Inne dyscypliny (bez piłki nożnej, MMA) koszykówka, tenis, etc.

No to Polacy pograli 9-0 w setach turniej finalowy w Chinach... Nikt by tego nie przewidzial... Albo ta czolowka taka slaba teraz albo my kolejna generacje stworzylismy na lata

WTA Cincinnati
Aoi Ito @4.60
+1.5s @2.15

Dużo slajsów, drop shotów i dobra obrona, Keys wiecznie ma problemy z takimi zawodniczkami, dostała już po 2:0 od starych Niemek w tym sezonie i to całkiem niedawno. Myślę, że trzeba tu spróbować na Japonkę.

AfroBasket 2025:
12/08/2025 13:00 CET
Senegal (over 87.5) - Uganda
1.85 (STS)/1.84 (Fortuna)
5/10

Uganda przyleciała w 10 i mają ogromne problemy. Są bez Wainrighta, który zrezygnował w ostatniej chwili. Senegal długie przygotowania i mocny skład.

12/08/2025 15:00 CET
Sudan Południowy - Gwinea (over 67.5)
1.82 (STS/Fortuna)
5/10

Gwinea ma mocny skład i wg mnie te kursy są bardzo źle wystawione.

AfroBasket 2025:
5/10

Uganda przyleciała w 10 i mają ogromne problemy. Są bez Wainrighta, który zrezygnował w ostatniej chwili. Senegal długie przygotowania i mocny skład.

1.82 (STS/Fortuna)
5/10

Gwinea ma mocny skład i wg mnie te kursy są bardzo źle wystawione.
Pięknie weszły bety. Gratulacje

5/10

1.82 (STS/Fortuna)
5/10
Senegal na farcie, bo rzucili 88, ale najważniejsze, że weszło.

AfroBasket na dziś:
14/08/2025 18:30 CET
Senegal - Egipt (over 69.5)
1.90 (STS)/1.87 (Fortuna)/1.86 (ETOTO)
5/10

Z Egiptu zrobiono tutaj kursowo totalnych leszczy, a oni jednak mają na tym turnieju ciekawy skład i jakościowych zawodników. Anas Mahmoud, Ehab Amin i Patrick Gardner to zdecydowanie wyższe umiejętności, niż zawodnicy Ugandy. Senegal myślę, że też w tym meczu będzie grał szybciej, niż z Ugandą i Egiptowi uda się rzucić 70 punktów lub więcej.

14/08/2025 20:00 CET
Angola - Gwinea (over 70.5)
1.88 (STS)/1.86 (Fortuna)/1.81 (ETOTO)
5/10

Bardzo mi się podoba skład i gra Gwinei - wiele talentu i szczególnie rzutowego, co w Afryce często jest problemem. Linia jest dosyć niska, a Gwinea jest bardzo utalentowana ofensywnie na tym turnieju. W każdym razie Angola jest wg mnie lepsza defensywnie i tutaj nie spodziewam się, aż takich fajerwerków ofensywnych, jak w meczu z Sudanem Południowym, ale wg mnie linia powinna być o te 2-4 punkty wyżej.

14/08/2025 18:30 CET
Senegal - Egipt (over 69.5)
1.90 (STS)/1.87 (Fortuna)/1.86 (ETOTO)
5/10

14/08/2025 20:00 CET
Angola - Gwinea (over 70.5)
1.88 (STS)/1.86 (Fortuna)/1.81 (ETOTO)
5/10
Niestety, ale Gwinea padła i nie rzuciła. Skończyło się na 68 punktach, ale wg mnie kluczowa była strata Souleya Bouma, który odniósł kontuzję w 1 połowie i nie zagrał w ogóle w 2. A to zawodnik, który u u nas rzucał +20 PPG w PLK i miał średnio 10 punktów na mecz potem w francuskiej.

17/08/2025 18:30 CET
Nigeria - Kamerun over 153.5
1.85 (STS)/1.83 (Superbet)/1.82 (Fortuna)/1.80 (ETOTO)
5/10

Praktycznie topowy mecz tego AfroBasketu, jeśli chodzi o jakość na parkiecie. Będzie dwóch zawodników NBA - Josh Okogie (Nigeria) oraz Yves Missi (Kamerun). I to też wg mnie najlepiej oddaje zróżnicowanie obu ekip. Okogie to gracz z pozycji 1/2, a Missi center. Nigeria ma świetnie obudowany obwód: Okogie, Agada, Nwamu i Okoye. Kamerun natomiast naładowany jest pod koszem. Nigeria myślę, że będzie tutaj grała szybko, jak z Tunezją, żeby zajechać wysokich Kamerunu oraz rzucać, kiedy ich nie ma w obronie. Kamerun znowu będzie tłukł wiele punktów spod kosza, bo Nigeria ma tam słabszy skład i mało fizyczny. Linia jest niska względem jacy wartościowi zawodnicy będą tutaj grać i myślę, że będzie zrobiona ta linia.

17/08/2025 18:30 CET
Nigeria - Kamerun over 153.5
1.85 (STS)/1.83 (Superbet)/1.82 (Fortuna)/1.80 (ETOTO)
5/10
99:90.

20/08/2025 20:00 CET
Nigeria - Senegal over 155.5
1.96 (ETOTO)1.90 (STS/Fortuna)
5/10

To będzie według mnie najszybszy mecz już do zakończenia turnieju po możliwych kombinacjach. Uwielbiam trenera Senegalu DeSagane Diopa, który wiele fragmentów meczów stoi tylko i zapewne w głowie się wkurza, że zawodnicy go w ogóle nie słuchają, ale idą do przodu, więc się nie odzywa. Najlepszym podsumowaniem był jeden z timeutów, kiedy mówił do swoich zawodników: "Kurw*! Mówiłem wam 1000 razy, żeby kontrolować tempo i grać spokojnie, a gracie ciągle swoje i szalenie". I to jest właśnie najlepsze podsumowanie. Jean-Jacques Boissy, który jest ważnym elementem drużyny i gra na pozycjach 2-1 w ogóle nie potrafi kontrolować tempa i wyszło im to na dobre z Sudanem Południowym. Nigeria również gra szybko i oba zespoły powinny łapać fragmenty, gdzie będzie mega wysokie tempo, a linia jest dość niska, a obie drużyny prezentują się ostatnio super w ataku (Nigeria najlepiej ze wszystkich).

20/08/2025 20:00 CET
Nigeria - Senegal over 155.5
1.96 (ETOTO)1.90 (STS/Fortuna)
5/10
75:91=166.

EuroBasket na dziś:

30/08/2025 12:30 CET
Litwa - Niemcy powyżej 173.5
1.82 (STS/Fortuna)
5/10

Obie drużyny bardzo mi się podobają pod względem biegania i tutaj się spodziewam szybkiego meczu, w którym będzie wymiana ognia. Obie drużyny wg mnie zmieniły swój styl względem poprzednich lat i teraz jest bardzo dużo szybkiego grania. Niemcy po latach zmieniły trenera, a Litwa chce grać szybko i biegać. Jest jakość zawodników po obu stronach (Niemcy jednak o wiele mocniejsze).

30/08/2025 17:00 CET
Tristan Vukcevic (Serbia - Łotwa) powyżej 6.5 punktów
1.80 (STS/ETOTO)/1.58 (Superbet)
5/10

Nie zagra zawieszony Petrusev za uderzenie pięścią wczoraj, a to jest pozycja Vukcevica. Dodatkowo nie zagra Bogdan Bogdanovic, który doznał urazu wczoraj. Vukcevic wczoraj był tragiczny, ale swoje rzuty miał. We wcześniejszych sparingach robił tę linię, a dziś dodatkowo powinien dostać więcej czasu i myślę, że będzie chciał zmazać plamę po wczoraj, a obrona będzie skupiona na Jokicu, a młody zawodnik Wizards dzięki temu będzie rzucał łatwe punkty.

Cypr - Grecja (powyżej 49.5 punktów) 1 POŁOWA
1.97 (ETOTO)/1.95 (STS)/1.88 (Superbet)
5/10

Cypr to fatalna drużyna. Najsłabsza na turnieju. Czytałem greckie media i nie widzę nic o braku Giannisa. Aby chociaż zagrał 10 minut w 1. połowie, a powinno się luźno udać z tymi punktami, bo Serbia rezerwami zdemolowała Cypr w sparingu, a Bośnia jest o wiele słabsza od Grecji. Giannis będzie miał tutaj łatwe punkty, a do tego Dorsey i Sloukas powinni strzelać za łuku. Najważniejsze, aby Giannis zagrał 10 minut i będzie dobrze.

5/10

Nie zagra zawieszony Petrusev za uderzenie pięścią wczoraj, a to jest pozycja Vukcevica. Dodatkowo nie zagra Bogdan Bogdanovic, który doznał urazu wczoraj. Vukcevic wczoraj był tragiczny, ale swoje rzuty miał. We wcześniejszych sparingach robił tę linię, a dziś dodatkowo powinien dostać więcej czasu i myślę, że będzie chciał zmazać plamę po wczoraj, a obrona będzie skupiona na Jokicu, a młody zawodnik Wizards dzięki temu będzie rzucał łatwe punkty.
Jak to jest, że ten Petrusev jednak gra?! Piszesz, że zawieszony a gość gra sobie jakby nigdy nic.

lipa

Attachments

• IMG_8332.jpeg
    IMG_8332.jpeg
    133.2 KB · Views: 36
W takim układzie ciężko będzie o punkty Vukcevica ale może coś przyfarci.

Ruszacie coś w meczu Polaków?

75:91=166.

EuroBasket na dziś:

30/08/2025 12:30 CET
Litwa - Niemcy powyżej 173.5
1.82 (STS/Fortuna)
5/10

Obie drużyny bardzo mi się podobają pod względem biegania i tutaj się spodziewam szybkiego meczu, w którym będzie wymiana ognia. Obie drużyny wg mnie zmieniły swój styl względem poprzednich lat i teraz jest bardzo dużo szybkiego grania. Niemcy po latach zmieniły trenera, a Litwa chce grać szybko i biegać. Jest jakość zawodników po obu stronach (Niemcy jednak o wiele mocniejsze).

5/10

Cypr - Grecja (powyżej 49.5 punktów) 1 POŁOWA
1.97 (ETOTO)/1.95 (STS)/1.88 (Superbet)
5/10

Cypr to fatalna drużyna. Najsłabsza na turnieju. Czytałem greckie media i nie widzę nic o braku Giannisa. Aby chociaż zagrał 10 minut w 1. połowie, a powinno się luźno udać z tymi punktami, bo Serbia rezerwami zdemolowała Cypr w sparingu, a Bośnia jest o wiele słabsza od Grecji. Giannis będzie miał tutaj łatwe punkty, a do tego Dorsey i Sloukas powinni strzelać za łuku. Najważniejsze, aby Giannis zagrał 10 minut i będzie dobrze.

Cóż, to był najgorszy typ skautingowo w tym roku z tym Vukcevicem, bo Petrusev grał. Sugerowałem się Twitterem, gdzie czytałem o zawieszeniu na jeden mecz i jakoś źle to zrozumiałem i do tej pory nie rozumiem...
Grecja natomiast zagrała bez Giannisa i wtedy oni są bardzo słabi w ataku, czyli też słaby skauting z mojej strony :mad: .

OK, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej...

31/08/2025 14:00 CET
Gruzja - Grecja 1 POŁOWA POWYŻEJ 78.5 PUNKTÓW
1.95 (STS)/1.93 (ETOTO)/1.81 (Fortuna)
5/10

W Grecji powinien dziś już wystąpić Giannis, który jest 50-80% wartością ataku Grecji. Wprowadza też o wiele szybsze granie, bo on najlepiej czuje się w szybkim ataku, kiedy jeszcze trumna nie jest załadowana i ma miejsce na wjazdy. Gruzja gra chaotycznie, bo puszczają im nerwy i oni też lubią szybkie szarże, a bardzo słabo szły im na razie rzuty za trzy (szczególnie z Włochami 3/21).

Spodziewam się tutaj, że w pierwszej połowie zawodnicy będą mieć o wiele więcej sił i będą te szybkie szarże, a Giannis będzie w stanie zdobywać wiele punktów i uruchamiać szybkie granie Greków. Linia jest niska, ale Giannis wiele meczów opuścił w te wakacje i podobnie z najlepszymi Gruzinami dlatego przy tej dosyć niskiej linii idę w over.

31/08/2025 17:00 CET
Izrael - Francja over 163.5
1.90 (STS/Fortuna)/1.89 (ETOTO)

Obie drużyny biegają i Izrael wczoraj przestrzelił masę otwartych rzutów, ale to oni narzucali szybkie tempo i chcieli grać szybko. Francja ma bardzo szeroki skład i im pasuje szybkie granie czym wczoraj zajechali Słowenię. Spodziewam się, że Izrael będzie dziś lepiej trafiał za trzy, a Francja będzie grać podobnie do wczoraj.

31/08/2025 14:00 CET
Gruzja - Grecja 1 POŁOWA POWYŻEJ 78.5 PUNKTÓW
1.95 (STS)/1.93 (ETOTO)/1.81 (Fortuna)
5/10

31/08/2025 17:00 CET
Izrael - Francja over 163.5
1.90 (STS/Fortuna)/1.89 (ETOTO)
Na razie tragedia turniej i to była głupota, żeby grać te overy w meczach dzień po dniu, a Gruzja dodatkowo zlała mecz i grała gruzem.

02/09/2023 20:30 CET
Polska - Francja (powyżej 83.5)
1.95 (STS)/1.88 (Fortuna)/1.85 (Superbet)
5/10

Mamy bilans 3-0, ale równie dobrze mogło być 1-2. Mamy masę szczęścia, że Loyd i Ponitka grają na 100% swoich możliwości i świetnie trafiają trójki, a przeciwnicy pudłują otwarte rzuty za trzy (6/26 Islandia, 8/35 Izrael). Francja ma mocnych podkoszowych, gdzie idzie nas spunktować i mamy tam dziury na pozycjach 4-5 pod względem fizyczności. Mamy też krótki skład wartościowych zawodników i wszystko się opiera na kilku graczach. Francja jest w stanie iść na szybkościowe i fizyczne batalie jaką zrobiła ze Słowenią, gdzie zajechali Doncica. Dlatego dziś myślę, że jednak Polska wróci do grania ze sparingów, gdzie dostawali w łeb i Francja zrobi swoją linię.

Tutaj przy wyższym prowadzeniu Francuzów w ogóle Polska może odpuścić mecz i postawić, żeby wygrać z Belgią i mieć bilans 4-1 i liczyć, że Izrael przegra jakiś mecz albo zrobimy ich w małych punktach. Francja podobnie zrobiła w meczu z Izraelem, gdzie rotacja była odpoczynkowa i dostali w łeb, ale będą mieli siły na dziś i tutaj będą szli piecem, a Islandię już i tak powinni zrobić.

03/09/2025 20:15 CET
Turcja (powyżej 79.5) - Serbia
2.00 (Superbet)/1.95 (STS)/1.92 (Fortuna)
5/10

Turcja jest świetna na tym turnieju i kurs jest na podstawie zasług z innych lat, bo tutaj po spotkaniach grupowych ja widzę w Serbii tylko lekkiego faworyta i Turcja powinna im się mocno postawić. Sengun wszedł na topowy poziom i te spotkanie może być dla niego wejściem na szczyt topowych zawodników Doncica, Jokica i Giannisa. Serbia bez Bogdanovica i wszystko prawie leży w rękach Jokica, bo Micic jest w słabej dyspozycji i nie będzie grał wg mnie na poziomie IO 2024 patrząc na jego stan fizyczny. Turcja zrobiła linię w 6 ostatnich spotkaniach i liczę, że zrobią to po raz 7.

Djokovic 3.75
Moim zdaniem duza szansa przejsc Carlosa i zameldowac sie w finale dla Serba.. W przyszlym roku bedzie duzo ciezej.. Djoko w fajnym stylu przeszedl tutaj Struffa i Fritza..

2 zdarzenie i tu sie troche dziwie
Koszykowka Hiszpania - Grecja 1 3.65
Hiszpanie graja mecz o wszystko po przegranej z Wlochami.. Jezeli Gianisowi nie wyjdzie mecz lub bedzie oszczedzany na 2 faze turnieju widze duza szanse na wygrana Hiszpanii
Eurobasket bez Hiszpanow tak szybko... Nie sadze aczkolwiek ryzyko jest

Hiszpania po walce przegrywa ale mecz do konca wyrownany.. Przesadzil Giannis ktory pociagnal Grekow . Hiszpanie zagrali dobrze, zespolowo a kurs 3.65 byl gruba przesada.. Udalo sie skontrowac i zlapac 100 na farta no ale byloby 650. Szkoda

02/09/2023 20:30 CET
Polska - Francja (powyżej 83.5)
1.95 (STS)/1.88 (Fortuna)/1.85 (Superbet)
5/10

03/09/2025 20:15 CET
Turcja (powyżej 79.5) - Serbia
2.00 (Superbet)/1.95 (STS)/1.92 (Fortuna)
5/10
1:1 i pieprzony jeden punkt Francji, która jednak mnie zawiodła w tym meczu i spodziewałem się lepszej gry z ich strony.

06/09/2025 11:00 CET
Polska - Bośnia i Hercegowina (powyżej 77.5)
1.85 (STS)/1.77 (Fortuna)/1.76 (Superbet)
5/10

Bośnia nie zrobiła tej linii tylko w jednym meczu z Hiszpanią, a grupę mieli bardzo trudną i zdołali tyle punktów rzucić Grecji, Włochom i Gruzinom. Polska z meczu na mecz coraz słabsza i ze słabymi Islandią i Belgią grali mecze 50-50%, więc dla mnie też kursy są źle wystawione i ja szedłbym w kierunku 50-50% meczu, bo Bośnia ma tutaj świetny matchup z Nurkicem, gdzie Polska jest fatalna na tym turnieju pod koszem, a Nurkic swoją wielkością powinien robić różnicę. Z mecz na mecz coraz lepszy jest ściągnięty z wakacji Roberson. Bośnia też stara się grać szybko, żeby Polska jeszcze cokolwiek się ruszała i będzie dobrze, bo czasami takiego muła grają, że rzygać się chce, ale tutaj stawka i większy odpoczynek powinien dać więcej sił i biegania.

06/09/2025 20:45 CET
Grecja - Izrael 1 POŁOWA powyżej 79.5 punktów
1.88 (STS)/1.85 (Fortuna/Superbet)
5/10

Grecja jest niedoceniana na punkty, bo w dwóch meczach nie było Giannisa, a dla mnie to top 3 zawodników tego EuroBasketu i świetny w szybkim ataku. Grecja poszła w ostatnim ważnym meczu z Hiszpanią w bieganie i myślę, że to powtórzą z Izraelem, który również lubi biegać, ale jednak często robią fatalne błędy w obronie i Słowenia ich spunktowała, a Grecja wg mnie jest mocniejszym zespołem i spodziewam się w pierwszej połowie tutaj szybkiego tempa i rzucenia tych 80 punktów.

Back