutaj mamy ewidentnie inny przykład. Takich "żołnierzy" powinna wyłapywać ABW.
Przykład czego? Tego, że jestem oficerem w rezerwie i nie mam zamiaru brać udziału w pisowkich interesach! Jakbym miał jeszcze ochotę walczyć za kogokolwiek zostałbym w armii. Odszedłem dawno ale wiem co sie dzieje i jakie jest morale chłopaków, co jest w magazynach co działa, co nie. Jacy są dowódcy, jak wszystko gnije od środka. Bylem na kilku misjach i odszedłem bo mogłem. Nie każdy może. Myślisz, ze w ABW jest inaczej :)?

Ta wojna trwa, wiec o co ci chodzi?

O prosze, jednak, milo to przeczytac. Zdaj sobie sprawe ze wiekszosc twoich wypowiedzi sugeruje co innego.

Emeryt zatem.

Dobrze wiedziec ze ty nie z tych co byli w dywizjonie 303 czy zdobywali Monte Cassino, bo za kogo oni sie niby bili? Przeciez nie za Polske.

Ja się bedę bic za kilka osob ktore znam, i za te dziury nieponaprawiane w mojej ulicy. Bo sa moje.
Pijąc do czynnych "żołnierzy" WP którzy spierdolą - przynajmniej nie oszukuję.

Dziekuje im notorycznie w dziale Polityka

Jak nie wiadomo o co chodzi...

PS. Nie siej fermentu ze zolnierze spierdola. Znam i takich i takich.
Czy ja napisałem, że wszyscy spierdolą?

Back