Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Skoro Rzeszów i Wrocław nie upadł pod naporem 30-40% Ukrw to Polska też radę. chcieć to móc, proste?
A nie na raz?Czyli uważasz, że kilkanaście milionów Ukraińców w Polsce na raz, to nie byłby problem, tak? Jeżeli uważasz że byłby to problem, tak jak i ja uważam, to ta dyskusja jest bez sensu.
A nie na raz?
Ponad 5 milionów braci z innej matki (+ prawie 15% obywateli) w kilka miesięcy to już "naraz" czy jescze nie?Nie wiem, pewnie przyrost o 17 mln ludzi, Polaków i Ukraińców , w przeciągu 120 lat pewnie byłby dla nas dobry i zbawienny i naturalny xd
Ponad 5 milionów braci z innej matki (+ prawie 15% obywateli) w kilka miesięcy to już "naraz" czy jescze nie?
Patrząc na naszą sytuację gospodarczą nie mam obaw, że wszystko dla nas idzie w dobrym kierunku.No to jest dużo, 5 mln powinniśmy mieć w przeciągu 10 lat , stopniowo by było ok. Na szczęście wojna idzie dobrze, mieliśmy góra 3 mln w jednym momencie, z czego połowa z tej liczby już wyjechała z Polski, i zostało stosunkowo mało, nawet te 5 mln na raz nam nie grozi. M.in dzięki temu, że zachód i polską tak dobrze pomaga Ukrainie i wysyła sprzęt, że wojna zatrzymała się na małym terytorium kraju i uchodźcy mogli wrócić a nowi niemal nie przybywają.
Patrząc na naszą sytuację gospodarczą nie mam obaw, że wszystko dla nas idzie w dobrym kierunku.
Dobrze, że się zgadzamy do tego że jesteśmyNie idzie, ale problem z kilkunastoma milionami uchodźców teraz tym bardziej przyspieszył by skokowo upadek :)

Juz nawet ukry się nauczyły "bo Polacy też"

Połączenie ruskiej onucy i trolla![]()
No jak? Przecież ona używa twojego koronnego argumentuTa Ukrainka prowadzi równie szkodliwa działalność co ten troll od dezinformacji prowadzący to konto.

No jak? Przecież ona używa twojego koronnego argumentu![]()
Poka tą ze słuchawki.No całkiem ładna, ale bez szału.

Poka tą ze słuchawki.![]()
Ja mam takie pytanie. Jesli bylo juz pisane to prosze o wybaczenie. Przestalem sledzic ten temat jakis czas temu. Jesli stosunkowo niewielki fragment Ukrainy jest okupowany (10-15% ???), a w pozostalej czesci kraju zyje sie, biorac pod uwage niezwykle okolicznosci, w miare normalnie, dlaczego az tyle osob zdecydowalo sie szukac schronienia za granica, a nie blisko granicy ale dalej na terytorium Ukrainy ? Pytam bez zlosliwosci ani zadnych nacjonalistycznych podtesktow.
Wiedzialem, ze ty odpiszeszBo gdy napadli ruscy - to każdy się spodziewał że cała Ukraina jest stracona.
Dlatego z 4 mln ludzi przekroczyło naszą granicę.
Na szczęście dzięki pomocy zachodu, w tym Polski, ruscy zostali zatrzymani , i teraz wojna jest w małej części kraju, i z tych 4 mln osób większości już u nas nie ma, większość wróciła.

Wiedzialem, ze ty odpiszesz
No ale tam jest plus/minus 50 mln ludzi. Skoro wszyscy sie tak bali ruskiej zarazy to czego u nas wyladowalo tylko 4 mln, a nie 20 ?
A i skad info, ze wiekszosc juz wrocila do siebie ?
To chyba kwestia tego,że Ukraincy nie lubią ukrainskich Rosjan oni się już tłuką dobrze od 2014.Zresztą to mocno ksenofobiczny naród jak pokazuje historia.Wiedzialem, ze ty odpiszesz
No ale tam jest plus/minus 50 mln ludzi. Skoro wszyscy sie tak bali ruskiej zarazy to czego u nas wyladowalo tylko 4 mln, a nie 20 ?
A i skad info, ze wiekszosc juz wrocila do siebie ?
To chyba kwestia tego,że Ukraincy nie lubią ukrainskich Rosjan oni się już tłuką dobrze od 2014.Zresztą to mocno ksenofobiczny naród jak pokazuje historia.
A co do ilości Ukrów w Polsce to jest dużo sprzecznych danych i ciężko ocenić ile faktycznie wróciło.Ale na pewno nie większość.
www.google.com
Skąd mam wiedzieć? Patrząc na ilości Ukrów w dużych miastach jak Wawa,Wrocław,czy 3m to na bank nie jest to taka mała liczba.To co robią ci, którzy nie zgłosili się po pesele , itd? Po prostu poszli do pracy i sobie normalnie żyją? Też by przecież sobie PESEL wyrobili by mieć profity.
Edit według tego ponad 3 mln z ponad 5 wróciło.
A biorąc pod uwagę , że setki tys x polski wyjechało do innych krajów, to dużej większości już u nas nie ma
![]()
Ilu uchodźców z Ukrainy jest w Polsce [AKTUALNE DANE] | 300Gospodarka.pl
Od 24 lutego, czyli dnia początku agresji Rosji, granicę polsko-ukraińską przekroczyło ponad 7,17 mln uchodźców z Ukrainy – informuje Straż Graniczna. Jak ... 300Gospodarka.pl .www.google.com
U nich w armii sami fajni goście..