Gry strategiczne, rts

Total Annihilation, rts o robotach, rozwalone mechy, czołgi i resztę sprzętu możesz przetapiać na nowy sprzęt, walki na różnych płaszczyznach, wróg działa szybko i jest całkiem sprytny. Polecam, recykling wroga rulez.
Nawet mam tę gierkę w . Jesli jest wymagająca to chętnie pomęczę mózg.
Medieval II: Total War
Age of empires jeszcze było
Obowiązkowe pozycje, ale mam uraz do steama za to że każą podawać dane podczas zakupu. Na gogu brakuje własnie tych gier i red alerta z tych kultowych klasyków
Seria Crusader Kings, Divinity: Dragon Commander (spin off tego Divinity), coś tam se pewnie przypomnę, ale jak widać to działa falami :tysonhappy:
raczej mi chodzi o akcje na bieząco, a Eu uniwersalis to a'la symulator podobny do masy gierek przegladarkowych
Battle Realms
wygląda ciekawie, będzie trzeba pomęczyć mózg

Fajne zestawianie i omówienie różnych typów gierek strategicznych z 2025 na polskim YT

Tyle tych tytułów powstało, że nawalenie detali lub kreskówkowe obiekty potrafią od razu odrzucić od być może dobrej gierki

Ktoś próbował symulatora bitew napoleońskich? Nie wiem czy to typowy rts, bo jak grałem przeciw botowi to były przerwy na wydawanie kolejnych rozkazów. Ale wygląda ciekawie. Jest troche nauki, w jaki sposób przemieszczać wojska, kiedy atakować kawalerią i jest też możliwość użycia w działach 3 typów pocisków. Dodatkowo sa zalesienia i wzgórza, które wpływają na skuteczność ostrzału wroga. Dynamika gry jest spora, a bitwy nie ciągną się godzinami tylko parominutowymi starciami.
Chociaż nie pogardziłbym jakimiś oblężeniami i dodaniem jednostek saperów.

Back