Igrzyska Olimpijskie 2016 Rio de Janeiro - dyskusje, wyniki, terminarz itd.

Eliminacje przed Londynem

Paweł Fajdek swoje dwie pierwsze próby posłał w siatkę. Trzecia - ostatnia i decydująca, poszybowała na ponad 79 metrów i zapowiadało się, że będzie to najlepszy rzut całych eliminacji. Niestety okazało się, że nasz zawodnik minimalnie, końcami palców wyszedł z koła i próba nie została zaliczona.

+ wywiad po nie przebrniętych kwalifikacjach

Fajdek wczoraj

– Nie ma co ukrywać, nerwy przed startem będą – mówi nam Fajdek. – Szczególnie w eliminacjach. Podejdę jednak do nich zupełnie inaczej niż na mistrzostwach Europy w Amsterdamie. Bardziej profesjonalnie. Mój pierwszy rzut powinien przekroczyć wymagane minimum (76,50 m). W finale już nie powinno być problemu z nerwami.
– Anita Włodarczyk pokazała jak należy awansować do finału. Sprawę załatwiła w pierwszym rzucie. Mam taki sam plan – podkreśla mistrz świata i Europy. Pytany, Są rywale, czy są w Rio rywale, którzy mogą nawiązać z nim walkę, odpowiada: – Wszystko będzie zależało ode mnie. Jeżeli rzucę 80 metrów, to jest pięć osób, które mogą mnie przerzucić. W każdej chwili mogą odpalić. Ale jeśli uzyskam 82-83 metry, to raczej żaden mi nie dorówna. Na razie jednak trzeba poczekać na to, kto przejdzie eliminacje. Wydaje mi się, że kandydatów do medali jest za dużo i ten konkurs może być naprawdę ciekawy.

now it's official... za dużo gwiazdorzył... ale i tak byłem pewny jego złota, jak i u Anity... jak to spierdolił, to nie mam pojęcia...

now it's official... za dużo gwiazdorzył... ale i tak byłem pewny jego złota, jak i u Anity... jak to spierdolił, to nie mam pojęcia...

Za rok w Londynie kolejne złoto MŚ. Chyba, że psychicznie tak siądzie, że już nie bedzie tak mocny jak w tym sezonie

Medal Kamili i Marii
odpukaj... jestem już tak przesądny przez te IO, że wolę nie liczyć już na żaden, ale to ŻADEN medal... siatkarze wjebią, ręczni zostaną zgwałceni, Matkowska legnie na łopatkach
#czarnowidzMode - inaczej chyba się nie da, bo potem chodzę wkurwiony jak stopięćdziesiąt

Szaranowicz już mnie wkurwia z tym Kszczotem. Jakby kurwa był słabszy tylko od złotego medalisty to by się kurwa dostał do finału

Joasia:heart:

Pięknie:heart::heart::heart:

Ojoj biedny Fajduś, nie wyspał się i za mało rzucił. . . smutłem.

Żal patrzeć, jak mu takie poblemy sprawia ranne wstawanie, to niech idzie na bramkach stać po nocy w klubach.

A ja oglądam na tvp stream i pisze niby, że zapasy a chuj pokazują. Rzuci ktoś jakiś link internetowy?

Back