Konflikt Rosja-Ukraina

Ah rozumiem. Te Ukry w porszakach i innych luksusowych autach, ubrani w skóry i obwieszeni złotem to ci co tu przyjechali za pracą kilka lat przed wojną i tą uczciwą pracą na budowie tego się dorobili, a więc musieli wpłacić mnóstwo pieniędzy do naszego budżetu w podatkach, dlatego nawet pełen socjal dla nich jest dla nas opłacalny.

Ok, już wszystko wiem. Przynajmniej wiem żeby nigdy nie brać twardych narkotyków bo, jak widać, nigdy po nich nie wraca się w pełni do rzeczywistości.

:stevecarell:

szkoda-strz%C4%99pi%C4%87ryja-its-a-pity.gif

Dokładnie. Ukr, który jeździ porshe a na papierze nie posiada niczego będzie nam wpłacał w podatkach wielokrotnie więcej niż dostanie w socjalu :DC:

Uważasz ze z samego vatu tego jest mniej?

albo jesteś niedouczony albo indolentny umysłowo z kwadratowymi uszami....
prowadzą tu swoje ukraińskie działalności nie odprowadzając żadnego podatku....

To, że kurwa płacą ukryty podatek kupując skarpetki to no ja pierdole....oczywista oczywistość.

Czyli oni są zwolnieni legalnie z podatku czy oszukują? Jeżeli to pierwsze- to czemu nasz do nich pretensje a nie naszego rządu?
Jeżeli to drugie- to skąd masz dane że oni wszyscy to złodzieje, eyludzacze podatku?!

Czyli oni są zwolnieni legalnie z podatku czy oszukują? Jeżeli to pierwsze- to czemu nasz do nich pretensje a nie naszego rządu?
Jeżeli to drugie- to skąd masz dane że oni wszyscy to złodzieje, eyludzacze podatku?!
legalnie. Piszę Ci wyraźnie
Mam pretensje do rządu. A że z nimi nie mogę się skonfrontować to swój wkurw koncentruje na Tobie - personie, która ich broni i szuka kolejnych wydumanych argumentów
Jesteś posłańcem złej nowiny, złych wiadomości dlatego tracisz głowę. Niby nie masz nic z tym wspólnego, ale to wystarczy :-)

No ale patrzmy na Polskę. Szkodzą nam tym, że inni Polacy im zazdroszczą drogich aut?

No ok, niech wydoją te 500 +.
Myślisz, że on z tego się utrzymuje, wydaje tysiące na paliwo, na ubrania, restauracje? No raczej nie. Choćby dostali wszystkie możliwe socjale- to wpłaca nam w podatkach i naszym przedsiębiorcom kilka razy więcej.
Nie pamiętam, może pisałem o kilkuset tych super drogich.
W podatkach? No proszę Cię! Chyba sam w to nie wierzysz.

Czyli co mam nie mieć pretensji do złodzieja, ze mnie okrada? Mam mieć pretensję tylko do organów, ze nie potrafia go złapać?

legalnie. Piszę Ci wyraźnie
Mam pretensje do rządu. A że z nimi nie mogę się skonfrontować to swój wkurw koncentruje na Tobie - personie, która ich broni i szuka kolejnych wydumanych argumentów
Jesteś posłańcem złej nowiny, złych wiadomości dlatego tracisz głowę. Niby nie masz nic z tym wspólnego, ale to wystarczy :-)

Kogo bronie jak w tej chwili? Ukraińców, że nie płacą podatków? Nikt normalny nie płaci gdy nie ma obowiazku.

"Dane niemieckiego Centralnego Rejestru Cudzoziemców nie pozostawiają wątpliwości – Niemcy przyjęły 1 081 457 uchodźców z Ukrainy. W Polsce jest ich obecnie o 150 tys. mniej."

Badanie potwierdziło, że aż 80 proc. uchodźców to kobiety, 77 proc. z nich przyjechało do Niemiec bez partnera i aż 72 proc. ma wyższe wykształcenie. I tylko co piąty przybysz twierdził, że o wyborze Niemiec zdecydował przypadek. Pozostałe powody – oprócz obecności kogoś z rodziny lub znajomych, to: poszanowanie praw człowieka (29 proc.), system opieki społecznej (22 proc.), system edukacji (12 proc.), kultura przyjazna dla imigrantów (12 proc.) i silna gospodarka (10 proc.).

Z wiosennej edycji badania, które zostało zlecone w znacznej mierze ze względu na analizy dotyczące niemieckiego rynku pracy, wynika, że 18 proc. uchodźców z Ukrainy pracuje, ale to tylko 1 proc. więcej niż według danych z zeszłego roku. Jednocześnie dwie trzecie Ukraińców, którzy dotarli do Niemiec po wybuchu wojny, deklaruje, że w najbliższym możliwym czasie chce zacząć pracować."

"Dane niemieckiego Centralnego Rejestru Cudzoziemców nie pozostawiają wątpliwości – Niemcy przyjęły 1 081 457 uchodźców z Ukrainy. W Polsce jest ich obecnie o 150 tys. mniej."

Badanie potwierdziło, że aż 80 proc. uchodźców to kobiety, 77 proc. z nich przyjechało do Niemiec bez partnera i aż 72 proc. ma wyższe wykształcenie. I tylko co piąty przybysz twierdził, że o wyborze Niemiec zdecydował przypadek. Pozostałe powody – oprócz obecności kogoś z rodziny lub znajomych, to: poszanowanie praw człowieka (29 proc.), system opieki społecznej (22 proc.), system edukacji (12 proc.), kultura przyjazna dla imigrantów (12 proc.) i silna gospodarka (10 proc.).

Z wiosennej edycji badania, które zostało zlecone w znacznej mierze ze względu na analizy dotyczące niemieckiego rynku pracy, wynika, że 18 proc. uchodźców z Ukrainy pracuje, ale to tylko 1 proc. więcej niż według danych z zeszłego roku. Jednocześnie dwie trzecie Ukraińców, którzy dotarli do Niemiec po wybuchu wojny, deklaruje, że w najbliższym możliwym czasie chce zacząć pracować."
Pewnie dziadków pojechali odwiedzić

Back